Prickarna är tillbaks!

Just när man trodde att faran var över så var den tillbaka igen, så himla typiskt! Isadora fick en kur med penicillin som hon skulle ta i 7-10 dagar beroende på status på prickarna. Vi gav henne penicillinet i 10 dagar och många av prickarna försvann så det blev mycket bättre, men nu i slutet på kuren så upptäckte vi att hon hade börjat klia upp en del prickar igen så det känns inte som den här historien är över ännu, tyvärr…

Idag ska Jair gå till läkaren med Isadora. Det blir antagligen samma läkare som dom andra två gångerna om inte barnläkaren är tillbaka från sin sjukskrivning. Jag känner mig trygg med att det är samma läkare för jag upplever den här läkaren som lyhörd och det känns bra om det är samma så att historiken finns, men allra mest hoppas jag på att barnläkaren är tillbaka. Jag har sagt till Jair att han ska be om remiss till hud om han upplever det som att läkaren är osäker och ifrågasätta om Isadora får någon medicin som Jair inte känner till.

Jag tror att läkarens diagnos om att Isadora har streptokocker stämmer, men det känns som att det är en aggressiv variant eftersom det inte gått bort helt. När Isadora började med penicillinet så försvann många prickar snabbt så det känns ändå som att penicillinet hjälpte även om det inte hjälpte helt… hmmm… Det känns verkligen konstigt att hon har haft det här i 2 månader trots en penicillinkur och en kur med salva…

Tur att hon är på gott humör i alla fall!

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. C

  Kan de inte ta prov från någon av prickarna och odla på vad det är för bakterier?

  Min dotter fick en bakterieinfektion i ett sår förra året och det varade gulgrönt (så äckligt) och läkte inte. Då fick vi ordinerat av läkaren att först spraya med en antiseptisk spray, låta det torka och sen antibiotika spray efter det. Det skulle vi göra tre ggr om dagen och det läkte på en vecka (hon hade haft det nästan två veckor innan). Nu var detta bara ett sår så kanske inte fungerar på hennes prickar men jag tror verkligen den antiseptiska sprayen hjälpte att torka ut det.

  Korta korta naglar för att hon inte ska flytta runt bakterierna.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hmm… jag vet inte.. nu verkar set som att prickarna äntligen är på väg bort igen, men om dom inte går bort så är set min tur att följa med till läkarn igen. Då ska jag fråga om dom kan ta ett prov.

   Svara
  • Emma - På Smällen!

   Alltså fyyyyy! Jag googlade och jag hoppas för mitt liv att det inte är det som hon har! Jag tycker inte att hennes prickar ser ut som det, men försvinner dom inte nu så ska jag föreslå detta för läkaren. Det blev ju ändå bättre med penicillin även om det inte blev helt bra.

   Svara
 2. E

  Va med om precis samma sak med min dotter ( lika gammal som Isadora), gick till bvc 6 gånger, fick pencillin och starka krämer, inget hjälpte förutom att det kliade mindre. Tillslut fick vi remiss till hudkliniken på sahlgrenska, då visade det sig att hon fått skabb.. antagligen fått det när vi var ute och reste månaden innan!(hon gick inte ens på förskolan då) Och ingen läkare som ens nämnt det! Efter en kur med skabbsalva försvann ÄNTLIGEN dem ”mystiska” prickarna! Skönt att veta att det ”bara” var det och inga bestående prickar så som allergi el dyl! Hoppas att prickarna försvinner☺️

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Oj, det har jag aldrig tänkt på att det kan vara! Hur såg dom att det var skabb? Finns det spår av skabb som man kan hitta eller nåt sånt? Blev prickarna fler eller var det bara samma prickar hela tiden?

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här