Okategoriserade

Nu vill jag VERKLIGEN sluta amma

Nu när vi här i det här beachhouset tillsammans med Jairs kompis och hans fru så tänkte vi att vi skulle passa på att sluta amma. Här finns det 6 sovrum så det finns gott om plats för oss att sova i olika sovrum. Men vi får nog vänta några dagar till för just nu håller ju två tandsebissar på att spricka igenom och Lucas matvägrar. Jag ammar därför en gång på dagen och ett par gånger per natt.

Men jag vill verkligen sluta nu. Lucas bits! Inte när han vill amma, men när han är klar så kan han ligga kvar och busa och det är då han bits och då gör det ont! Han älskar när man skriker AJJJJJ! Och blir superglad så fort nån får ont! Skadeglädje redan!?!

Om jag inte ville sluta amma förut så vill jag iaf verkligen göra det nu. Idag var det en tjej här som från ingenstans utan att försöka skrämmas berättade att hennes kompis bebis bet av hennes bröstvårta så att den ramlade ner på golvet. Jag vet inte vad jag ska tro. Bebbarnas tänder är ju sylvassa så det kanske är sant… Lucas har iaf aldrig bitit mig superduperhårt, men det är tillräckligt hårt för att jag ska vara lite orolig när Lucas har ammat en stund och börjar bli mätt…

5 Comments

 • Ayse

  Ja, visst gör det superONT när dom bits. Man vågar inte erbjuda bröstet igen. A har ammat några sekunder varje dag i en vecka , men vill inte amma mer märker jag . Jag erbjuder natt o på dagen men hon vill hellre leka med bröstvårtan. Det droppar bara när jag trycker på bröstet . Vi har för 2 veckor sedan börjat med tillskottsnäring i flaska så hon får det vid 4-5 när hon vaknar. Är glad att jag ammat i drygt 1 år. Hoppas det funkar för er!

 • Sanna

  Ammade rätt länge tills dottern var runt 3 år, och hon hade således en hel del tänder men inte ramlade bröstvårtan av 😉 Så jag tror det nog bara var en skräck historia för att skrämma upp dig.

  Kram Sanna

 • Rebecka

  Hej. Vad härligt ni ser ut att ha det. 🙂

  Tänkte dela med mig om hur det var för mig när jag slutade amma.

  Jag slutade amma min dotter när hon var 11 månader. Hon riktigt älskade bröstet och mot slutet ammade hon ett par gånger om dagen och flera gånger per natt. Vi har samsovit sen hon föddes så jag har liggammat på nätterna och hon har också använt mig som napp större delen av nätterna.

  Sen en dag ville jag inte mer och bestämde mig för att sluta. Första natten utan amning tog jag på mig en t-shirt och la henne bredvid mig som vanligt. Hon snurrade och bökade en stund och tillslut somnade hon. Efter en stund vaknade hon och var hungrig så jag gick upp och gjorde en flaska välling som hon drack utan protester. Sen sov hon hela natten. Dagen efter ammade jag inte en gång och hon åt redan vanlig mat med större aptit. Dag 2 fick jag tömma bröstet ett par gånger (bara ammat från ett bröst pga. urdålig produktion från det ena bröstet) för att undvika stockning men detta gjorde jag dagtid eftersom nattamning triggar mjölkproduktionen mycket mer än dagamning. De kommande nätterna sov jag med t-shirt och hon åt ingenting på nätterna längre.

  Nu är hon 1 år och sover hela nätterna i min säng och får inget att äta på nätterna. Om hon vaknar och skriker klappar jag på henne lite och så somnar hon om, jag går aldrig upp för att trösta.

  Jag trodde verkligen inte det skulle vara så lätt att sluta amma eftersom hon varit en riktig ’tuttegris’ 🙂

  Jag hade först tänkt att sova i ett annat rum i samband med amningsstoppet men sen kom jag på att det steget kanske blivit för stort för henne, att både mista bröstet och mamma samtidigt om du förstår vad jag menar.

  Jag tror att det gick så lätt för mig för att jag verkligen bestämt mig för att sluta, det var precis som att min dotter kände det.

  Sen kan jag ju säga att jag blev sjukt trött och riktigt deppig de två/tre första veckorna efter jag slutat, men det var väl hormonomställningen som spökade?! Nu mår jag toppen igen 🙂

  Lycka till och tack för en bra blogg! 🙂

 • Linda

  Tråkigt att det varit så struligt med att sluta amma. Men all kredd till dig som hållt på så länge. Jag hade inte pallat. A ammade ju varannan timme dygnet runt i början så vi började dra mer på amningen rätt tidigt

 • Sofie

  när du väl bestämmer dig gäller det att hålla ut. Jag hade tur Astrids pappa tog henne en hel helg och det gick bra. Så mitt tips är att låta Jair sköta läggning och ta honom om han vaknar på natten. Lyssna på musik via hörlurar så behöver du inte höra när han gråter. Sen fattar han grejen. Kom ihåg att alla beslut du fattar är rätt =) Men du behöver nog hjälp av din man för att klara det. Eller så klarar du det själv men vela inte då blir Lucas mer förvirrad. kram och lycka till.

  ps om några veckor går du tillbaka till detta inlägg å tänker yes jag klarade det 😉

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.