Okategoriserade

Isadora 32 veckor

Min lilla docka har redan hunnit bli 32 veckor gammal! Snart har hon varit lika länge på utsidan av magen som hon har varit på insidan. Jag ska villigt erkänna att det rycker lite i äggstockarna när jag skriver dom orden. Det är ju så fantastiskt att vara gravid. Jag önskar ofta att jag kunde få stoppa tillbaka båda barnen i magen och göra om allt jag har gjort en gång till. Jag har gått igenom tuffa saker dom senaste åren, men jag har också fått dom bästa upplevelserna i mitt liv dom senaste åren. Tur att Isadora inte är vårt sista barn, jag kommer få uppleva allt detta en gång till 🙂

Vet ni vad Isadora kan göra nu? Hon kan säga ”Mamma”! Jag vet inte om det var slumpen eller om hon faktiskt visste vad hon sa, men jag tog upp henne från babygymmet häromdagen och då slog hon armarna om mig och sa ”mam-ma!” Hon är faktiskt väldigt social och formulerar många ord, alltså inte bara läten, det hörs att hon formulerar ord, fast på bebisspråk. Isadora kan åla, men inte krypa ännu. Men när vi är ute på saker så sitter hon mest stilla. Jag vet inte riktigt varför för det verkar inte som att hon absolut måste vara nära mig – hon kanske inte känner behovet av att åla iväg från mig än? Eller så kanske jag är för snäll och hämtar alla leksaker åt henne så hon behöver inte ta sig till leksakerna haha 🙂

Allt som hon hittar ska in i munnen just nu. Jag blir tokig på henne när hon suger på badrumsmattan haha! Men än syns det inte till några tänder. Isadora gillar mat och äter ofta en hel matburk på en dag. Jag brukar ge henne gröt till frukost och kvällsmat och riktig mat två gånger per dag. Ibland ger jag frukt men inte varje dag för jag vill inte vänja henne vid det söta än. Jag brukar amma två gånger på dagtid och lite mer och oftare på kvällen precis innan läggdags.

Isadora har precis gått in i sitt sjätte utvecklingssprång som är upp till en månad. Jag hoppas innerligt att detta kommer gå obemärkt förbi med tanke på vår resa och eftersom vi precis har gått igenom två jobbiga månader… :-/

  

3 Comments

 • Joanna

  Här boostar vi med frukt för att få optimalt järnintag och för att slippa förstoppning ? Ebba har också börjat säga mamma men jag tror inte det är medveten/ihopkopplat med mig ?

 • Mikaela

  Dottern är knappt två veckor äldre än din och har också börjat ”prata” lite. Fast hon säger mest memma, hej o ajaj. Tror dock inte det är så medvetet än.
  Hon äter ju fulla mål sedan 6 månader och äter frukt varje dag för att hålla magen igång.
  Vad innebär sjätte utvecklingssprånget? Undrar bara för dottern har börjat ty sig väldigt till mig nu o har svårt att komma till ro på natten när hon vaknar.

  • Joanna

   6e språnget innebär att barnet börjar kategorisera sin lilla värld. För att vara kortfattad ?. Typ att en stor hund inte är en häst. Appen är på engelska så orkar inte översätta så mycket! ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.