Okategoriserade

Oj oj! Denna veckan var minst sagt fullspäckad!

Vilken vecka detta har varit! Pust! Jag har skrivit på detta inlägget hela veckan men inte kommit till skott med att publicera så här kommer allt på en gång 🙂

Tisdag
Tisdagen var verkligen helknasig! Det började med att jag försov mig och fick stressa som tusan för att bli klar i tid. Barnen hanterade det bra och Isadora gjorde sig ordning mycket snabbare än vanligt. William fick jag väcka.

Det ösregnade så istället för att låta Lucas och Isadora gå till skolan så skjutsade jag dom dit och sen åkte jag hem igen för att ge William frukost och Oliver resten av hans. Olivers macka fick jag nämligen slita ur händerna på honom när vi skulle åka, stackarn! Han äter oftast snabbt och satt längst vid matbordet men imorse tog det tid att pilla i sig den där mackan. Vi har förresten köpt mjölkfritt smör nu efter att en läsare skrev att Lätta inte är mjölkfritt, tack för det! 😘

Sen åkte jag för att lämna William innan det var vidare in till Göteborg. När jag skulle sätta in Oliver i bilen igen efter att ha lämnat på förskolan så märkte jag att det var regnbågsstrimmor i den stora vattenpölen som forsade under min bil. Det var många bilar som stod i samma vattenpöl så jag reflekterade lite snabbt över att nån bil läckte olja men antagligen inte min eftersom den inte gjorde det när jag åkte hemifrån.

Jag tänkte inte mer på det utan skyndade mig in i bilen eftersom hela jag började bli riktigt blöt i ösregnet. När jag kom till Mölndal så slog varningslampan på ”Låg oljenivå”… skit också! Då var det min bil i alla fall. Usch, panik och dåligt samvete, vad gör jag nu?! Jag stannade och ringde Victor och sen blev det raka vägen till verkstan som var snabba med att fixa problemet som tur var 🙂 Det var bara en packning som gått sönder – tur!

När jag var klar i Göteborg så var det en timme kvar tills Lucas skulle gå hem från skolan (Isadora skulle följa med en kompis hem) men jag ville inte han skulle behöva gå hem i ösregnet så jag bestämde mig för att hämta honom. Dock tar det bara en halvtimme från Göteborg så då skulle jag behöva sitta i bilen och vänta i en halvtimme innan han kommer och jag var svinhungrig. Oliver hade somnat i bilen så det var inte läge att springa in nånstans och äta, men då kom jag på att det finns sushi-drivein i Kungsbacka!! Hur bra?! Så det blev sushi i bilen på Julas parkering med regnet smattrandes mot rutan. Sååååå mysigt! Alltså herregud! Detta måste jag ju göra om!

Onsdag

Onsdagen var inte lika knasig, men sjukt stressig! Först skickade jag iväg barnen till skolan 7.40, sen lämnade jag William på förskolan kl 9.30 och sen hem igen för att skynda mig till skolan eftersom Isadora hade skolläkarbesök kl 11.00. Sen hem igen för att jobba, det var många videos som skulle spelas in igår och en som skulle redigeras… eller ja, egentligen två men det var helt omöjligt att hinna med. Dessutom var det kanelbullens dag igår och jag ville inte missa det detta året. Jag tycker inte att det är viktigt att vara med på alla ”dagar” hit och dit, men jag tänker att det är såna här saker som sätter guldkant på barndomen. Ni vet såna grejer som dom minns livet ut, samma sak med nissebus, utflykter eller picknicks. Ja, det finns egentligen hur mycket saker som helst som ett barn kan minnas som extra bra och mysigt från en barndom – kanelbullens dag är bara en av allt det man ju redan gör som förälder. Men nån gång ibland vill jag dom ska komma hem till en bulldeg eller nybakat bullar 🙂 Det var flera år sedan jag bakade just kanelbullar.

img_2305
img_2301
img_2302

Eftersom Oliver är allergisk mot både ägg och mjölk så blev det veganska bullar 🙂 Mina första veganska bullar och dom blev verkligen såååå goda! Man känner ingen skillnad i smak alls!

