Okategoriserade

Lucas allra första skoldag!

Igår var det dags för Lucas allra första skoldag! Jag kan inte fatta att han blivit så stor. Det kändes lite vemodigt samtidigt som jag är glad, det är ändå en stort för honom. Jag hoppas att han kommer gilla skolan och att alla barnen är snälla. I måndags var han ledig och då ropade han ”ÅHHH NEJ, MATTE!” när vi sa att han skulle börja skolan nästa dag. Jag blev lite överraskad för tidigare har han ju bara pratat gott om matte. Jag gissar på att det är någon annan elev på fritids som påverkat honom för när jag sa ”Men du gillar ju matte” så frågade han chockat ”Gör jag?”. Haha! Jag blev så full i skratt men svarade att han ju gillar siffror och att han är bra på plus. Då blev han jätteglad och stolt och började räkna 🙂

Iförrigår, innan han skulle lägga sig, fick han sin nya ryggsäck och se allt kul som vi hade köpt till honom. Han hade fått massor av fina pennor med ”diamanter”, tofsar, överstrykspennor, suddgummin och en ”mätare” (linjal). Han var såååå stolt, så stolt! På morgonen när jag skulle köra Isadora till förskolan så viskade han till mig och frågade om han fick titta på sina pennor när vi hade gått. Det var egentligen inte en hemlis att Lucas fått pennor inför sin första skoldag, men om han hade skyltat med det framför Isadora så hade det blivit kaos.

Det var Victor som följde med Lucas till skolan igår, men idag när dom börjar lite tidigare så följde jag med. När vi kom till skolgården var det en pojke som blev glad och se Lucas och Lucas berättade att det var hans kompis. Det var en nyfunnen vän så det var väldigt roligt att se 🙂 Lille Lucas, vad stor han har blivit!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.