Okategoriserade

Lider av vinterdepression

Visste ni att mer än tolv miljoner människor i norra Europa drabbas av vinterdepression? Jag är som tur är inte en av dom, men jag misstänker att Jair känner av detta. Han vet inte själv, men både han och alla runtomkring honom märker skillnaden. Han är tröttare, vill bara sova och aldrig göra nånting. Denna vintern tyckte jag att det var extra påtagligt och det gick så långt att jag kände mig kvävd och fängslad till hemmet eftersom han inte ville göra nånting överhuvudtaget. Det var liksom bara äta, jobba, sova, dö typ…

Jag förstår honom, det kan inte vara lätt för en person som har bott i ett land där det är sommar året om att flytta till kalla mörka Sverige. Dessutom så jobbar ju Jair natt, men i och för sig så tror jag inte att det påverkat jättemycket för då gick han ju till jobbet innan solen gick upp och kom hem strax efter att solen hade gått ner igen. Han fick ju ingen sol på sig då heller om han inte var ute på lunchen på jobbet.

Vi har pratat mycket om detta nu när Jair är piggare igen och vi kom fram till att vi ska försöka prioritera en solsemester till jul/nyår istället för att resa på sommaren (om vi måste prioritera). Jag tror och hoppas att Jair blir piggare om han får ett avbrott från svenska vintern 🙂

7 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.