Okategoriserade

Inga bristningar eller pluppad navel

Nu är jag i vecka 33 och jag har fortfarande inga bristningar *peppar peppar ta i trä* och naveln den har inte pluppat än!

Om smörjning verkligen hjälper så borde jag inte få några bristningar. Jag har smörjt mig varje dag två gånger om dagen sen vecka 6! Slarvade kanske några gånger när vi var på semester innan vecka 12 men annars har jag varit duktig! Jag snålar inte på oljan heller för jag använder babyolja och det kostar ju inte så mkt 🙂

20130123-214350.jpg

Naveln har iaf blivit mkt mindre o plattare. Inte alls så djup.. Så här ser den ut när jag halvsitter i soffan. Men den är djupare när jag står upp. Men kan se den övre linjen som en gång var kanten på min navel 🙂

20130123-214543.jpg

8 Comments

 • Isabelle

  Det är oftast hormoner som påverkar om man får bristningar eller hormonrand.
  Jag har ingen rand eller fått några bristningar och inte heller har mon navel pluppat.
  Är i vecka 32 🙂

  Så peppar peppar hehe 🙂

  Svar från Emma: Ja, det är ju iaf ingen som har lyckats bevisa att smörjning hjälper men jag tänker inte chansa 😛 spännande det där med naveln tycker jag 🙂

 • Caroline, längtan efter fler barn!

  Min bristningar kom i vecka 27 och innan jag gått klart hade jag över hela magen, naveln stod rakt ut, men jag hade inget streck på magen som många får! 🙂

  Svar från Emma: Tråkigt med bristningar, hoppas dom har bleknat o inte synss alltför mkt… Kul med naveln, hoppas den inte skavde!

 • Angélica

  Visst är det skönt att smörja magen men tror inte det hjälper mot bristningar, kommer de så gör de 🙂
  Jag hade inga sist och har inte fått än heller, v.38 idag *peppar peppar* och jag har inte smörjt magen någon av gångerna 🙂
  Däremot har jag en utåtstående navel haha och tyvärr stora åderbråck på benen :/

  Svar från Emma: hoppas du slipper bristningar även denna gången! Åderbråcken bleknar väl också?

 • malin - mamma till Stella

  Mina bristningar kom först efter förlossningen, så man är aldrig säker 😉
  Min vän fick hela magen full med bristningar efter förlossningen, trots att hon inte hade en enda under graviditeten.
  Lite trist när man trott att man klarat sig haha 😛

  Svar från Emma: Fy vad tråkigt!!! Värsta bakslaget!! ok, så det gäller att inte ropa HEJ förrän det verkligen är över och när är det!?!

 • Stina

  Min navel pluppad aldrig ut heller, men den blev mindre och mindre hela tiden och tillslut hade jag ingen navel alls 😉 haha. Bristningar slapp jag också som tur var 🙂

  Svar från Emma: Skönt att slippa bristningar. Du hade ju en sån söt liten bebismage också 🙂 Saga måste legat på längden en hel del 🙂

 • Monica-Gravid med nr 1

  Tror inte det spelar någon roll om man smörjer magen eller inte. Jag har varit väldigt dålig på att smörja och har inte heller några bristningar.. Än 🙂 Det är nog så mycket annat som spelar in om man får bristningar eller inte. Här känns det som naveln kommer pluppa ut när som. Speciellt när bebis är där med sin små fötter och trycker. Då trycker h*n nästa ut naveln på mig 😀

  Svar från Emma: Hehe!! så skojigt!! Har också funderat på om vår bebbe kanske trycker ut naveln på mig snart 🙂 Hoppas att du slipper bristningar 🙂

 • Bebilainen

  Bristningar under graviditet är väl ett hormonellt fenomen, om jag inte är helt ute och cyklar. Jag gick upp 18kg, smörjde a l d r i g magen och fick inte en enda bristning.

  Svar från Emma: Ojj det är ju jättebra! Jag vågar inte chansa så jag smörjer mig med massa olja två ggr om dagen. Men huden mår ju bra av det och bebben får ju lite massage så det är väl inte fy skam det heller 🙂

 • pilla

  Första grav fick jag massor trots massor med smörj. Nu har jag fått typ 4 små och började inte smörja förrän v 27-28. mesta för att magen kliade. Tror bristningar beror helt på hormoner och gener. Jag fick även bristningar när jag ammade.

  Svar från Emma: Oj bristningar när du ammade. Fick du på brösten eller magen då?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.