Okategoriserade

Röstat i valet 2014!

Ja, nu har vi också röstat. Inga soffliggare här inte 🙂 Det var första gången som Jair röstade i Sverige. Han fick också röst i alla val utom riksdagsvalet eftersom han inte är svensk medborgare än. Det var Jairs första gång att rösta och han sa att det var väldigt annorlunda från hur det är i Brasilien. Dessutom är det obligatoriskt att rösta i Brasilien, annars får man böta och man kan inte få nytt pass.

Jair är inte så insatt i valet och jag tycker det har varit väldigt mycket att ta in så jag valde att fokusera på några frågor som är extra viktiga för oss med små barn. Jag var länge säker på vad jag skulle rösta på, men när jag började läsa på i frågor som är allra viktigast för just vår lilla familj så insåg jag att det partiet VERKLIGEN inte värnade om välfärd för oss. För oss skulle vi drabbas hårt ekonomiskt pga alla begränsningar gällande föräldrapenningen om det partiet/dom partierna vinner och håller sina vallöften. Så nej, förra veckan när jag satt och läste på så fick jag tänka om helt…

20140914-162859-59339577.jpg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.