Lucka 6 är öppen!

Godmorgon kära läsare!

Nu öppnar vi lucka 6!

Bloggjulkalender Lucka 6

Foto: Makalösa Minnen

Bakom dagens lucka döljer sig PersonligAlmanacka.se som sponsrar en vinst av en egendesignad almanacka värde upp till 325 kr!

20141125-224423-81863385.jpg

Du får själv designa din almanacka på personligalmanacka.se så den passar din smak och dina behov. Lägg in egna bilder på fram- och baksida, förtrycka födelsedagar och välj startmånad! Sen kommer brevbäraren med din almanacka.

Det enda ni behöver göra för att delta i tävlingen är:

 • Tipsa om min julkalender på valfritt socialt medie, detta behöver ni bara göra EN gång. Då får ni vara med i alla kalenderns tävlingar. När ni tipsar ska ni länka till min blogg! Skicka med länk till ert tips eller maila en print screen till pa.smallen@hotmail.se Läs mer om hur ni kan tipsa HÄR!
 • Kommentera inlägget och berätta om ditt bästa tips för att komma ihåg något du inte får glömma, t.ex. tandläkartiden, matlådan i kylskåpet eller mjölken när du är och handlar.
 • Svara på utslagsfrågan: Hur många födelsedagar har jag att hålla reda på om jag bara räknar närmsta släkten i Sverige (som är i livet)? Ledtråd! Föräldrar, styvföräldrar, mor- och farföräldrar, mostrar, fastrar, morbröder, farbröder, kusiner, syskon och min lilla familj räknas!

OBS! Tävlingen avslutas idag klockan 21.00!
Vinnaren avslöjas på bloggen, inget vinnarmail kommer skickas ut så se till att hålla utkik så att ni inte missar er vinst!

Lycka till!

Psssst!! Följ gärna @personligalmanacka på instagram!  Klicka på länken så kommer ni till deras internetsida för instagram, där hittar ni massor av inspiration!

Relaterade Inlägg

57 Kommentarer

 1. axdal

  jag skriver in det mesta på två ställen i telefonen och i min kalender. det är mitt bästa tips.

  jag tror du har som mig 10 st att hålla koll på.

  Svara
 2. Chanette Büchel

  Mitt tips, som min mamma alltid gjorde när hon skulle komma ihåg nåt speciellt, är att knyta ett band eller dylikt (mamma tog en bit hushållspapper) och knyta i handväskan! Då vet man att det är nåt man inte får glömma innan man går hemifrån! Jag tror du har 11 födelsedagar att hålla koll på!

  Svara
 3. Emma

  Gissar på att di har 15 st fördelsedagen att hålla ordning på.
  Om det är något superviktigt måste jag ställa alarm på telefonfonen för att komma ihåg det.

  Svara
 4. Sandra Skogholm

  Om det är något jag absolut inte får glömma så är bästa tipset att sätta ett alarm på mobilen, den har man ju så gott som alltid med sig! Jag tror att du har 27 födelsedagar att hålla reda på

  Svara
 5. Sandra

  Jag brukar skriva på kylskåpet eller lappar det funkar fint för mig.

  Jag tror du har 22 att hålla reda på

  Svara
 6. Mirjam

  Jag är gärna med och tävlar! 🙂
  Mitt bästa tips är att knyta ett band kring fingret/armen.
  Jag gissar på att du har 32 födelsedagar att hålla reda på!
  Ha det bra!

  Svara
 7. Irene Eliasson

  För att komma ihåg det precis den dagen det är, brukar jag rita ett kryss på min hand. Då vet jag att det är nåt jag inte får glömma bort. Jag gissar på 25 stycken

  Svara
 8. Mia

  Jag brukar inte glömma nåt viktigt, men jag har en kalender i mobilen som delas med min sambo, så då ser vi båda när något viktigt är på gång. Men jag gillar att ha en riktig att skriva i så hoppas på vinst! Jag tror på 10 st.

