Okategoriserade

Prioriteringar

Idag när jag vaknade så kände jag superstarkt behov av att bara vara hemma. Jag ville inte ens gå till affären, men vårt kylskåp ekar ganska tomt just nu så Jair bad mig att gå och handla och jag kände bara ”ÅÅÅÅHHHH NEJ!!” Men ibland måste man göra saker som man inte vill också… Så jag öppnade kylskåpet igen för att hitta nåt att stoppa i magen innan jag skulle åka iväg. Det blev jordgubbar med mjölk och grädde, inte så tokigt 🙂 Under tiden jag åt så gjorde sig Jair i ordning för att ta bussen till affären och när jag var klar så insisterade han på att han skulle handla. Det var jätteskönt att slippa samtidigt som jag tyckte synd om honom som var tvungen att ta bussen till affären, stackarn! Han behöver verkligen ett körkort! Vi har prioriterat bort det där körkortet i flera år och jag har försökt fundera över varför…? Det jag har kommit fram till är att jag har skjutit det framför mig för att jag inte vill/vågar vara handledare. Körkortet kommer därför bli lite dyrare, men hellre det än inget körkort alls. Nu måste vi bara prioritera den här utgiften så att det blir av nån gång, men jag tippar på att det blir när vi kommer hem från Brasilien för nu vill vi spara till resan och till mammas 50-årsdag i januari.

Hur mycket kostade era körkort och hur många körlektioner tog ni?


Min tokiga tjej just nu! Helt omöjligt att få henne att stå stilla haha! Bushumör!

11 Comments

 • Johanna

  35.000kr men körde två år på körskola och tog det oseriöst fram till slutet då jag fick bråtttom (skulle utomlands efter studenten). Väl värt summan trots allt! Gör man det mer seriöst går det för mindre summa såklart.

 • Emma

  Det låter som en bra prioritering! Jag tig körkort för 9 år sedan, så det är kanske inte helt aktuella priser, men mitt kostade ca 15000 inklusive halka och allt. Kanske någon tusenlapp mer för uppkörningen? Minns inte helt. Jag bodde inte hemma då, och övningskörde med föräldrarna totalt max 5 gånger, varav en möjligtvis två under perioden då jag tog körlektioner. Behövde 10 lektioner, två månader efter inskrivning på körskolan hade jag kortet i handen 🙂 allt beror på hur mycket tid man har, hur lätt man har för att köra och hur bra lärare man har. Det blev långt det här 😉

 • Caroline

  Tog körkort för 10 år sedan. Övningskörde med dåvarande pojkvän och tog kanske 15 lektioner på körskola. Totalt kostade det mig 11000 har jag för mig.

 • Sara

  Jag övningskörde med min man i någon månad, sen tog jag ca 10 körlektioner. Allt som allt kostade det totalt ca 11000. Finns ju intensivkurser man kan åka iväg på, kan ju vara en idé då det kan vara svårt att prioritera tid för plugg o körning i småbarnskaoset ?

 • Jennifer

  Ca 15 000 kr, var för fem år sedan. Tog fem körlektioner i och med artonårsdagen. Men då hade jag övningskört med pappa i 1,5 år 🙂

 • Carin H Brander

  Jag tog 34 körlektioner! Det hör nog inte till vanligheterna dock, jag hade jättesvårt för att känna mig säker bakom ratten och ingen att övningsköra med. Har förträngt vad det kostade men billigt var det inte.

 • Kristin

  Jag tog körkort nu i mars, i vuxen ålder. Körde alla lektioner på körskola då vi har småbarn och det gick helt enkelt inte pussla ihop å köra med sambon. Tog mitt på 1.5 månad, blev 22 lektioner och det kostade allt som allt ca 24 000. Helt klart värt det!! 🙂

 • Hanna

  Min morfar var körakolelärare så jag körde massor med honom på fritiden.
  Det var hans mission, att se till att mamma, min bror och jag fick körkort.
  Så ”jag”(mina föräldrar) betalade ”bara för halkan, uppkörning och typ 7 skrivningar av teoriprovet ?

 • Julia

  Jag övningskörde lite med min sambo så jag kunde grunderna, åkte sen hem till min hemby och tog en intensivkurs och körde med min pappa på kvällarna. 20.000 kr landade det på.
  Dyrt men så värt det!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.