Isadora har fått förskoleplats!

Nu har Isadora fått förskoleplats! Det blev inte förstahandsvalet utan fjärdehandsvalet vilket är samma förskola som Lucas går på. Vi valde att tacka ja, men jag funderar på att sätta upp henne i kö igen, fast till förstahandsvalet. Det ska tydligen vara jättesvårt att komma in på den förskolan, men enligt förskoleadministrationen så såg det ju väldigt mörkt ut med förskoleplats till Isadora överhuvudtaget så jag vet inte riktigt hur man ska tolka det där med långa kötider…

Det känns både bra och dåligt att tacka ja till en förskoleplats till Isadora. Det som känns dåligt är att jag tycker hon är för liten och det som känns bra är tryggheten att veta att vi har barnomsorg till våren när tanken är att jag ska börja jobba 50%. Resterande 50% av tiden kommer jag fortsätta som jag har gjort hittills, dvs. kombinera arbete och föräldraledighet.

Mitt mål med bloggen är att jag ska kunna ha barnen hemma så mycket som möjligt, men även den är hårt arbete som behöver sin tid och det är inte helt lätt att ha med barnen på möten etc. Fördelen med jobba hemifrån med bloggen är att jag kan hämta tidigare och låta dom vara lediga utan att jag först måste söka ledigt från jobbet 🙂 Jag tror det här kommer bli jättebra även om det känns lite vemodigt…

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Johanna

  De var inte så ni fick plats på samma förskola pga syskon förturen. Den gör ju att ni hamnar högre upp i kön på den förskolan där Lucas går. Om jag inte minns fel så strå du kvar i plast till första alternativt även om du tackat ja till av de andra. Kan tilläggas att jag med bor i Göteborg.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jo så kan det vara. Jag har undrat hur det funkar med syskonförtur när man inte väljer förskolan som förstahandsval… Jag tror jag gjorde fel när jag tackade ja för jag tror inte hon står kvar i kö.. tyvärr 🙁

   Svara
 2. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Skönt ändå att hon fick plats då :). Men förstår att det kanske inte känns helt rätt när det inte var första valet 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja det var skönt, men samtidigt så visste jag nog inte hur jag ville ha det egentligen haha 🙂 Fjärdehandsvalet är bäst för oss just nu eftersom vi bara behöver lämna på ett ställe, men när Lucas börjar förskoleklass så blir det superdumt att lämna Isadora därborta på det dagiset… 🙁 Men Lucas dagis känner jag ju till och där är vi nöjda så därför kändes det lite lättande att Isadora också hamnade där 🙂

   Svara
 3. Line

  Det är alltid svårare på våren mot hösten. På hosten öppnas det upp fler platser dåde äldre börjar skolan. På våren öppnas det ju främst upp om någon slutar/flyttar osv. Men man kan väl tacka ja till 4 handsvalet och ändå stå kvar i kön. Man behöver väl inte söka igen?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja så tänkte jag också först. Men sen sa flera pedagoger att det är lättare att “komma före” i kön till våren för det är inte många som vill byta förskola då om dom får plats till sitt förstahandsval.

   Jag tror jag råkade göra fel när vi tackade ja för hon står nog inte kvar till förstahandsvalet 🙁

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här