  Svara
 9. Anna Lundqvist

  har tipsat tidigare
  Ja det där är ju ett problem. Brukar be maken skicka ett mess som jag sedan inte öppnar utan ser att där ligger något o blinkar hela tiden tills saken är löst.
  Jag gissar på 34

  Svara
 10. Sandra Cederbomm

  Mitt bästa tips är att skriva upp i anteckningar på mobilen & lägga som bakgrund! För på mobilen tittar man ju oftast ALLTID på & då missar du inte att “du skulle ringa det där samtalet :)”

  Oj svår fråga, menar du bara din släkt? Jag gissar på 32 stycken :O
  Hihi

  Puss & kram, Sandra Cederbom

  Svara
 11. Anneli

  Som föräldraledig så skriver jag in allt viktigt i telefonen, ibland med påminnelse. När jag jobbar så föredrar jag en fysisk kalender.

  Jag tror att du har 15 stycken att hålla reda på.

  Svara
 12. Elin j

  Jag lägger in påminnelse i mobilen. Bästa alternativet för mig då jag alltid glömmer lapparna! 😉

  Gissar på 16st

  Svara
 13. Madeleine

  Mitt tips är att sätta väckarklocka/påminnelse i mobilen i bra tid innan det är “försent”. Annars så gör jag “att göra-listor” varje dag, men följer de sällan till punkt och pricka, men är kul att få sätta en liten “check!” när nått är klart 🙂
  Jag tror du har många släktingar precis som jag. Jag gissar på 36 st!

  Svara
  • malin nätynki

   Hela mitt svar kom visst inte med! Men gissar på 12 at födelsedagar. Sen är mitt bästa tips att skriva upp det i kalendern. Men jag har bara en väggkalender och den är ju inte till någon hjälp när man inte är hemma så det hade vart super att vinna en liten smidig personlig kalender

   Svara
 14. Sara K

  – Jag har tipsat förut om din blogg och tävling på Facebook (Sara Kramer).
  – Mitt bästa tips är att ha en väggalmanacka i köket på ett bra ställe där du är ofta. Jag har den t.ex under klockan i köket, vid diskmaskinen, och där är man ju rätt ofta.. Så det är svårt att missa något 😉 När det kommer till t.ex handling så brukar jag skicka en handlingslista till mig själv i ett sms.. Eftersom man ofta nån gång tar upp mobilen på affären så ser man att man har ett sms och då läser man vad man skulle handla 🙂

  – Jag tror du har 17 födelsedagar att hålla reda på 🙂

  Svara
 15. Nathalie

  Jag hade velat ha extra koll på alla prov i skolan, då jag inte är så vidare bra på det när jag inte har det samlat. Utslagsfrågan: Runt 20-talet tror jag! 🙂

  kram

  Svara
 16. Johanna BW

  Det enda som fungerar för mig är listor 😉 helst med en liten ruta i början där jag kan sätta en bock när jg är klar!
  Jag tror du har 13 stycken att hålla ordning på

  Svara
 17. Celina

  Jag brukar komma ihåg sakerna om jag ber någon annan påminna mig. Då kommer jag ihåg det själv av någon konstig anledning. Jag tror du har 11 stycken att hålla reda på.

  Svara
 18. Jenny

  Jag behöver faktiskt inget knep, jag bara kommer ihåg datumet direkt utan att anstränga mig, men brukar skriva upp det i kalendern också ifallifall…
  Hag gissar att det är 12 st, mitt lyckonummer.

  Svara
 19. Annika

  Mitt tips är att ställa saker man inte får glömma framför ytterdörren, så att man måste kliva över det om man ska ut 😀 Är nästan dundersäkert, om man inte som jag flyttar på det precis innan för att tex öppna dörren som kan va nödvändigt :p, så glömmer man ändå 🙂

  21 personer gissar jag på!

  Svara
 20. Petra

  Hade varit perfekt för mig som är glömsk! 😉 Jag brukar alltid sätta post-it lappar på dörren och i bilen (japp för att inte missa något) och sen också på kontoret på jobbet. Jag tror du har 26 st födelsedagar att komma ihåg! 🙂

  Svara
 21. Malin Svensk Björck

  Hej!
  Jag gissar på 30 st födelsedagar 🙂

  Mitt bästa tips är att sätta lapp på ytterdörren. För vi går in och ut ofta då vi har hundar.

  Svara
 22. Mari

  har tipsat
  jag skriver ner datum och tider i almanackan. och som att köpa mjölk på affären får man memorera väldigt många gånger så kommer man ihåg. Eller så skriver man en lapp som man har med sig. Och jag kan säga till sonen som hjälper mig att komma ihåg.
  21 stycken.
  jag gillar personlig almanacka på instagram och de kommer med mycket inspiration.

