Okategoriserade

Ny tradition med spelkvällar

– Innehåller annonslänk –

Igår provade vi att spela Bamse-spelet tillsammans med Isadora men det gick sådär. Hon ville inte slå tärningen och skulle ha alla delar för sig själv och när hon inte fick det så satte hon armarna i kors och skrek på oss. Det gick lite bättre när hon fick sitta i mitt knä och leka medan jag slog tärningen, men efter en stund började hon sno delar av Lucas så då gav vi upp.

Det var svårt att förstå vad Isadora ville men om hon fick undersöka alla delarna i lugn och ro så skulle det kanske gå och spela spelet en annan dag istället.

Jag fick en fråga om vilket Bamse-spel som vi spelar och det är HÄR!

När Isadora hade lagt sig så satte vi oss vid bordet och spelade tre omgångar med Lucas. Första gången vann jag, andra gången vann Ian och sista gången vann Lucas. Lucas gillade inte att förlora och var lite ledsen, men vi försökte förklara för honom att alla förlorar ibland. Han har inte riktigt lärt sig det än men jag tror det är bra träning för honom att förlora också.

Just nu är spelet nytt och roligt så jag tror att vi kommer spela det här ett par kvällar nu, men sen tänkte jag faktiskt att vi skulle planera en spelkväll i veckan som vi alltid spelar ett spel tillsammans. När jag var liten brukade vi spela sällskapsspel på semestern och ibland vid andra tillfällen och jag minns hur mysigt det var 🙂 Min mamma hade också pysseltorsdagar (eller om det var tisdagar) med mig när jag var liten. Jag har funderat mycket på om vi skulle ha pysselkvällar jag och Lucas, men pyssel kan ta hur lång tid som helst så då kanske spelkvällar är enklare…? Eller så kanske man kan varva lite om det är nåt speciellt pyssel som man vill göra… Jag tror vi startar med spelkvällar i alla fall. Det är väldigt mysigt och roligt 🙂

Tipsa gärna om ni vet något bra spel som passar en 5-åring!

12 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.