Nu har vi fått nog! Måste någon dö innan Göteborgs Stad gör något?

Vi bor mitt i en livsfarlig korsning som är väldigt märkligt utformad. Det är en trevägskorsning där högregeln ska tillämpas men alla som kör här tror att dom är på huvudled (för det känns så). Det innebär att flera gånger om dagen tvärnitar bilar i korsningen för att dom nästan kör in i varandra och sedan står dom argt och tutar innan dom åker vidare. Det är ett “j*vla” liv i korsningen varje dag. Folk tenderar dessutom att köra ganska snabbt här då det finns avsmalningar i vägen där bara en bil kan köra i genom i taget, i ett försök att ta ner hastigheten. Tyvärr har effekten blivit precis tvärtom, folk race:ar för att komma först så medelhastigheten på vägen utanför vårt hus fram till korsningen är HÖG! Som som detta inte vore nog, så har detta också blivit en flyktväg för kriminella som försöker köra ifrån poliser som jagar dom uppifrån Biskopsgården. Man hör hur däcken skriker i korsningen och tätt efter lyser köket upp av polisens blåljus.

Jag vet inte hur många gånger som mina grannar har lyft den livsfarliga korsningen till Trafikkontoret på Göteborgs stad, men allt vi får till svar är att det inte går att bygga några fartgupp här pga sättningar i husen. Det förstår vi, ingen här vill få sättningar i sina hus, men bygg en j*kla rondell innan någon dör här! Dessutom gungar husen redan av bygget av cykel-, gångbana och förskola i närheten vilket får oss att undra än mer över beslutet att inte bygga fartgupp…

Igår vid lunch var olyckan framme ordentligt. En kvinna som inte var beredd på högerregeln i korsningen blev så stressad att hon tryckte gasen i botten istället för bromsen och körde rakt in i grannens hus! Tänk om någon hade gått där just då?! Det är alltid jättemycket rörelse på trottoaren här utanför, särskilt vid ett-tiden då barnen slutar skolan som ligger i kvarteret. Jag vågar inte ens tänka på vad som kunde ha hänt, det var ren tur i oturen att detta inte hände bara en kort stund senare! För att inte tala om våra grannar som har en liten gård och sina cyklar där… tänk om någon av dom hade varit där just då… fy fan! Som tur var skadades ingen, inte ens dom i bilen.

img_6265
4bbaa1e2-605e-42d3-8266-4d5c8bb78eaa
1de20361-25b3-4d2e-9d09-778eae2d73e8
547bb9e3-0f0b-4b2c-87ee-8a14412e6775

Det sjuka är att detta inte är första gången! Det har hänt i deras hus förut och även i vårt hus! Då var det en bil som körde in i vårt och grannens hus efter att ha kört för snabbt i korsningen vid halka och tappat kontrollen över bilen. Korsningen är en riktig trafikfara och med tanke på alla gångtrafikanter, skolan och de tre förskolorna som ligger här på gatan så borde verkligen Göteborgs Stad prioritera att göra något åt detta innan någon mister livet.

Det får vara nog nu! Inga fler olyckor! En granne har startat ett nytt ärende hos Trafikverket (ärendenummer KCS84183-20) och jag tänker göra allt jag kan för att dom inte ska ignorera oss mer. Dela gärna!

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. Johanna

    Usch vad obehagligt. Tur inget hänt. Kör de själv ibland och de är en udda korsning.
    Hoppas trafikverket och Göteborgs stad gör något.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här