  Svara
 23. Anna

  Skriv upp de. Var spelar ingen roll. Har man skrivit upp de med en penna en gång (till skillnad från mobilen) så minns man oftast de. Jag tror du har 39 nära och kära att hålla koll på.

  Svara
 24. malin sandberg

  mitt bästa tips är att sätta alarm då glömmer man verkligen inte 🙂 tror du har 21 att hålla reda på 🙂

  Svara
 25. Malin

  Har redan tipsat 🙂

  Listor! Har en massa listor och älskar listor. Allt från postits till appen Todoist i telefonen. Den senare är grym när man ska matshoppa med sambon så kan vi båda bocka av varor från listan när vi är på olika håll i butiken! 😀

  Jag gissar på 18st!

  Svara
 26. Lina Eckerström

  Jag är verkligen sämst på att komma ihåg det jag behöver. Är minst sagt i behov av en ny kalender. Jag antar att mitt tips får bli att skriva upp det.. överallt. Som larm i mobilen, på en lapp på bordet, i kalendern.. och helst säga det till min mamma så brukar hon påminna mej. Haha. Ja jag är väl en lite tankspridd person kan man säga 😉

  Jag tror du har 24 att hålla reda på 🙂

  Svara
 27. Viktoriae

  Vi har en stor väggkalender där vi skriver upp allt. Varje familjemedlem har en egen färg så att det ska bli ännu lättare att se vem det gäller. Jag tror du har 45 födelsedagar att hålla reda på

  Svara
 28. heidi

  Mitt bästa tips att komma ihåg viktiga saker är att maila sig själv om något viktigt. Jag kollar alltid mailen flera ggr /dag och då ser jag att jag fått ett “viktigt” mail.
  Jag tror att du har 21 födelsedagar att komma ihåg=)

  Svara
 29. Kristina K

  Oftast hänger det lappar på kylskåp och sedan påminnelse på mobilen. Men är det något som jag är akut rädd för att missa så brukar jag tejpa upp en lapp på dörrhandtaget. Dörrhandtaget missar man ju inte, och det är det sista steget innan man lämnar hemmet, dvs innan det är försent 🙂
  Jag gissar på 24 stycken.

  Svara
 30. Emelie

  Jag skriver alltid in påminnelse på mobilen för att komma ihåg saker. Detta tycker jag dock är lite jobbigt att den alltid piper för olika saker och man har dålig översikt. Därför skulle en almanacka passa utmärkt för mig så jag kan få mer överskådlig bild över kommande dagar 🙂

  Jag tror du har 22 st som du har att fira 🙂

  Svara
 31. jacquline

  Jag skriver in de i telefonen men jag glömmer endå väldigt mycket så en kalender skulle kanske fungera bättre. Jag tror på 29 stycken

  Svara
 32. Emma J

  Jag sätter upp en lapp på ytterdörren så får man en påminnelse precis när man är på väg.

  Jag gissar på 33 stycken födelsedagar.

  Svara
 33. Jenny

  Jag skriver in allt i mobil och om det är något extra viktigt så sätter jag larm sen skriver jag även in det i min vanliga kalender.
  Jag gissar att du har 17st födelsedagar att hålla reda på.

  Svara
 34. My Thulin

  Jag måste hålla koll på allt & det gör jag helt enkelt genom att skriva ner allt …har tyvärr ingen bättre tips eller genväg. Jag gissar på att du har 13 stycken att komma ihåg 😀

  Svara
 35. Sanna

  Jag är gärna med och tävlar, och skulle verkligen vilja vinna det här lyxiga priset. Mitt bästa tips för att komma ihåg är kort och gott anteckningslistor. För vissa fungerar det bäst i telefonen, medan andra föredrar det på riktigt papper. Andra saker som kan fungera är alarm på telefonen, kryss på handen eller att du ber någon ringa upp dig en viss tid och påminna dig.

  Har delat och tipsat om din julkalender offentligt på FB (Sanna Kaakinen).

  Gissar på 32 st.

  Kram Sanna

  Svara
 36. Anna L

  lÄGGER FRAM ALLT I HALLEN OCH SKRIEVR LISTOR, LISTOR, LISTOR I LÅNGA BANOR.

  Gissar på 57 stycken

  Anna Larsson på Fb

  Fin advent!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här