Okategoriserade

Nattens nattamning

Jag fick en del kommentarer på nattens blogginlägg. Han kanske var hungrig. Jag kanske ska tänka att det är ok att jag ammar runt midnatt nån gång. Det var nån som undrade varför jag plågar min son. Det gör jag inte. Jag försöker hitta en ny rutin som inte innebär att suga på tutten HELA natten. Jag har märkt han mår bättre och äter bättre sen vi ändrade på detta och slutade amma till sömns. Men jag vet inte än exakt vad han behöver under natten. Jag försöker att inte sticka till med bröstet så fort han piper lite som jag har gjort innan. Jag försöker hitta nya tröst-sätt. Märker jag att han alltid vaknar och är otröstlig vid midnatt så kanske det beror på hunger eller törst och då får jag amma då (ska prova pipmugg med vatten), men först måste jag försöka hitta ett mönster så jag vet om det är så eller inte. Det är därför jag frågar ER! Jag vet ju inte eftersom Lucas har ammat varje timme hela natten. Jag vet ju inte hur snabbt han blir hungrig.

Han kanske inte är redo att sluta äta på natten än och då kanske vi får fortsätta så här. För mig är det inget problem att göra det ett tag till. Bara vi inte hamnar där vi varit förut, att jag ammar varje gång han vaknar!! 😀

Inatt sov han igen efter att jag hade ammat och vaknade nästa gång 6.30. Då ammade jag igen och då sov han till 8.30. Han kanske behöver få lite mat eller något att dricka var 4-5 timme? Kanske blir för stor omställning för honom som innan fick varje timme?

8 Comments

 • Ayse

  Låter som en väldigt bra natt om du jämför med hur det varit. Jag skulle bli jätteglad om A sov så. Hon vaknar för att sedan somna om med nappen eller ibland bröstet. Nappen måste bort för vår del!!! Ersatts av bröstet.

 • Sara - Ensamstående mamma

  Jag tycker inte att du plågar din son i alla fall, jag tycker du gör det bra 🙂 Den där sista gången han ammas inför natten, prova att istället förskjuta den mer och mer genom att t.ex erbjuda vatten (som du skriver) eller söva om honom.. Till slut kanske han sover förbi det målet 🙂 Jag hade problem med sonen också när han var kring 8-9 månader, tog upp det med bvc som då sa att det förmodligen hade blivit till en vana för sonen att äta på natten.

  Och sen, ge det lite tid.. Det tar ju ett tag för kroppen att ställa om sig, det vet man ju själv också när gör förändringar i sin egen kost eller liv 🙂

 • Mia

  Men hur kommer det sig att han ätit varje timme? Är det för att ni samsovit och han inte tagit napp? Min son är tre månader, jag samsov med honom första veckan bara, sen har han sovit i sin egen säng, både han och jag sover bättre. Han brukar läggas vid 23-23.30 sen vaknar han för mat någon gång mellan kl 2-5, det är lite olika och sen igen vid 8. Så ser våra nätter ut jämt, det vi ska få in sen är att han ska sova lite tidigare men han är så liten än så vi väntar med såna rutiner. När han sover på dagen lägger jag honom också i hans säng förutom om vi är ute och går då, jag ville få in det tidigt att han ska känna sig trygg i sin egen säng.
  Alla är ju olika och gör det som passar dom bäst.

 • Ayse

  Märker du att det är ett mönster där han vaknar ungefär vid samma tid o vill ha mat så förskjut set genom att ge vatten. Eller vagga/ buffa. Jag har ite testat med vatten. Ska göra det onatt.

 • Emilie

  Måste först säga att jag tycker din blogg är kanon!! Har följt dig länge, o min son är nästan lika gammal!! O jag känner såå igen mig i dina inlägg! Ang att bli sydd o att sexet inte funkar!! Har precis samma! Ska till gyn i veckan o hoppas verkligen på ett bra svar, annars vet jag inte vad jag gör!! Fick du några bra råd av mvc?

  Ang nattamningarna har vi oxå lite tufft nu, känns inte som han blir nöjd så jag provar att ge välling på natten nu för att se om han inte blivit mätt?! O ja det är inte lätt, hur gör man för att minska, ,en ändå göra sin guldklimp glad o nöjd!!

  Tack för att du delar med dig av glada o svåra ämnen!!

  Lycka till o jag tycker du verkar vara en toppenmamma till din pojke!

 • Sofie Sköld

  Jag har samma problem som dig. Min lilla tjej äter en gång i timmen när vi samsover. Det är såå jobbigt. Nu är jag väldigt bestämd på att hon ska sova i sin säng åtminstone till 3-4. Jag har följt din rutin. Det går bra ibland och ibland inte 😉

  Jag har förresten en utmaning till dig och alla läsare!! Gå in via denna länk och skänk pengar till musikhjäpen. Tipsa gärna i bloggen om min insamlingsbössa.

  http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/tristanslady

 • Ayse

  Nu får vi se hur natten blir.. 1 timma tog det. Sängen är långt nere så jag har världens ryggvärk. Inget gråt , bara lek. Hoppas natten blir som du vill:)

 • Hannah

  Vad taskigt att skriva att du plågar Lukas, det är ju verkligen inte sant!!! Jag kan också lugna dig med att efter 6 månaders ålder behöver inte barnet rent näringsmässigt nattmål om det äter tillräckligt under dagen. Så om han vaknar ofta och vill äta på natten handlar det nog om att han vill mysa med dig 🙂 Man kan försöka lära dom skillnaden mellan dag och nattmål, på dagen ska maten vara rolig men på natten ska den vara tråkig om du fattar vad jag menar. Det finns en bok (ett häfte snarare) som jag tror man får i bb-väskan eller möjligen kanske på posten när barnen föds som heter Läggdags (babyvärlden.se) med tips om sömn och goda sömnvanor. Står om sömn från nyfödd upp till sex år, jättebra att titta i ibland!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.