Okategoriserade

Hyn med p-piller

Nu har jag käkat p-pillerna Yasmine i nästan en månad och visst blev det skillnad! Jag trodde att det skulle ta minst ett par månader, men jag ser skillnad redan nu. Jag har inte haft något utbrott alls (bara nån enstaka prick) och jag känner mig inte lika sunkig när jag lämnar på dagis osminkad. Jag har fortfarande många ärr – ytliga röda prickar men dom kommer förmodligen blekas i sommar. Att slippa alla utbrott gör verkligen stor skillnad både på hur man ser ut och mår. Mitt hår är också mindre fett och jag har sluppit illamåendet eftersom jag gjorde som ni sa och tog pillrena på kvällen istället 🙂 Ett annat stort plus är att jag kan styra så att mensen inte kommer när vi är på Gran Canaria 🙂

Det finns dock ett fett minus med p-piller, i alla fall Yasmine och det är att man lättare får svampinfektion. Jag fick såklart en direkt när jag började med p-pillerna. Men nu håller jag tummarna för att jag har turen på min sida och slipper det i fortsättningen. Tänk om jag kan ha ett finn-fritt år! Underbart!


No makeup ??

2 Comments

  • C

    Jag hade så enormt mycket problem med svampinfektioner när jag åt ppiller, hoppas verkligen du slipper fler!! Det värsta var ändå att jag kontaktade läkaren och barnmorskan om detta flera gånger (från jag var 17 till 20 år) och ingen sa till mig att det kunde vara pga ppiller.. mår dåligt bara jag tänker på detta. Ppiller är verkligen jättebra men den typen av biverkningar borde ändå upplysas om.

    • Emma - På Smällen!

      Jag med!! Jag hade också supermycket problem i just den åldern och MVC sa aldrig något om p-pillerna och det stod inget i bipacksedeln. Men vet du vad, nu är det känt att p-piller kan ge problem med svampinfektion. Om vi inte hade haft våra problem då så hade detta inte blivit en känd biverkning, det krävs ju att några har det först. Jag ger det ändå en chans nu för nu har jag varit fri från det såpass länge att jag kanske slipper hamna i den onda sjukdomscirkeln igen. Hoppas jag slipper!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.