Okategoriserade

Känner mig så ful

När jag slutade amma så löpte mina hormoner fullständigt amok! Idag är jag prickig i ansiktet också, men det är inget emot hur resten av kroppen känns. För andra gången på mindre än en vecka har jag fått såpass stora blemmor på ryggen att jag på riktigt har ryggvärk. Det är FRUKTANSVÄRT! Och ena örat känns som det ska ramla av varje gång jag sätter telefonen mot det för nånstans därinne i örat är en jävel som påverkar hela örat. Just nu känner jag mig så himla ful! Ikväll när Jair lägger barnen så ska jag gå iväg till solariet. Jag står inte ut längre. Jag kan liksom inte ens sova på natten 🙁 Dumma dumma hormoner, jag hatar er! Jag tror faktiskt att jag ska ge dom där nedrans p-pillerna ett nytt försök och käka på kvällstid istället, det är det eller Roaccutan för nu orkar jag inte mer :’-(

  

21 Comments

 • Sofi

  Fick samma reaktion båda gångerna ? Här orkade jag inte vänta på att pillren skulle kicka igång så hud rekommenderade tetralysal även om jag ätit det hela 4 ggr tidigare i livet(man rekommenderar kanske inte antibiotika så många gånger…) i kombination med kräm. Har fått jättestor effekt på 1 månad. Blir effekten inte långvarig denna gången blir det roaccutan. Ring din läkare och rådfråga för som du skriver är det väldigt knäckande och smärtsamt. Förstår precis eftersom jag var i samma läge för en månad sedan.

 • Jennifer

  Jag har också haft stora besvär, så jag förstår dig. Jag fick till slut utskrivet ett läkemedel som jag åt i några månader, tror det var antibiotika. Hade även en kräm som jag smörjde in ansiktet och ryggen varje kväll. Efter några månader slutade jag och då var mina besvär borta. Nu har jag knappt nån acne alla, bara nån enstaka då och då.
  Tycker du det är jobbigt så gå till läkaren. Vet allt för väl hur dåligt man kan må av det. ?

 • -Jenny-

  Stackare ?
  Har du provat lccs produkter? Isabella har ju alltid visat upp sin känsliga, osminkade problemhy och sin akne men nu strålar hon. Prova? Fast du kanske ändå behöver extra hjälp också.

 • Skolkurator

  Amorest heter mina p-piller. Det tog ett par månader innan det blev bra men jag har inte mått illa. Tar alltid pillret på kvällen när jag lägger mig.

 • A

  Hormoner usch!

  Är gravid och har STORA bölder på ryggen sedan 5-6 månader tillbaka. Har haft problem med finnar på ryggen sedan 14 års åldern men aldrig såhär mycket. Har haft perioder då ryggen varit finnfri och ärren fått en chans att läka utan att ersättas av nya men vad spelar det för roll när man är 30 och har en hud på ryggen värre än tidigare. Har ex aldrig haft finnar på nedre delen av ryggen men denna gravidiet har gett mig finnar på alla områden på ryggen , även områden där jag aldrig haft bevär. Så nu är hela ryggen drabbad. Stora ömma, som känns när jag sitter, ligger, har en bh, tröja som snuddar bölderna. Det är riktigt riktigt psykiskt och fysiskt påfrestande. Har säkert 100 ärr på ryggen. Hela ryggen är full med mörka ärr , tänk dig också vattkoppor såna ärr man kan få efter vattkopporna då finnarna/bölderna blir som sår efter ett tag och sen när såret läker blir det ett fult ärr. Kommer använda roaccutan om 1-2 år när jag slutat amma om finanrna på ryggen finns kvar. Ansiktet har jag också problem med i 15 å men får 1-2 stora/bölder i månaden kanske och men har alltid mycket knottror.

 • Tigermamman81/BebisHalleby

  Fy så jag lider med dig!!!
  Jag får massor av finnar under mensen (som tyvärr har kommit igång igen) men de försvinner när mensen tar slut. Alltså inte i närheten av vad du får.
  Hoppas att du hittar något som verkligen funkar eller får bra hjälp. ?

 • Caroline

  Gud vad jag känner igen mig ! Jag har det så också om jag inte äter mina p-piller (Yasmin). Inget annat har funkat (har inte provar roccutan, men tetralysal, andra p-piller, starka krämer som fick min hud att spricka och mina kläder att bli missfärgade). Kram till dig!

  • Emma - På Smällen!

   Skönt att inte vara ensam iaf, men det är verkligen asjobbigt! Jag har också provat tetralysal och en del annat utskrivet på recept också. Inget har funkat. Det är så orättvist, vissa får det i tonåren och vissa har det hela livet. Hoppas inte Lucas och Isadora ärver mina gener 🙁 Kram!

