Ingen klarar sömnbrist så bra som småbarnsföräldrar

Egentligen är det faktiskt helt otroligt hur väl småbarnsföräldrar klarar sömnbrist, igårnatt sov jag 5 timmar och inatt fick jag 4,5 timmes sömn. William var helt sjukt gnällig inatt! Jag undrar om det inte beror på att han håller på att få tänder för vi ser nämligen två små tandsebissar lysa igenom tandköttet men dom är fortfarande ganska långt ner. Hur som helst så är jag imponerad över lite sömnbristen påverkar mig. Jag är ju en sån som lätt somnar i möten, framför datorn, i bilen osv, om jag sover mindre än 6 timmar per natt, men nu är jag fortfarande pigg på dagarna?! Igår var jag i heldagsmöte med Axkid och jag kände mig alert hela dagen även om jag låg minus på sömnkontot.

Det har tydligen med hormoner och sånt att göra. På SVT i söndags var det en sömnexpert som sa att ingen klarar sömnbrist så bra som småbarnsföräldrar. Småbarnsföräldrar är programmerade att klara av att ta hand om sitt barn när som helst på natten. Det är ändå sjukt hur väl det stämmer in för det är ingen annan period i mitt liv som jag har mått så här bra trots sömnbrist.

Igår kom en av Victors kollegor hit och lånade en bilbarnstol av oss och då berättade vi att William sov bättre sen Victor började ta nätterna (tji fick vi för han sov verkligen katastrofalt inatt). Victors kollega blev helt paff och utbrast “Men Victor, du ser ju alltid så pigg och fräsch ut! Tar DU nätterna?!”. Visst är det otroligt ändå?! Hur man kan må piss av sömnbrist när man inte har småbarn, men hur man ändå kan vara pigg och fräsch med samma sömnbrist med småbarn. Sen är det ju inte alltid så naturligtvis, man kommer ju till en gräns där man tillslut blir ett vrak av sömnbristen, det händer oss också, men det är som att man är mer motståndskraftigt när man har småbarn innan man blir ett vrak. Det finns helt enkelt ingen som klarar sömnbrist så bra som småbarnsföräldar.

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här