Nyttig skärmtid med Zcooly i hemmatider

– Samarbete med Zcooly –

Jag tror aldrig vi har tillbringat så mycket tid hemma själva förut. Nej, inte ens när barnen var små och jag var föräldraledig. Vi hade nästan alltid något planerat, en playdejt, en utflykt, öppna förskolan, bibblan eller babysim. Jag älskar att hitta på saker med barnen, så när jag blev korttidspermitterad tänkte jag att det skulle bli fantastiskt att bli ledig med barnen igen… men det blev inte alls som jag hade tänkt! Det finns ju nästan inget att göra! Många verksamheter har stängt och jag har svårt att promenera med min foglossning så det blir mycket hemmatid. Barnen har lekt med varenda liten pinal på sina rum, pusslat alla pussel och till och med tröttnat på trädgården så just nu är skärmtiden mer värdefull än nånsin 🙂 Jag är så nöjd med att Lucas gillar spelet Zcooly det är både kul och lärorikt på samma gång 🙂

Just nu kan du och ditt barn testa Zcooly gratis i 1 hel månad!
Ange koden “pasmallen.nu” 
eller klicka på länken HÄR så är koden redan inlagd!

Lucas favoritspel är klockspelet, Roboklock, där man lär sig klockan 🙂 Tänk vad värdefullt för honom att lära sig klockan genom ett spel, nu får han ju den ”gratis” genom lek istället för att traggla i skolan. Jag minns att jag tyckte klockan var svår när jag var liten, särskilt när jag hade lärt mig den digitala, då glömde jag bort den analoga klockan. Haha!

Förra veckan började Lucas spela Klockgården också. När vi spelade det i höstas tyckte han att det var svårt, men efter att ha spelat Roboklock så var Klockgården rena rama barnleken 🙂 Ett tips är att sitta med barnen en stund när dom lär sig ett nytt spel. Ibland blir det en för stor utmaning och förstå vad man ska göra alldeles själv. Spelet blir sedan svårare och svårare ju mer barnen lär sig och då kan det hända att man får hjälpa till igen 🙂

Vi ser att Lucas lär sig mycket genom Zcooly och det vill vi gärna fortsätta att uppmuntra, därför ser vi ingen anledning att begränsa skärmtiden för Zcooly, han får spela det hur mycket han vill. Zcooly är inte bara ett spel, utan flera pedagogiska spel, som passar för barn från 5-12 år. Dom flesta spelen är fyllda med lekfulla matematiska problem som barnen ska lösa för att komma vidare. Ett av mina favoritspel är affären där barnen får lära sig att räkna genom roliga exempel som dom kommer ha användning för i verkligheten.

Om ni inte redan testat Zcooly så tycker jag absolut att ni ska passa på att göra det nu när ni får en hel månad gratis, klicka HÄR!

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. Kickii

    Har du tips på något pedagogiskt spel/app för barn 3,5 år som inte kräver internet när man använder appen, som alltså funkar i ”offlineläge”?

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här