Okategoriserade

Provat ut glasögon på Smarteyes

I fredags var jag på Smarteyes och provade ut ett par nya bågar till mig 🙂 Först gjorde jag en synundersökning och då blev jag lite förvånad… för jag hade nämligen mycket bättre syn än vad jag själv trodde. Jag har ju haft läsglasögon sen jag var liten och då fick jag höra att om jag använde glasögonen varje gång jag läste eller tittade på TV, ja, då skulle mina ögon få en chans att växa ifrån synfelet. Jag minns att jag var duktig på att använda mina glasögon på låg- och mellanstadiet, men sen ratade jag dom helt och hållet. I vuxen ålder så har jag känt att mina ögon blir trötta efter lång tid framför datorn så jag var typ säker på att nu är mina ögon helt förstörda. Men nej, enligt undersökningen så hade jag två olika synfel. På det ena ögat var jag pyttelite närsynt och på det andra pyttelite översynt. Jag har aldrig varit översynt förut, men det blir man ju med åldern också så det är ju inte så konstigt. Men jag blev lite överraskad och väldigt väldigt glad att jag inte har blivit mer närsynt! Optikern tyckte inte det var nödvändigt med glasögon, men eftersom jag har ont i huvudet ofta och själv känner att jag anstränger ögonen så ska jag ha ett par terminalglasögon att använda på jobbet (business woman!!)

20141012-141005-51005803.jpg

Gud vad svårt det var att välja glasögon. Jag ville gärna ha några från Izabella Scorupcos kollektion. Hennes kollektion är så chic hehe!! Hon är en sån modeikon! Tänk att hon är 44 år och ser fortfarande ut som 25! Jag fattar inte det!

Så jag stod länge länge och valde mellan dom har snygga röda bågarna designade av Izabella 🙂 Jag har på mig en av bilderna i kollaget ovan (bild 3), lite dåligt med ljus på bilden så ni ser kanske inte så tydligt.

20141012-145503-53703434.jpg

Och så hade jag hittat ett par häftiga med tiger-ränder på sidorna (bild 2), men dom var lila. Jag stod länge och provade dom och funderade och funderade. Först gillade jag inte alls att dom var lila, men sen tänkte jag att det kanske inte gjorde nåt ändå. Jag frågade killen i butiken och Thaimorsans kille Måns. Både tyckte att jag skulle ta Izabella-glasögonen istället. Dom lila kunde vara lite svårare om man bara ska ha ett par glasögon sa killen på Smarteyes. Måns tyckte dom lila var tantiga… och ja… det kanske dom var i och med att dom var lila… och tantig vill jag ju inte vara haha!

Men på nåt sätt kändes det inte helt rätt med röda glasögon heller, så killen på Smarteyes letade fram ett par med lite tunnare bågar med svaga leopardfläckar och gröna på sidorna (bild 1). Dom fick det bli! Nåt speciellt ville jag ha på dom, så även om dom fanns i helsvarta så fick det bli dom med leo-fläckarna 🙂

Längtar efter att få hämta hem dom 🙂 Då ska ni få lite bättre bilder också 🙂

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.