Okategoriserade

Kokhet liten Isadora

Stackars lilla Isadora. Hon har haft lite lätt feber hela dagen och nu slog det till ordentligt så stackarn är kokhet 🙁 Jag var precis uppe och gav henne alvedon och öppnade fönstret så nu hoppas jag att hon får sova.

Febern kommer förmodligen från mässlingvaccinet som hon fick för 8 dagar sen. Biverkningar från mässlingvaccinet brukar nämligen komma cirka 7-14 dagar efter att man tagit det, men det kan dröja upp till 21 dagar! Det kan vara värt att tänka på det om man ska ut och resa, ta gärna vaccinet en månad innan så slipper biverkningarna komma under semestern. När vi skulle till Brasilien med Lucas så fick han febern samma dag som vi skulle åka, det var en rätt jobbig resa.

Hoppas pluttan är bättre imorgon ❤


 

12 Comments

 • Stina

  Ja usch det är jobbigt för dom små. Jag kan ha fel nu, men skrev inte du för ett tag sedan att man ska undvika febernedsättande vid vaccin? Som sagt – kan ha fel 🙂 tack för en bra blogg!

  • Emma - På Smällen!

   Jo det stämmer, men det var en läsare som hade kollat upp detta och länkade till en artikel från läkartidningen 2013 som visade på att man egentligen inte alls vet hur alvedon påverkar. Den informationen jag fick kom från bvc men när jag googlade på det så hittade jag inget mer än det som Sveriges radio och Expressen gick ut med år 2009. Så med det i bakhuvudet övervägde jag att ge henne alvedon. Hon var så himla varm, det kändes läskigt att gå och lägga sig när hon hade så hög feber tyckte jag.

 • Sofi

  Blev samma för vår lilleman, han fick alla tre sprutor på samma dag så han blev seg och varm av de första två sprutorna samma vecka och veckan efter blev han febrig och lite prickig av MPR så det höll i sig ett tag. Men det är ju värt det. Skönt att de är skyddade nu när mässlingen verkar bli vanligare.

 • Linda

  Jag frågade på bvc och hon sa att det är helt okej att ge febernedsättande när febern har kommit men man ska inte ge i förebyggande syfte. Min lilla fick sitt mässlingsvaccin i början av juni så vi väntar också på att se om febern kommet snart.

  • Emma - På Smällen!

   Åh tack! Vilken bra info, det kan hända att min bvc-läkare sa så också men jag minns inte exakt. Efter att ha läst det där i läkartidningen så känner jag mig i alla fall inte så orolig och ger hellre febernedsättande om det behövs. Jag gav idag igen eftersom hon inte ville äta.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.