Torsdag
Det var också en hektiskt dag som började med att Marbodal kom hit och skulle fixa köksluckan, men det hade blivit nåt missförstånd, den nya luckan hade inte kommit och han hade därför inget att göra. Istället visade han mig hur man justerar luckorna och hjälpte mig att fixa garderobsdörrarna i vårt rum som blivit lite konvexa pga fukten. Han sa att det kommer rätta till sig av självt till våren 🙂 Sen var jag en vända i Göteborg och när jag kom hem igen filmade jag och redigerade jobb långt in på natten.

Fredag
Oj oj vad det hände mycket grejer den här fredagen alltså 🙂 Dagen började med att jag gick i ÖSREGN fram och tillbaka till förskolan för att lämna William. Jag var dygnsur när jag kom hem!

img_2469
img_2470

Oliver somnade i vagnen så jag tog en varm dusch och gjorde mig ordning för en timme senare kom Derome och TMF (förkortnings på branschorganisationen ”Trä och Möbelföretagen”) och intervjuade, fotade och filmade mig – så spännande och roligt! Sen satte jag mig och jobbade en pyttestund innan det var dags att åka mot badhuset 🙂 Älskar verkligen våra badhusfredagar! Efter badhuset åkte vi hem och jag körde Lucas till sin scouthajk 🙂

När jag kom hem igen var kl 18.30 och Victor skulle iväg och köpa fredagsmys till oss vuxna. Barnen hade redan sitt hemma, men till förvåning valde William att följa med pappa och handla istället för att sitta hemma med ipaden 🙂

Lördag
Målardag! Förmodligen den nästsista! Jag målade HELA carporten, inklusive taket! Herregud vad det var jobbigt! Bitvis gick det knappt att hålla armen uppe!

Medans jag målade var Isadora och besökte sin pappa i Göteborg och Victor var med småkillarna i Trollhättan på Macken lekplatsen. Såååå fin lekplats, alltså WOW!

img_0385-1
img_0386-1
img_0396-1
img_0391-1
img_0395-1
img_0412
img_0408
img_0400

Förresten så hörde jag att Trollhättan är lekplatsen-staden, det finns tydligen flera fina lekplatser där, lyx! Vi måste åka på fler utflykter dit, helt klart!

Lucas fick skjuts hem av en kompis, väl hemma svirade han bara om och åkte vidare till en gammal klasskompis i Göteborg som han skulle sova över hos 🙂

Söndag
Även söndagen var full rulle 🙂 Jag hade fått tag på de två sista biljetterna till premiären av Nelly Rapp – Dödsspegeln för endast 20 kr/styck och då ingick även popcorn och dricka – alltså wow! Så jag och Isadora åkte in till Göteborg imorse och kollade på bio 🙂

bd67a42d-30d5-4ae5-b2d1-8c6a665d2de4
img_2448

Vi hann även med en liten shoppingtur där Isadora fick bland annat en paljettkjol (annonslänk) och en röd topp till årets julfirande 🙂 Hon kommer bli så fin i det! Jag hade absolut kunnat tänka mig ett likadant sett till mig 🙂 Klicka på länkarna om ni är nyfikna! Hon fick också ett gäng strumpbyxor, jag tyckte dessa passade bäst till julkläderna.

Efter bion åkte vi vidare till Heaven 23 där vi firade Victor lite i förväg eftersom han fyller år på tisdag 🙂 Tänk att då blir vi lika gamla igen 🙂 Haha! Nej, men skämt åsido! Han brukar jämt påpeka att han är yngre än mig, särskilt dessa tre månader mellan juli och oktober. Haha!

img_0416
img_0414

Innan vi åkte hem, rastade vi barnen lite i lekrummet på Gothia Towers och Isadora visade att hon kunde gå upp i bryggan. Jag var så imponerad! Jag har aldrig kunnat göra så!

img_2458

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.