Okategoriserade

Isadora vill ta hål i öronen

Isadora har bestämt sig för att hon vill ta hål i öronen. Hon har pratat om det tidigare men då var det inte så seriöst utan mer frågor om örhängen. Nu är det en flicka på hennes förskola som tagit hål och då bestämde sig Isadora för att hon också vill, trots att det gör ont. Jag har aldrig tänkt neka henne att ta hål i öronen om hon själv vill det, men jag hade föreställt mig att det skulle bli tidigast när hon är 5 år. Jag vill ju vara säker på att hon förstår vad det innebär och att det gör ont så att det inte slutar med att hon bara tar hål i ett öra. För att vinna lite tid, sa jag därför att vi kan ta hål i öronen när hon blir 5 år. Först var hon nöjd med det, men två dagar senare kom hon hem och sa att hennes kompis i förskolan är bara 4 år och har fått ta hål så nu vill hon också ta 🙂 Alltså jag kan inte fatta att min lilla Isadora blivit så stor!

Det gör ingen skillnad för mig om hon tar hål nu eller om ett halvår, bara jag är säker på vad hon vill och det är jag nu 🙂 Nu ska jag bara hitta en piecare som tar hål på 4-åringar så att det blir riktigt gjort. Jag vill inte ta med pistol eftersom jag fått lära mig att huden pressas undan när man tar med pistol och då kan det skapa fula hål men också bli svårare att få det att läka. Dessutom kan det bli fula klumpar bakom hålen. När man tar med kanyl så tar dom ju bort en liten del av huden och det blir bara ett ”sår” som läker, mycket bättre för läkning och riskerar inte att det blir ”klumpar” osv.

Om ni har något tips på en bra piecare i Göteborg som tar på 4-åringar så får ni gärna hojta till!

14 Comments

 • Anna-Karin

  Min dotter vill också ta hål i öronen. Vi har sagt att det får man göra först när man är sex år. Så hon får snällt vänta ett par månader till. Vi fick tipset på att ta hål i båda öronen samtidigt, så att man inte ska ångra sig när ena örat är gjort. Har aldrig hört talas om metoden med en kanyl, så det ska bli intressant att läsa!!

 • Daniéla

  Ville J att ni skulle ta hål i hennes öron när hon föddes? Min sambo som är från Brasilien tyckte det var jätte konstigt att vi inte gjorde det så fort de va födda. Jag blev mest förskräckt på tanken att göra det på en nyfödd. Men det är ju olika kulturer

 • Elisabet

  Min svägerska som jobbar på apotek har berättat att de har 7årsgräns för håltagning.

  Men de gör också hål i båda öronen samtidigt. Det är smart, tycker jag.
  Minns att jag själv, då 12 år, tyckte att det gjorde ont.

 • S

  Jag tänker att det blir större hål med piercing? Jag har tagit alla mina 5 hål med pistol och de har läkt fint. Varit noga med bara guld efter att jag tagit ur det första örhänget. Tog mina när jag vad 8 år och tyckte det var en rimlig gräns. Har du själv piercat öronen? Tänker att det är ett knepigare moment med ett så litet barn än pistol…

 • Sofie

  Min dotter gjorde det när hon var 6 år. Med pistol i båda samtidigt. Det ser inte fult ut alls. Lika mina egna hål är fina. Min andra dotter gjorde också när hon var 6 år men hon tappade ett örhänge efter vi bytt läkningsörhängena sedan dess har hon vägrat örhängen så nu har de växt igen.

 • Emma L

  Klokt att göra med kanyl istället, tyvärr är det inte många som vet alla nackdelar med pistol. Vet tyvärr inte av någon som gör det på så unga men kolla med Barbarella eller piercaren i nordstan.

 • Anke

  Jag har inte provat själv med läst om en metod som heter Studex® System 75. Den ska vara väldigt skonsam och lämplig för små barn då den är typ ljudlös. Kan ju vara värt att kolla upp om det kan vara ett alternativ ?

 • Matilda

  Vi gick till Tribe på Kungsgatan med 9-åringen när hon ville pierca örsnibbarna. Ville egentligen vänta längre, pga risk för komplikationer osv. Mitt krav var att inte ta med pistol då det inte kan garanteras vara helt kliniskt rent och det kan bli mer ärrvävnad när man skjuter sönder vävnaden i örat. Det kan ju såklart bli bra med pistol också, som många skriver, men varför chansa…? 🙂 På Tribe var de väldigt noga med att 9-åringen själv skulle bestämma om hon ville eller inte och de riktade informationen till henne. Men om de tar emot fyraåringar vet jag inte. Vet att Barbarella inte gör det på barn under 15 år just nu, pga rådande omständigheter.

 • Kickii

  Jag har också hört att det är bättre hos en piercare. Men jag skulle aldrit göra det på min snart 4 åring i den här åldern. Ett så litet barn vet faktiskt inte riktigt det innebär att ”verkligen vilja” ta ett sånt beslut. Dom lever ju i nuet. Jag ger inte heller efter bara för att andra barn får. Alla gör olika i olika familjer brukar jag säga. Jag hade väntat..

 • Sabina

  Vår dotter på 7 har hål i öronen minns inte när hon tog dem. Var nog runt 6år. Hon tog hos frisören, båda samtidigt och Emla salva på innan. Hon hade själv bestämt och tjatat ca 6 mån innan. Vi tittade även på Blomdahls film på Youtube om hur det går till innan, så hon förstod alla moment och se om hon fortfarande ville. Det när läkt superfint. Vi har bara använt Blomdahls egna örhängen för att inte använda skräp. Hon kommer om några år att använda guld oxå om hon vill.

 • Sofia

  Min dotter är 4 år och hon tog nu i somras. Tänkte som du. Men slutade med pistol. Hon gjorde ett åt gången och var super duktig! Kände mig också säker för hon ville verkligen trots att hon visste att det skulle göra ont. Det har läkt utan minsta tecken till infektion. Jag var super noga med att tvätta dem. Heja Isadora ?

 • Gittan

  Vi bestämde att 7 år kändes som en bra gräns. Blev dock några månader tidigare för det skulle hinna läka innan simskolan drog igång. Men här gör de inte på barn under 6 år. Bor dock inte i Göteborg utan påminde ort i Småland ☺️

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.