Magsjuka på förskolan

Idag möttes vi av magsjuka på förskolan så vi vände i dörren – magsjuka har jag verkligen inte tid med! Haha! Nä, usch, magsjuka är verkligen vidrigt och absolut inget jag vill få hem. Isadora får helt enkelt hänga med på lite ärenden idag. Jag ska hämta paket, byta däck på bilen, kolla på jultröjor och så ska vi börja med julpyntet. Vi ska nämligen ha julknytkalas här på söndag! Sååå roligt! Det är en ny tradition som vi började med förra året, att ha julmiddag hemma hos oss tillsammans med min och Victors familj och eftersom Victors föräldrar kommer hem från Spanien på fredag så blir det nu på söndag 🙂 Det blir en tidig julmiddag i år, men lika bra att kicka igång julen nu när det ändå är så mörkt och grått.

Jag hade ingen bra bild till inlägget så slänger in en bild från igår när Isadora hade gjort William fin i håret 🙂

Hur brukar ni göra när det går magsjuka på förskolan? Brukar ni lämna ändå eller försöker ni vara hemma om ni är föräldralediga eller t.ex. kan jobba hemifrån?

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. M

  Det hände precis samma sak här. Jag vände också i dörren idag med dottern som skulle till förskolan pga fall av magsjuka. Vill inte ha magsjuka hem så jag håller dottern hemma från förskolan den här veckan. Dottern är immunbristare och jag har en 4-månaders bebis och jag själv är riskgrupp känns som det enda vettiga beslutet att ta.

  Svara
 2. Lisa

  Våran förskola brukar vara ganska bra på att smsa till föräldralediga om det börjar gå magsjuka 🙂 Det hade känts jobbigt att vända i dörren och svårt att förklara för små barn att man helt plötsligt åker hem igen 🙈 Men hade kanske fått muta med någon annan rolig aktivitet! Nej usch, magsjuka slipper man helst men å andra sidan går man ALDRIG trygg under vinterhalvåret. . . Med det sagt kommer jag ändå låta barnen vara hemma veckan innan jul 😁😅

  Svara
  • Emma

   Våran förskola är också ganska bra på det, men nu hände det minuterna innan vi kom dit så dom hade fullt sjå med att byta om på barnet när vi kom 🙈 Nej så är det ju. Det där med veckan innan jul, så gör vi också. Jag lärde mig den hårda vägen när vi startade två jullov med vinterkräksjukan och missade till och med hela julfirandet ett år 🙈

   Svara
 3. Angelica

  Om jag jobbar så får barnet vara på fsk då jag inte kan ha med det på jobbet eller jobba hemifrån. Nu är jag mammaledig med 4 månaders. Så nu har vi varit hemma sedan tisdagen v 43😵‍💫😇

  Svara
 4. KarinH

  När jag jobbade hyrde jag in mina föräldrar när det gick magsjuka (& jobbade kortare dagar alternativt vecka) & nu när jag är hemma är jag ju ändå hemma. Vi har också dealen med förskolan att de hör av sig, det är jätteskönt när man slipper vända i dörren (även om det kan bli som för er idag) och istället kan ta en långfrukost istället.
  Alexandra fick vara hemma tre veckor i sträck tidigare i höstas, vi verkar ha haft årets sjuka tidigt.

  Svara
 5. Gittan

  Om jag har möjlighet så skippar jag förskolan när det går magsjuka. Fungerar ju inte när man arbetar. Men nu är jag avstängd (gravid v 26) på grund av smittorisk covid-19 så nu får min yngste gå om det inte är för mycket sjukdomar som går. Vill helst undvika magsjuka om det går. De två stora går i skolan så där kan man bara hoppas att det inte blir någon rundgång.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här