Röntgen på Balis flygplats

Jag har aldrig flugit till Indonesien förut, men jag måste säga att jag blev lite chockad över alla kontroller vi fick gå igenom innan vi kunde lämna flygplatsen. Först, redan innan passkontrollen, fick vi gå igenom en kroppsröntgen, helt utan att veta om det! Vi såg det på några skärmar att det vara våra kroppar som röntgades. Jag trodde att man skulle få veta och godkänna innan ens kropp blev röntgad så för mig var det lite chockerande. Sjukhusröntgen kan ju vara skadlig, men hur är det med sån här röntgen egentligen? Tänker på t.ex gravida, bebisar etc…

Efter det så fick vi gå till visumdisken där Jair fick köpa visum. Visum var gratis för svenskar så jag och Lucas slapp. Efter passkontrollen fick vi deklarera våra väskor om vi hade till exempel djur, mat, plantor, tobak, pengar etc med oss. Vi hade inget att deklarera. Vi har barnmat med oss men det behövde man inte deklarera sa dom till oss i tullen. Efter tullen fick vi röntga alla våra väskor. Jag har aldrig varit med om så hård kontroll förut! Men jag gissar att det är samma i typ Thailand och Austrailien också eller?

  

Relaterade Inlägg

9 Kommentarer

 1. Emma

  När jag var i Israel så var det precis samma! Helt galna kontroller och det var nästan värre när vi skulle lämna landet. Vi reste i stort sällskap och våran ledare påpekade att någon antagligen kommer hamna på förhör och bli utfrågad om varför vi var där… helt galet!

  Svara
 2. Siranee Thaimorsan

  Mellanlandade en gång i Sharjah/Dubai på väg till BKK med ett charterflyg och jag köpte bara flygstol. Alla hamnade i kontrollen och kvinnor fick gå typ in i omklädningsrummet och en kvinnlig vakt skulle kroppsvisitera en.

  Thailand är iaf bra när man kommer som barnfamilj. Först ser de sura ut vid passkontrollen när man kommer utan barn. ,med barn hamnade vi i vip/priority hehe. Bäst. 😛 Men visst är det jobbigt med alla kontroll å på å av med skor ibland.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Nämen fy usch! Det hade varit det värsta. Jair fick gå till en sån kontroll en gång och helt naken böja sig fram och hosta 🙁 Obehagligt med såna kontroller när dom saknar grund! Då har jag hellre röntgen på flygplatsen!

   Svara
 3. Loppan

  På bali är man rädda för muslimska dåd så varje taxi när de anländer till erat hotell registreras och gps igenom med speglar under bilen och kofferten kollad.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jaha oj då! En som jobbar på min gamla högskola berättade att det har varit ett attentat på Bali en gång för inte så länge sen. Skönt att dom har satt in så mycket kontroller. Jag trodde det var droger dom kollade efter så jag blev nervös över varenda vitamin och allergitablett jag har tagit med. Jag började tänka att dom kanske var drogklassade eller nåt sånt, man vet ju aldrig!!! 😛

   Svara
   • Thaimorsan

    Hehe droger… i Thailand kan manköpa nästan vad somhelst i medicinsväg på apoteket eller Boots bara du vet namnet höhö. På flygplatsen köpte jag sömntabletter som var såklart förbjudet i Sverige när jag kollade upp det. Sist vi flög så frågade jag samna Boots på flygplatsen i BKK och då hade de tagot bort med kommentar “man får inte sälja dem” hehe…och de flesta hänvisade mig till åksjuktabletter som skulle ha samma effekt som sömntabletter! 😛

    Det är hårdare straff för droginnehav i Thailand, säkert i Indo med.

    Ni ska nog vara försiktiga med drinkar på barer i Indonesien då det förekommer träsprit i drinkar. Läste inte så länge sen om ett par i USA som kom hem från INdonesien och killen blev sjuk och dog av förgiftning.

   • Emma - På Smällen!

    Haha ok då behövde jag nog inte vara så orolig för just medicinerna i alla fall 🙂 Usch vad läskigt det där med träsprit 🙁 Ja, vi ska vara försiktiga 🙂

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här