Okategoriserade

Jag älskar Novent!

Jag älskar verkligen Novent! November har alltid varit min hat-månad. Månaden som jag helst inte vill bo i Sverige, månaden då jag vill åka utomlands för att sedan komma tillbaka till 1:a december. Jag brukade alltid säga att även om det inte kommit snö i december så är det åtminstone ljusare med alla fina ljusslingor och stjärnor. Nu när det har blivit helt okej och normaliserat att julpynta redan i början på November så har den här månaden plötsligt blivit något positivt för mig! Inte bara evigt mörker, regn och rusk, utan något fint 🙂

Idag köpte jag vårt första julpynt till vårt nya hus. I nya huset har vi ju bara stora fönster från golv till tak på nedervåningen så vi kunde inte använda våra gamla adventsljusstakar längre. Dom var ju till små fönster med fönsterbräda 🙂 Men det var inget dåligt med att få handla nya julgrejer, jag njöt!! Jag är såååå spänd på hur det kommer bli!

Vår nya julgran är också beställd och på väg 🙂 Vår gamla var ju 18 år gammal, den billigaste på Ekohallen i Borås. Jag minns inte vad den kostade, kanske 500 kr, oavsett fick jag verkligen valuta för pengarna. Nu ska vi ha en från Star Trading med inbyggd belysning (säger man så??) – ni vet, en sån gran som man slipper krångla med ljusslingor för ljusslingorna sitter redan på grenarna. Det ska bli så skönt!

Vi ska också köpa nya julgranskulor i vitt, silver och guld och så 🙂 Tidigare har vi använt allt pynt på en och samma gång i granen, det har blivit fint, men nu har vi inspirerats av lite mer stilrena julgranar. Jag tror det kommer bli supersnyggt, men jag kan få lite dåligt samvete gentemot barnen att dom inte får en julgran med en mix av allt. Fast jag tror detta kommer bli finare, men blir det lika magiskt? Vi testar det i år så får vi se 🙂 Vi slänger ju inte det gamla så man kan ändra sig!

Imorgon ska jag köpa julpynt till granen, glöggmuggar, ljuslyktor och papptallrikar för på lördag är det dags för vår årliga julfest med familjerna. Vi kör alltid en julknytis innan allt drar igång på riktigt (detta är fjärde året i rad), det blir lite som att kickstarta julen och äta julmat innan man har hunnit tröttna 😉

Idag har vi även hunnit med frissan för Lucas och jag har fått lära mig hur jag ska styla hans hår. Så glad att jag har hittat en frisör i Kungsbacka som faktiskt är grym på just lockigt hår. Vi lärde känna varandra genom en slump, hon har barn på samma skola och förskola och hon såg när jag skrev på instagram att vi skulle flytta till Fjärås.

Nu måste jag hoppa i säng! Imorgon ska jag upp lite tidigare för att promenera till förskolan. Jag såg på vädret att det ska bli kallt men fint så jag ser framemot det. Det är skönt att promenera, jag tar mig inte tid att göra det just nu.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.