Okategoriserade

Hyckleri och ofeminister

Förra veckan skrev bloggaren La Madre ett otroligt tänkvärt och bra inlägg om en sak som jag också har tänkt på… Nämligen om hyckleriet om att stoppa mobbing och näthat som kända mediaprofiler och influencers håller på med när det är dom själva som är problemet. Jag har många gånger chockats över hur snabba många av dom kända profilerna är med att hänga ut både kända och okända människor, ibland helt ur kontext och med en egen tolkning som bara kommer leda till en sak – en massa massa hat!

Diana (aka La Madre) skrev också om den där situationen där Mia Skäringer gör en parodi på Blondinbella och sen skriver ett försvarstal om att hon aldrig kommer hålla andra kvinnor om ryggen bara för att dom är kvinnor. Hon behöver absolut inte hålla Bella om ryggen men jag tycker att hon kan ge fan i att göra narr av henne på sin Instagram. Vad är det som är roligt med det liksom? Det var sådär som det var och är på högstadiet – då höll tjejer på som Mia gör nu – härmade varandra och gjorde sig rolig på nån annans bekostnad. Väldigt omoget och patetiskt tycker jag. Jag har alltid gillar Mia, men nu känner jag att hennes true colors kom fram, särskilt när hon inte ens kunde inse sitt egna övertramp och ta tillbaka det. Tur att Bella är lite mer mogen och föregår med gott exempel trots att hon uppenbart blev sårad, Systerskap.

Ett inlägg delat av Mia Skäringer Lázár (@miaskaringerlazar)

Diana tar även upp en situation där Josefin Crafoord rullar ut röda mattan för elaka kommentarer om Gina Dirawi och då undrar man verkligen hur hon tänker? Jag tycker det stinker av avundsjuka.

Jag kan säga att jag är väldigt trött på kvinnor som påstår sig vara feminister men så fort dom får chansen så passar dom på att trycka ner andra kvinnor. Det finns inget rimligt i det, det är enbart hyckleri! När jag pluggade till magisterprogrammet i projektledning så skrev jag min uppsats om ”Manligt vs kvinnligt ledarskap” och då kom vi bland annat in på kvinnas största fiende i karriären – vet ni vem det är? – det är inte mannen, det är en annan KVINNA! Japp, kvinnor är kvinnors värsta fienden i karriären. Kvinnor är experter på att frysa ut den som det går bra för och kvinnliga chefer hämmar ofta kvinnliga medarbetare mer än vad manliga chefer gör – tyvärr. Jag tycker det är väldigt ofeministiskt att göra narr av andra kvinnor för att själv framstå som bättre – i mina ögon är det bara förlorare som gör så.

Och när det kommer till stora mediaprofiler så tycker jag att fler skulle lyssna på vad Bamse säger ”Är man stark måste man vara snäll!” Men jag tror deras storhet har stigit dom över huvudet så dom har svårt att se vad dom själva gör för fel och så får dom ju beröm av alla hatiska nättroll som gärna vill vara med och mobba.

13 Comments

 • E

  Äsch Mia är komiker och då borde man gorma på varenda en som gör parodier! Älskar henne, sånt får man räkna med om man är en såpass offentlig person, kan också hålla med om att Isabella framställt parter av sitt liv lite fel.. Äsch spänn av medkvinnor och dessutom pratade dem om det efteråt och no hard feelings mellan dem

  • Emma - På Smällen!

   Snacka om att vara dålig på sitt jobb om man inte kan skämta utan att göra det på andras bekostnad. Om det där är att vara komiker så måste varenda mobbare vara komiker också för det är precis lika kul när någon på jobbet gör narr av en kollega som när Mia gör det med Bella. Skillnaden är bara att Mia är snäppet värre eftersom hon gör det på instagram. Dom snackade ju om det för att Bella var såpass mogen och tog kontakt med Mia, men Mia tyckte fortfarande att Bella fick skylla sig själv. Och om hur Bella framställer sitt liv har ingen annan med att göra så länge hon inte klankar ner på andra. Det här är tyvärr kvinnor i ett nötskal!

 • E

  Men herregud! Hela världen består idag av parodier av offentliga kända personer. Jag älskade Hey Baberiba. Självklart Hade Jag inte tyckt att det var okej om någon gick ut med parodi på mig men jag är inte en offentlig person och jag visar inte upp hur jag är för hela svenska folket. Kom igen sånt här kommer vi aldrig ifrån, ”lätt-kränkta-sverige”
  Jag tyckte om Isabella innan men inte nu längre. Står verkligen på Mias sida 🙂 skitkul och visst får man inte säga vad som helst,. Men parodier finns det nåt roligare å kolla på: en känd svensk komiker som härmar någon suveränt haha

 • E

  Hey Baberiba blev en svensk filmsucce och såldes i många upplagor och gjordes flera säsonger! Barnfamiljer älskade det programmet för man kände ju igen dem så tydligt, skitkul

 • Lotta

  Min syn på saken: Vi lever i ett samhälle där kvinnor ständigt ses som mindre värde och sämre – vi kvinnor är påverkade av patriarkatet och det är analysen till varför sådant som du skriver om kan uppfattas existera. Citatet ogillar jag starkt, det står på en myt om att tjejer skulle konkurrera med varandra och visar en föraktfull ton mot unga flickor – som att dom är sämre. Skulle du även använd ett citat som beskrev unga pojkar på ett nedlåtande sätt i förhållande till ”riktiga män”? Vi är alla hjärntvättade av strukturer i samhället – tyvärr.
  Systersskapskram till dig

  • Emma - På Smällen!

   Mmmm ja det håller jag med om tror jag 🙂 Jag minns att i vår analys så framkom det att kvinnor hade så svårt att ta sig upp i karriären så därför vill man inte ge andra kvinnor en ”genväg” framåt och det beror nog på det som du säger.

   Jag förstår vad du menar med citatet men samtidigt så tyckte jag att det passade eftersom meningen var att visa på hur barnsligt det här beteendet är 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.