När är bäst att gifta sig – juni eller augusti?

Nu har jag och Jair nästan bestämt oss för att gifta oss sommaren 2020 🙂 Vi har inte spikat något datum, men vi är överens om att börja planera och spara pengar. Det känns så exalterande att hela jag blir pirrig när jag skriver om detta! Jag tycker fortfarande att bröllopsplanering känns som stort och läskigt, men nu har flera vänner erbjudit sig att hjälpa mig och då känns det mycket lättare. Jag orkar inte planera allt själv så jag kommer ta all hjälp som erbjuds för att få det här bröllopet att bli av utan stress och press.

Vi vill ha ett sommarbröllop men vi vet inte när under sommaren som är bäst? Vad tycker ni? Jag vill helst att det ska vara bra väder, men eftersom man inte kan styra över vädret så får man ju chansa. Vad tror ni, juni eller augusti? Jag tänker att juli är en dålig månad att gifta sig eftersom många kanske är bortresta så därför funderar jag bara på juni eller augusti. Spontant så känns juni som en finare månad med blommor och sånt, men samtidigt så känns juni som en osäker månad vad det gäller regn och sånt. Hur ska man tänka när man väljer datum? Hur tänkte ni?

Foto: Jennie Efraimsson

Relaterade Inlägg

18 Kommentarer

 1. Josephine

  Vi valde och ta i Augusti just för att många oftast reser bort under sommaren och man vill att så många som ska kunna komma + oftast så kommer de lite finare väder i slutet av augusti ?

  Svara
 2. Anna

  Vi gifte oss i augusti och så här i efterhand hade jag nog hellre valt juni. Det var sjuuukt varmt den dagen, maken var helt sjöblöt efter vigseln så han fick byta skjorta och vi hade roddigt med att låna ihop flera AC att ställa ut i lokalen för att det öht skulle gå att vara där. Dessutom var det som du säger lite svårt med blommor då, inga av mina favoriter fanns ?

  Svara
 3. Nazima

  Hej!

  Vi gifte oss i Juni. Vi var helt med det bestämdaste att vi ville ha ett junibröllop och allra helst ville vi gifta oss på midsommarafton, vilket så blev. Midsommarafton inföll den 21 juni så det datumet räknar vi som vår bröllopsdag. Just midsommarafton det året ( -02) var det soligt 20-22 grader och lagom vind, det var inte svettigt med brudklänningen. Så, ja, jag rekommenderar er att lägga ert bröllop i juni. Då är ju även blommorna som vackrast ochså! Hoppas du fick lite inputs?
  Kram

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åhh tack! Men gud så fint det låter! Mins föräldrar är skilda men pappa friade faktiskt på midsommarafton så det är en speciell dag för mig 🙂 Det låter som ert bröllop var perfekt! Tack för hjälpen! Kram

   Svara
 4. Hanna

  Hej.
  Jag röstar på juni, vi gifte oss i slutet av maj, detta gjorde att vi kunde njuta av semestern som nygifta och inte ”stressa” och planer och vara nervös under sommaren
  //H

  Svara
 5. Cassandra

  Vi gifte oss 13 juni 2015. Det var perfekt! Så otroligt vackert ute då. Vi hade grönt, vitt och guld som färgtema. Kvällarna är ljusa och folk har inte gått på semester än. Folk sprudlar för sommaren ligger framför dom och sen var det väldigt mysigt att ha hemma sommaren som nygifta framför sig. Även skönt att slippa slösa sommaren på planering och stress. 🙂 Vi hade nästa för mkt tur med vädret. 28 grader och sol haha! Varmt!

  I Sverige tror jag inte det spelar någon roll om du tar juni eller augusti avseende vädret, båda två kan både vara jätte kalla och jätte varma.

  Svara
 6. Karin

  Vi gifte oss första juni, en perfekt dag med värme & strålande sol.
  Jag skulle säga att slutet av maj, början på juni är ganska solsäkert. Midsommar brukar ju vara kall numera.
  Eller augusti kan ju oxå vara jättefin, min kusins fru älskar gärdena innan de skördas så de hade mycket havre & sånt. Det var jättefint.

  Svara
 7. Skolkurator

  Vi gifte oss i slutet på augusti. Utomhus, men hade bokat en kyrka som reservplan. Det var galet varmt och soligt så den behövdes inte.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hur var det med blommor och sånt? Jag har inbillat mig att det är bättre i juni för att alla blommor blommar då, men att augusti är bättre om man vill ha fint väder… 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här