Incheckade på Leksands Strand!

– Inlägg gjort i samband med pressresa med Leksands Sommarland –

Den här eftermiddagen gick rysligt snabbt, plötsligt var det kväll liksom och egentligen borde jag fundera på sängen nu. Men först en liten uppdatering om hur vår första dag här i Dalarna blev 🙂

Jo, vi hoppade av tåget på Leksands station, glatt ovetandes om vad som komma skall. Jag sökte upp bustidtabellen i min telefon och såg till min glädje att nästa bus till Leksands Sommarland skulle komma om 3 minuter. Vi promenerade till hållplatsen som låg precis intill men på hållplatsens TV-skärm står det att nästa buss inte kommer förrän om 3 timmar! Va?! Det var då jag upptäckte min stora miss, man måste FÖRBESTÄLLA bussen! Jahopp, då får vi väl ta taxi då tänkte jag. Jag googlar fram taxibolaget som gäller i Leksand och får då reda på att det inte finns någon ledig taxi förrän om en timme! Nej tack säger jag och gör mig beredd att googla fram något annat taxibolag men just då dyker det upp en taxi. Jag frågar taxichauffören om han är upptagen och det var han, med att köra buss! Han körde alltså en taxibil som agerade stand-in för bussbolaget. Han berättade för oss att det bara finns ett taxibolag i Leksand så vi kanske skulle behöva vänta i en timme trots allt… Men han var väldigt snäll och gjorde verkligen allt han kunde för att försöka hjälpa oss. Tyvärr kunde han inte få tag på någon ledig bil, men han lovade att komma tillbaka och hjälpa oss så fort han hade gjort klart sina andra körningar. Jag gjorde allt jag kunde för att få tag på en taxi tidigare men det hela slutade med att den snälle busschauffören kom tillbaka och hämtade oss. Vi stod alltså i 75 minuter på Leksands resecentrum som inte hade nånting, inte ens toalett!! Men det som var mest störande var att det tar bara 3 minuter att åka bil till Leksands sommarland från stationen. Det var så nära, så nääääära men ändå tog det 40 minuter att promenera så det var bäst att vänta på taxin i alla fall. Ett gott råd till er som planerar att besöka Leksand är att antingen ta bilen eller boka bus/taxi förväg.

 

När vi väl kom fram så fick vi ett jättetrevlig bemötande i receptionen som visade oss vägen till vår stuga där Sanna väntade på oss. Sanna gav oss nyckeln till vår stuga och vi höll på att tappa hakan när vi klev in! Herregud vilken fin stuga och vilket välfyllt kök 😉 Sanna hade verkligen proppat vår stuga full med goodiebags innehållandes bra grejer att ha nu under resan och även när vi kommer hem! Jag blev så överraskad! Jag hade inte alls räknat med det!

Vi gick på husesyn och kikade nyfiket in i alla rum. Det är 8 bäddar i vår stuga så det är ganska många rum och väldigt gott om plats 🙂 Barnen låg hela tiden ett stort steg före oss på husesynen så när vi tittade på undervåningen tittade barnen på övervåningen, när vi kom till övervåningen så var barnen klara och ville slå på TVn.

img_8368
img_8338
img_8379
img_8381
img_8376
img_8375
img_8373

Efter husesyn var det dags att äta lite för att sedan upptäcka Leksands Strand som är camping- och stugområdet. På camping-området har dom ett poolområde med rutschkanor, en lekplats, sandstrand och hopptorn. Vi hann med poolområdet och lite lek på lekplatsen och sedan begav vi oss hemåt.

img_8340
img_8346
img_8342

Barnen var så trötta och det är vi också nu. Jag berättar mer imorgon 🙂

Relaterade Inlägg

10 Kommentarer

 1. Emma Sjöberg

  Åh stackare! Drygt att vänta så länge.. Hade jag vetat det hade jag åkt och kört dit er själv bor knappt 20 min från leksand ? Hade även fått chansen att träffa dig som jag följt i mååånga år nu! Tur ni kom fram tillslut iallafall ? Kram!

  Svara
 2. Maja S

  Ja bussåkande i Dalarna är spännande .. NOT! Vet att det är fler linjer det ska beställas buss till. Jisses ?

  Stugorna är helt underbara!
  Vi bodde där över jul förra året. Helt fantastiska.

  Svara
 3. Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula

  Det finns många taxibolag i Dalarna ;). Däremot kanske ett i Leksand ;). Bussbolag finns det ett som heter Dalatrafik, men så går även fler bolag och korsar länet :).

  Gällande bussar är det flextrafik till olika delar i länet, på andra som tex stadskärnan i Falun/Borlänge går bussarna enligt tabellen :).

  Tänker att det är bra om det står rätt, annars kan folk bli lurade :). Dalarna är ett stort landskap, Leksand är en av flera kommuner.

  Svara
 4. Sanna

  Önskade så att jag hade kunnat hjälpa er fram till Leksand Strand, men utan körkort och bil själv så blev det lite svårt. Men så glad att ni kom fram till sist och härligt att få ta del av alla dina inlägg. Kul att höra att ni blev så överraskade också av alla roligheter i stugan, hoppas prylarna kom till nytta och att ni hade det bra.

  Ps. Lånade en av dina bilder (givetvis med länk till dig), hoppas det är okej? Annars byter jag ut denna.

  Kram Sanna

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Det förstår jag fina Sanna! Men du, det löste sig och Leksands Sommarland var definitivt värt besväret 🙂 Ja det blev vi verkligen! Tack så himla mycket för allt! Ja, låna på! Det är fritt fram! Tack så mycket fina du!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här