Okategoriserade

Isadora 8,5 månad

Nu är lilla hjärtat 8,5 månad och utvecklingen dom senaste två veckorna när vi har varit i Portugal har gått spikrakt uppåt! Hon förvånar oss varje dag med nya skills 🙂

Dom senaste två veckorna har hon lärt sig:
– Stå och ställa sig upp med stöd av nånting
– Ställa sig upp på knä utan stöd av nånting och stå kvar
– Krypa på knäna
– Klappa händerna
– Ropa på mig genom att säga ”mamamamama” och ibland ”mama” (hon ropar även på pappa)
– Och hon äter ALLT! Den här tjejen älskar mat!

  
  
Det går verkligen i rasande fart här just nu! Isadora är mycket tidigare i utvecklingen än vad Lucas var, men när jag jämför med 1177s tabell så är Isadora precis i rätt tid. Hon lär varken sent eller tidigt, men för mig känns det tidigt eftersom jag minns att Lucas inte kunde något av det här vid samma tid.

Iförrigår sänkte vi Isadoras spjälsäng till mellersta läget, men det känns som att det bara är en tidsfråga innna hon kan klättra också så vi kommer sänka till lägsta läget, det är lika bra 🙂

Hur går det för era småttingar därhemma?

10 Comments

 • Mikaela

  Visst är det härligt när de små utvecklas. Känner som du att det går mycket fortare för dottern än sonen när han var liten.
  Dottern är mer på fötterna nu än på knäna. Hon ska gå längsmed ALLT! O står även utan att hålla sig i så vi väntar bara på att hon ska börja traska iväg. Har faktiskt investerat i en lära gå hjälm. När hon vaknar i sin säng ställer hon sig o hoppar hållandes i sängen. O kastar gärna ut sina nappar ur sängen för att tala om att hon minsann inte ska sova mer. Är lika matglad o snäll som sin storebror. Vill dock helst äta själv vilket går sådär ?. O hon blir fruktansvärt avundsjuk om hon inte får samma mat eller om brorsan får något o hon inte.
  Att de små kan ha sådana personligheter när de är så små ❤️

 • Anna

  Heja Isadora! Känner också att det går väldigt fort nu! Min son har bara de senaste dagarna lärt sig vinka, klappa händerna och fått sin första tand!

 • Sofi

  Våra utvecklingssteg är väldigt tydliga. Efter långa veckors krånglande lärde sig Måns först att ställa sig själv vid 8,5 månader för att bara dagarna efter börja gå längs möbler samt sätta sig upp från liggande. Nu vid 9 månader släpper han och står själv korta stunder men ramlar HELA tiden. Stackars liten har blåmärken i pannan, han har viss övertro på sin balans ?

 • Amanda Brännmark

  Duktiga söta Isadora!
  Min lilla pojke är med 8,5 månad och har nu börjat gå längs möbler och dundra fram med lära-gå vagnen och släpper ibland när han står men tappar balansen efter några sekunder. Prata gör han med men inte så att någon förstår utan mest massa pruttljud ?

 • Jennifer

  Så härligt att de små utvecklas! Min lilla har för någon vecka sen lärt sig att sätta sig upp, hon har börjat krypa, ställa sig upp mot möbler (är fortfarande väldigt ostadig), hon vinkar. Äter dock inte alls bra. Vill knappt ha något annat än mjölk, så är tacksam att jag fortfarande kan amma henne. Men försöker få henne att äta annat. Har gjort egen gröt och gett henne, pannkakor, hemmagjord risifrutti, men inget är intressant. Så hoppas att de vänder snart!

 • Caroline

  Tänk att det är så lika! Vår tjej är 8 månader och 1 vecka och har precis lärt dig ställa sig med hjälp av saker, ”gå på stället” när hon håller sig i, pratar fast inte begripligt men ändå tvåstavigt (typ jejejejeje” :p krypa har hon gjort sen 6 månader 🙂 hon gillar också mat men klarar inget med minsta lilla gryn eller överkokt liten bit, då kaskadspyr hon rätt ut :/

 • Malin Svärd

  Vår lilla Nova (född 18 april 2016) kryper överallt sedan hennes 6 månaders dag och har precis börjat stå UTAN stöd! det är helt sjukt vad fort det går! Hon har även börjat pussas, klappar händerna och ropar mamma. Tiden går för fort nu, det kan kan bromsas lite tycker jag allt ☺

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.