Hur ska jag hinna med?

Lucas har i cirka ett halvår pratat om att han vill börja spela fotboll. Jag tycker det är jättekul att han intresserar sig, men jag kan verkligen inte se hur jag ska räcka till för en till aktivitet. Det räcker med simskolan, mitt schema är liksom redan proppfullt…. Samtidigt känner jag mig hemsk för att jag begränsar honom och hans intressen för att jag själv inte hinner med… men vad ska jag göra?!

Lucas spelar fotboll i ghettot i Brasilien

Jag är lite nyfiken på hur andra gör, särskilt ensamstående, men även ni som lever i en familj med två vuxna. Sysslar era barn med någon sport eller aktivitet? Hur många gånger per vecka? Och hur får ni ihop det rent logistiskt?

Jag funderar på om det kanske blir lättare att få ihop sporter som fotboll när Lucas börjar skolan. Barnen kanske kan samåka med varandra då? Jag funderar också på om det kanske finns något lokalt fotbollslag som tränar närmare hemmet än vad jag tror, då kanske det går att få ihop ändå. Ja… det är många funderingar här just nu. Generellt sett tror jag alltid det är bra med sporter som kanske bidrar att barnen håller sig borta från bus och dåliga människor när dom blir större 🙂

Relaterade Inlägg

18 Kommentarer

 1. A

  Vi kör på 1 aktiviter just nu, Gymnastik.
  Hade nog hunnit med en till. Vi är 2, pendlar 30-60 min per dag så då är det isåfall helger eller efter 17 som skulle pass schemat.

  Fotboll i den ålder är nog träningar sen match senare. Kanske kan någon annan närstående ta med Lucas också

  Svara
 2. Emma

  Har två pojkar på snart sex år. Just nu har de simskola och tennis, alltså två aktiviteter per vecka. Tycker att det funkar bra men jag och min man delar på det. De hade även fotboll förra våren/sommaren men fick pausa det nu under vintern då det var samma dag som tennisen. Alla deras aktiviteter är på cykelavstånd från oss så behöver inte köra så mkt. Eftersom både jag och min man tränar en hel del vill vi gärna uppmuntra dem också till att testa olika sporter.

  Svara
 3. Sandra

  Vi har tre barn. Just nu r det Simning, ridning, fotboll och innebandy vi kör. Vi pendlar också till jobbet. Jag ca 30 min, maken 15-25 beroende på trafik. Det fungerar tack vare att de har vissa aktiviteter ihop. Tex ligger deras ridlektioner efter varandra på helgen. De får följa med alla tre och vänta på varandra. 7-åringen är ibland ensam hemma medan de två yngre är iväg. Men jisses vad vi pysslar för att få ihop det. Flextid är vår räddning. Men vi får också jobba längre en kväll i veckan var för det ska fungera. Som tur är går vissa aktiviteter om varandra under året så alla är inte igång hela tiden. Det är en logistikutmaning varje vecka som blir kaos om någon blir sjuk. ?

  Svara
 4. Johanna Larsson

  Just nu kör vi på en aktivitet men i höstas körde vi två gymnastik och fotboll. Vi körde fotboll via flipkidz då många fotbollsklubbar inte kör träning för små barn min son är 4 år. Jag har för mig häcken bk har från 6års ålder och de är ganska nära er. De har sin ena anläggning mot slätte damm till!

  Svara
 5. Karolina

  Vår snart 5 åring hade två aktiviteter förra terminen. Vi är 2 som båda jobbar heltid och det va tufft att hinna med. Den här terminen har vi satsat på simningen och hoppat över dansen. Vi funderar på fotboll senare i vår. Hos oss börjar den oftast i april och då är det bara några få veckor som det blir både simning och fotboll så det känns överkomligt. Hur vi ska hinna när 2,5åringen ska ha aktiviteter också orkar jag inte ens tänka på nu

  Svara
 6. Elin

  Mina barn får vänta tills 6-7 år när de seriöst kan vara intresserad av nåt längre tid. Jag tror att man som förälder får strunta i sig själv när man har barn och flera aktiviteter. Det blir jobb och så barnens aktiviteter som fyller veckan. Handla diska laga mat och sånt måste ju också hinnas med. Jag tycker det är jobbigt att vara upp uppbokad så ser inte fram emot aktiviteterna! Mina barn kommer också få välja aktivitet. Har 3st barn, äldsta 5,5 år nu. Jag är hemma mamma.

