Så jävla ledsen

Usch, jag vet inte vad jag ska skriva. Jag känner mig så himla ledsen just nu. Jag har ringt och pratat med både gyn och 1177 och svaret är att jag behöver en remiss för att träffa en gynekolog. Om ett par minuter ringer MVC och då ska jag böla tills dom ger mig en tid. Just nu skiter jag i vem jag träffar, jag vill bara träffa någon som kan antingen bekräfta eller utesluta att det är livmodern som jag känner med mina fingrar. Fan, jag är så orolig och så ledsen och nu bölar jag igen.

Det jag vet just nu är att jag har ett framfall, men jag vet inte graden av det. Jag vet inte om det kan gå tillbaka eller inte. Om det är slidväggarna som har framfall så kan jag bli återställd genom knipövningar, men om det är livmodern så finns det bara två alternativ. En ring att sätta in för att hålla livmodern på plats eller operation. Ringen vill jag inte ha och operation är inte aktuellt innan jag är färdig med barn.

Det som kändes skönt var att läsa att framfall är ingen fara för graviditet så jag kan skaffa fler barn. I ärlighetens namn lider jag inte jättemycket av det här framfallet. Det jobbiga är att jag är så rädd. Jag vet inte vad som håller på att hända, om jag måste undvika att lyfta, kan jag ens lyfta mina barn? Hur illa är det? Jag behöver verkligen få svar på mina frågor. Jag har ont i bröstet av den här paniken.

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Elin

  Varför vill du inte göra operationen isåfall? Eller jag förstår inte hur den operationen hindrar din framtida graviditet, vill du bli gravid nu nu?
  Min syster genomgick den op för 1 årsedan och det gick jättebra och hon återhämtade sig väldigt snabbt 🙂 kramar

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag vill ju bli gravid till hösten så jag vill helst inte vänta på operation. Men största anledningen är att jag har hört att operationen inte alltid håller genom en graviditet och att operation lättare misslyckas om man måste göra den flera gånger. Jag har hört att det är en av anledningarna till att det är bättre att göra framfallsoperation efter sista graviditeten, men jag vet inte om det stämmer. Kram!

   Svara
 2. C.

  Det behöver inte va framfall, blev själv orolig att jag fått det men det visade sig vara vara främre slidväggen som blivit förslappad – så det hjälpte med knipövningar! Dock kommer det tillbaka då och då om jag fuskar med knip men det är ingen fara. Hoppas det är nåt lika lätt för dig!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Det var bara slidväggen så nu kämpar jag på med knipet. Jag vill minnas att mitt var mycket bättre när jag höll igång med knipet så det är väl bara att fortsätta träningen och aldrig sluta… Tack så mycket för att du ville dela med dig!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här