Isadoras prickar är inte borta

Isadoras envisa prickar är fortfarande kvar! Nu är dom läkta och vi har inte sett att hon kliar på dom längre, men dom försvinner inte. Vi använde kortisonkrämen i två veckor som läkaren sa och enligt henne skulle dom vara helt borta efter 3 veckor. Idag har det gått 3 veckor och det är mycket bättre eftersom dom är läkta, men dom röda märkena är fortfarande kvar… Just nu tänker jag att vi bara ska avvakta, men jag är lite orolig för att det ska bli värre igen. Jag vill absolut undvika mer kortison eftersom det tunnar ut huden och vara skadligt.

Fläcken på handen är en skorpa från när hon ramlade, men pricken intill handleden är en av prickarna som inte försvunnit. 

På högra kinden har Isadora fortfarande en röd prick. Denna prick har aldrig kliat så den har sett likadan ut hela tiden, trots penicillin och krämkurer. Hon har haft den här pricken i ansiktet i 1,5 månad nu så det känns inte som den är på väg att försvinna.

Det som jag tycker konstigt är att läkarna säger att detta är svinkoppor. Har ni hört talas om såna här envisa svinkoppor? Hon har ju testat två olika krämer och en penicillin och efter 2,5 månad är prickarna fortfarande kvar… Är inte det konstigt? Jag är ingen expert, men jag inbillar mig att prickarna hade blivit fler om det varit mat- eller kontaktallergi eller vägglöss. Vad tror ni?

Relaterade Inlägg

19 Kommentarer

  • Emma - På Smällen!

   Nej, hon har inte ätit eller druckit något med citrus mer än apelsinjuice nån gång ibland (inte ens varje vecka). Prickarna har inte dykt upp efter juice utan dom dök upp för 2,5 månad sen och så har det varit likadant hela tiden. Det har varken försvunnit eller tillkommit.

   Svara
 1. Vårdcentralsdoktor

  Tack för kul blogg! Ser ut som mollusker och att de då tidigare var infekterade med samma bakterie som ger svinkoppor. Lite svårt att se på bilderna men tycker mig se på den på handleden att det är som en pytteliten grop mitt på? Det är väldigt typikt mollusker. Helt ofarligt och bara att vänta ut, men kan ta lång tid.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åhh tack! Jag hade ingen aning om att det kunde vara på det viset. Brukar mollusker dyka upp från ingenstans? Jag trodde att mollusker var hudpluppar so ofta kommer under armhålor, nacken etc. och jag visste inte att dom kunde bli infekterade. Tack för hjälpen! Det förklarar ju varför hon inte fått svinkoppor på det vanliga sättet där det börjar runt munnen.

   Svara
 2. M

  Kommer ihåg när sonen fick svinkoppor och han hade ju variga skorpor över ena kinden och hela hakan. Svinkoppor börjar ju ofta runt munnen hade jag för mig och Isadora ser ju inte ut att ha så mycket i ansiktet. Men sonen iaf hade ju prickar till att börja med men ju mer det blev så blev det ju bara stora sår. Han behövde två rätt kraftiga penicillinkurer för att det skulle gå bort. Hade det i strax över tre veckor.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Nej precis! Isadora fick två prickar i ansiktet flera veckor efter detta började. Den ena gick bort helt men den andra är fortfarande kvar. Den har dock aldrig kliat så det har aldrig blivit nåt sår. Jag tror att den pricken är nåt annat men jag är inte säker… Jag läste också att svinkoppor börjar oftast runt munnen. Okej, men då är det inte helt ovanligt att svinkoppor är envisa..

   Svara
 3. Sandra

  Har ni funderat över om det kan vara Molusker? Går ju ofta på förskolan och om jag är eätt informerad måste de läka ut och det kan ta låååång tid. Är däremot helt ofarligt vilket ju är skönt. Vissa barn får massor andra får baran några få eller inga.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hmm… nej, den tanken har inte slagit mig… jag trodde att mollusker var såna där ”hudploppar” som barn kan få under nacken och under armarna? Enligt läkaren är det svinkoppor hon har fått… hmm…

   Svara
  • Emma - På Smällen!

   Oj! Det låter ju inte helt omöjligt eftersom vi har varit i Brasilien och det här kon efter resan. Men i så fall måste vi dödat dom för det kom ju inga fler prickar. Bläää vad läskigt om vi fick med oss såna hem 🙁

   Svara
   • Nella

    Visst fick hon prickarna under resan?
    Hon var väl inte helt fri från prickarna när ni kom hem?
    Tror man ska söka på utslag och prickar som förekommer i Brasilien.
    Vi har så olika sjukdomar från land till land.
    Tror många läkare stirrar sig blinda på våra vanligast utslag.

   • Emma - På Smällen!

    Nej det är inte samma prickar. Prickarna som hon hade under resan gick bort cirka 5-6 dagar innan (minns inte exakt). Dom prickarna hon hade då blev fler och ilsket röda när hon var varm. Dessa som hon har nu har varit likadana hela tiden men dom har kliat. Hon fick dessa cirka två veckor efter att vi kom hem. Men jag tror ändå att det ligger något i det du säger, jag ska ha det i bakhuvudet. Tack!

 4. Hanna

  Hej! Konstigt att skriva så här långt efter din publicering, men fick ni någonsin veta vad det var för prickar? Och hur och när försvann de? Min son har väldigt liknande prickar som inte riktigt verkar veta vad det är. Också några små, röda i ansiktet, och större (kliade) på ben och armar. Väldigt tacksam för svar, för jag vet verkligen inte vad jag ska ta mig till längre.

  Svara
  • Emma

   Hej! Jag tror att vi vet vad prickarna kommer ifrån. Isadora har dels atopisk hud vilket betyder att hon får små torrhetsprickar som växer och blir till fläckar på huden om hon t.ex. duschar för ofta när luften är torr på vintern. Prickarna kliar och enda sättet att bli av med dom är att hålla huden återfuktad och motverka kliandet genom att använda Tea tree Oil. Vi har testat receptbelagda kortisonkrämer i ganska hög styrka men det fungerar inte, det enda som har funkat är Tea tree Oil som jag blandar med hälften kokosolja och duttar på prickarna och då slutar dom att klia, blir inte infekterade och den onda cirkeln bryts. Vi har också fått veta att Isadora är allergisk mot myggbett och andra insektsbett. Så fort hon får ett bett så får hon prickar över hela kroppen som kliar så på sommarn när vi är där det finns mygg så ger vi henne allergimedicin i förebyggande syfte. Tror du att det kan vara något liknande som din son har?

   Svara
   • Hanna

    Men kanske! Min son har känslig hud och får t ex ofta blöjutslag, trots olika typer av krämer. Det är ju värt att kolla om Tea tre oil skulle kunna fungera på honom. Tack så hemskt mycket för att du svarade så här långt efter.

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här