 • Malla

  Kanner med dig. Det borjade nar mensen kom. Acne. Just nu ammar jag och man glommer lite hur det ar att ha Acne. At Yasmin p-piller innan jag ville ha barn. Fick nasta roacutan utskrivet, men det finns biverkningar att tanka pa. Yasmin p-pillar funkar for mig. Inte en enda finne. Det ar agglossning som gor att man far hormonal acne. Kunde dock ej ta Yasmin under 5 ar nar vi gjorde ivf + 3 ar efter nar vi gjorde staking forsok. Mensen kom nar forsta barnet var 1 ar. Det ar dags for 2ra barnet att fully 1 ar om en manad. Kanske dags att skaffa p piller nu. Ar 41 ar gammal nu. Ar val bara att vanta pa menopause.

 • Karin

  Jag valde behandling med roaccutan efter mitt första barn o efter amningsperioden var slut. Har du provat det förut? Jag åt det en gång tidigare när jag var 15 å acnen höll sig borta i ca 10 år. Sen blev det några kurer med antibiotika, men sen blev det roaccutan igen. Visst kan biverkningarna vara jobba, men är så värt det (beroende på vad man får för biverkningar såklart).. det är så hemskt att ha ont! För mig var det bara i ansiktet, men gjorde ont när jag skrattade o pratade och sen blir det ju ärr också 🙁 Nu efter ytterligare en graviditet och pågående amning har jag inte fått en enda finne. Hoppas det håller i sig så. Krämer å sånt hjälper inte alls för mig. Tetracyklin hjälpte tillfälligt men kommer bara tillbaka så ingen vits för mig, känns bara dumt med antibiotika. P-piller får jag inte äta så har inte heller testat..

  För mig är solen förödande. Vårsolen den värsta. Något jag lärt mig med åren. Numer smörjer jag in mig med 50 i ansikten när jag ska vara ute eller ser till å skydda ansiktet.
  Men eftersom det är vår och sommar nu kanske det är bäst att vänta med roaccutan till efter sommaren eftersom huden blir tunnare och känsligare, om du kan äta p-piller till dess. Men jag vet att alla är olika. Så är bara en tanke. Kram

 • Malin

  Måste det vara promt p-piller då? Jag äter cerazette som är ett minipiller. Det har gjort att jag inte får någon mens eller minskad mens. Det gör dessutom att jag inte får finnig hy. Jag får minipiller för att vi har plodpropp i familjen.. det kan ju vara värt att kolla på?
  Sen använder jag ansiktsprodukterna Cetaphil och de är fantastiska!!!
  Lycka till fina Emma!

  • Emma - På Smällen!

   Ja, tyvärr måste det nog vara p-piller och det behöver vara dom med hög östrogen-halt för det är det som påverkar min hy. Jag provade minipiller och satte till och med in p-stav men då blev min hy alldeles knottrig och hela jag blev ett monster. Det funkade inte alls… Tack för tipset och för att du kommenterade <3

 • Petra

  Hej,
  Jag förstår precis hur du har det. Jag åt Roaccutan för 10 år sedan och för tre år sedan fick jag tillbaka mina problem. Jag provade allt eftersom jag trodde att det skulle försvinna – krämer, diamantslipning, laser etc. Men eftersom det är hormonellt och kommer inifrån så är det inget annat än medicin som biter, enl min hudläkare. Enl henne är det vanligt att man får ”återfall”. Ännu en gång startade jag en kur med det som tidigare hette Roaccutan och som numera heta Isotretinoin. Jag började för ett år sedan och hade därmed medicinen över sommaren men jag vägde nackdelarna med fördelarna och tyckte att det var värt att äta över sommaren för att bli av med skiten. Jag smörjde mig ordentligt och hade inga problem. Kan nämnas att vi även spenderade en vecka i Turkiet medan jag åt medicinen och huden klarade det bra så länge man smörjer sig (kan så klart vara individuellt). Jag har precis slutat (åt med andra ord i nästan ett år) och jag är glad att jag stod ut och att jag äntligen kan gå till affären osminkad vilket inte har hänt på länge. Jag känner mig äntligen fri. Jag kan varmt rekommendera att besöka en hudläkare för att diskutera medicin. Kram Petra

  • Emma - På Smällen!

   Tack! Jag överväger verkligen det nu. Känner att jag inte orkar stå ut hur länge som helst… Jag går till affären och till dagis osminkad, men jag lider inombords trots att jag alltid har gått till affären trots mina problem. Oftast träffar jag ingen jag känner, men det är ju just det, jag vill inte se ut som skit när jag träffar nån jag känner. Mina problem blir oftast mycket mycket bättre av solen så jag känner att inget behov av att äta över sommaren. Hur länge är en kur ungefär? Funderar på att kontakta en läkare direkt efter sommaren och få hjälp innan vi åker till Brasilien men då vill jag inte äta när vi är där… Kram!

   • Petra

    Kuren är olika för alla människor. Jag fick äta medicinen fram till att jag hade varit HELT finnfri i en månad. Det tog ungefär 10-11 månader. Förra omgången tog det 8 månader. Jag har däremot en vännina som endast behövde äta i 4 månader – så det är väldigt individuellt!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.