Lucas första mardröm

Igårnatt så drömde Lucas sin första mardröm, i alla fall vad vi vet om. Den handlade om spindlar och tydligen var det en spindel i sängen som hade bitit honom. Stackarn! Jag vet själv hur hemskt det är att drömma om spindlar i sängen. Jag har drömt om både spindlar och ormar. Jair var i alla fall jättelugn och sansad när han försökte lugna Lucas som var säker på att det fanns en spindel i sängen. Jag satt fortfarande uppe och ordnade lite med bloggjobb och hörde hur Jair pratade med Lucas. Jair började med att säga att det inte fanns nån spindel i sängen, men Lucas trodde inte på det så tillslut så tände han lampan och borstade ur hela sängen för att visa Lucas som fortfarande inte kunde skilja drömmen från verkligheten. Lucas skrek också “aj, aj, aj, ont!” så Jair frågade var det gjorde ont och tittade var Lucas pekade och konstaterade att ingen spindel hade bitit honom för spindlar kan inte bitas på riktigt. Lucas hade lite svårt att tro på Jair, men när Jair sa “kom sova här hos pappa” så lugnade han sig och somnade om.

Igår pratade vi mycket om det där med spindlar och sa att dom inte är farliga och att dom inte kan bitas. Jag visste inte ens att Lucas tyckte att det var läskigt med spindlar, men när vi var hemma hos Caroline på playdate så fanns det en hel del spindelnät där i trädgården som vi tog bort med pinnar. Lucas kanske trodde att dom var farliga eftersom vi använde pinnar? Eller så är han bara stor nog att han har börjat tycka att dom ser äckliga ut? Vad jag vet så har han i alla fall inte sett någon film eller barnprogram med nån spindel som bits eller är farlig. Hoppas han slipper fler hemska drömmar än på ett tag!

mardröm barn

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

 1. Josephine

  Leon drömde sin första mardröm för ca 1 år sen. Och då handlade det om myror! Han trodde att hela sängen var full med myror och han skrek helt hysteriskt! Ä Trots att jag väckte honom så fortsatte han se myror överallt. Nästan som han hade en psykos. Lite läskigt faktiskt. Ett par dagar efter handlade det om spindlar. Vet dock precis vad drömmarna kom ifrån. Han har en stor faktabok om farliga djur. Där finns både myror och spindlar med. Den boken fick vi lägga undan. ?

  Svara
 2. Carro

  Stackarn!! Var ju säkert för spindelnäten!! Får ta bort de innan ni kommer nästa gång! ?
  Hoppas han sover bättre nu igen, usch läskigt med mardrömmar ju!

  Svara
 3. Mickaela

  Mardrömmar är verkligen jobbiga. Min tjej som är lite yngre än Lucas drömmar en mardröm varje natt sen nån månad tillbaka. Hon kan inte berätta vad dom handlar om förutom monster=läskigt. Det känns så frustrerande att inte kunna ta bort dom och att hon ska behöva bli så ledsen:( jag hoppas att det går över snart… Och att Lucas inte får en så jobbig period som F.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Stackarn! Det är så hemskt när man känner sig så hjälplös och inte kan hjälpa dom. Jag minns när jag var liten och drömde mycket om döden och att mamma och pappa dog, det kändes ju så verkligt 🙁 Men då var jag lite äldre (7-10 år).

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här