Okategoriserade

Konstig grej som hände på bussen

En konstig grej hände precis på bussen. Bussen var helt fullsatt utom en ledig handikappsplats. Helst vill jag inte åka baklänges eftersom jag mår illa ibland, men jag tänkte att det var bättre att jag satt än stod upp. Bussarna här i Göteborg kör ju inte precis ”gravidvänligt”. Även om jag inte har några komplikationer än så tycker jag det är jobbigt när bussen slänger och flänger och jag måste stå upp på bussen och spjärna emot för att inte ramla. Nej, som gravid tycker jag faktiskt att jag har rätt till en av handikappsplatserna om det finns ledigt och ingen annan behöver den mer.

Jag satte mig och på den sista platsen och fortsatte skriva färdigt smset på telefonen. Direkt när tanten jämte mig fick syn på min telefon så sa hon:

”Om du ska ha den så måste jag flytta mig för jag klarar inte av såna.”

Jag tänkte vadå dramaqueen!!!?! Varenda människa på bussen har ju en telefon och hälften hade den i handen! 

”Visst”, sa jag och ställde mig upp för att hon skulle kunna flytta sig. Jag tänkte fan inte flytta mig bara för att hon inte klarar av att jag har en mobil.

Då började hon dividera om att handikapplatserna var för handikappade och inte unga som mig. Jag blev irriterad och sa bara kort:

”Jag är gravid så jag måste sitta.” 

Hon svara ”va?” Och jag fick upprepa och då började hon fråga om det var säkert och sen blev hon jätteglad och sa grattis. Jag satte mig ner igen för hon gick ju aldrig förbi och då klämde hon ur sig att hon var elallergisk så hon var fortfarande tvungen att flytta sig.

Inte för att jag kan mycket om elallergi men det var ju inte bara jag som hade en telefon i handen, kvinnan mittemot hade också det och nästan varenda kotte på bussen. Om hon är elallergisk så borde hon inte fixa att åka på den där bussen ens. Känns som det var mer fobi en allergi det var frågan om…

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.