Okategoriserade

Konstig prick på Isadora

Isadora har fått en konstigt torr prick på ryggen. Jag vet inte hur jag ska beskriva men det ser nästan ut som det har varit en blåsa där som spruckit och torkat till. Hudflagorna på toppen är liksom lite gula och skiktet under är rosa. Jag upptäckte fläcken igår, men innan dess har jag inte sett något alls på hennes rygg. Jättekonstigt för jag badade henne ändå iförrigår och såg inget då. Någon som vet vad det kan vara för nåt?

  

11 Comments

 • Jennifer

  Min dotter har exem/torr i alla veck men har även fått ett par liknande såna fläckar – en mitt på smalbenet och en på låret. De är bara torrfläckar pga väder/temperatur och försvinner om man smörjer med riktigt fet créme t.ex. Locobase repair för hennes del. Testa 1-2 dagar så borde den bli bättre om det är det 🙂

 • Line

  Precis som Jennifer ovan skriver har vi det med. Alma var vääldigt torr som liten, fick inte bada henne mer än 1gång i veckan o smörja de torra områdena med små kurer med hydrokortison. Idag är hennes hud mycket bättre, men när hon får små fläckar så använder vi någon fet kräm och hydrokortison på 2ggr/dag (morgon o kväll) i ca 7dagar så försvinner det. Upptäcker jag det när det är på G räcker det med fet kräm.

  • Emma - På Smällen!

   Ja eller hur!! Jag läste att ringorm läker från mitten och utåt, därav den röda ringen. Så jag håller koll. Idag såg det bättre ut och det ser inte ut som det läker från mitten och utåt så det är nog inte det, hoppas inte det iaf 🙂

 • Carina

  Tycker det ser ut som en vanlig torr fläck. Min pojke fick också det i isadoras ålder. Bada i olja och undvik tvål. Och smörj bara med typ miniderm salva. Så försvinner det nog snart.

 • Karin

  Själv har jag fullt med sånna fläckar över kroppen på vinterhalvåret. Bara att smörja, smörja med hudkräm (miniderm för barn) och på mig själv använder jag hydrokortison också, men vet inte vad som rekommenderas för bebisar.

  • Line

   Min BVC-sköterska sa att det kan användas till vår lilla (då var hon vara 5mån, men är säkert bra att få utlåtande att det verkligen är det innan man använder seg. Men mer användas som en kur och återkommer det hela tiden bör man återbesöka BVC.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.