  Svara
 7. Sara

  Förstår ditt dilemma, han har ingen kompis som också ska spela fotboll så kanske en av föräldrarna där kan ta med honom nån gång ibland o ibland kanske Jair kan?

  Svara
 8. Gittan

  Vi har simning och balett på vår dotter snart 6 år. Vi är två men sambon jobbar 16-tiden till 02.00-tiden. Jag kan väll ärligt säga att jag inte är så road av att direkt efter jobbet på måndagar åka till baletten men jag hör de för hennes skull och jag vill fånga hennes intresse för att ha aktiviteter och fysisk rörelse. Simskolan är på lördagar men är ändå oftast jag som åker. Här får föräldrarna inte vara med på simskolan och då passar jag på att träna under tiden.

  Sonen blir fyra i sommar och vill än så länge inte gå på något. I höst blir det simskola för honom oxå men då hoppas jag de hamnar på samma tid. Sen får vi se vad han vill.

  Fotboll brukar ju finnas överallt typ så är ju ändå en “enkel sport på de sättet. Det är intensivt i några år sedan kAnske de tar sig till och från aktiviteterna på egen hand.

  När jag växte upp så hade jag och min syskon mängder med aktiviteter. Simning (5-6 dagar i veckan), cross (träningar och tävlingar) och fotboll (3 dagar +match). Förstår inte hur mamma och hennes man fick ihop det och hon säger ofta att typ bodde i bilen av allt skjutsande men att de va värt de.

  Blev långt men tror man får prioritera ?

  Svara
 9. Caroline

  Har 3 barn men yngsta är bara 1 1/2 så hon har inga aktiviteter. 5-åringen har tennis tis, simskola ons o fotboll lördag morgon. 8-åringen har simskola ons ( samma tid som lillebror men en annan grupp) o tennis lördagar. Min pappa tar simskolan de flesta gånger, tisdagstennisen är vid 18 så en vuxen åker med honom då. Lördagar har båda träning samtidigt på två olika ställen. Vi delar upp oss o den som har tennisen har även med lillasyster. Det är lite meckigt om nån är bortrest men brukar gå att lösa. Jag sköter min träning på lunchen på jobbet, har bortprioriterat kvällsträning för barnens aktiviteter.

  Svara
 10. Nina

  Mina barn, 3 resp 5 år har inga aktiviteter. Lilla barnet orkar inte på vardagar och på helgerna gör vi annat. Stora barnet har inte behövt eller varit intresserad än men kanske blir det nåt till hösten. Då tänker jag att jag ska leta reda på nån aktivitet där en vuxen också kan vara med.
  Vi gör mycket saker tillsammans på helgerna och är tex utomhus mycket tillsammans. Det har varit tillräckligt för mina barn hittills jag skulle tro att det kommer att vara det ett tag till

  Svara
 11. Malin

  Vår 8-åring kör dans 1 gång i veckan.Pappan skjutsar till det jämt,jag har inget körkort men vi kan cykla dit då det inte är allt för långt.Dock har vi en lillasyster som är lika gammal som Isadora och allt blir mer knepigt och jobbigt när man måste dra med henne på allt.Den stora tjejen vill rida igen,men jag ser ingen möjlighet till det idag.Vilket ger mig dåligt samvete!!Vi jobbar heltid båda,det är kompisar och massor läxor och fler aktiviteter är svårt att få in.

  Svara
 12. Sabina

  Hej!
  Vi har 2 barn 2.5 och 5.5! Vi jobbar båda heltid. Har dock kunnat anpassa jobbet så att vi 2 dagar var jobbar 7:15 till 17:15 och 2 dagar kortare! Den som jobbar kort dag hämtar då 15:30 på dagis! Har bara max 10mkn till jobbet med bil! Vi har prioriterat simskola då vi ser det som livförsäkring 🙂 Lilla simmar måndagar 18:15 med förälder i vattnet ännu! I övrigt har lilla tjejen ingen aktivitet. Sen har stora tjejen simskola söndagar Em. Hon kan simma ca 15m men ska lära sig längre! Medans hon simmar simmar jag motionssim! Pappa är hemma med lilla tjejen eller så är de oxå i simhallen! Sen har stora tjejen skridskoskola lördag fm, den brukar hennes pappa ta och jag är hemma med lilla! Ibland är vi med. Sen har hon ridskola söndag morgon 9:20. Skridskoskola är ju bara nov- mars. Övriga året har hon bara 2 aktiviteter! Det är fullt upp om dagarna! Tycker ändå vi hinner göra saker iom hur aktiviteterna ligger! Hela lördag från lunch är vi lediga och söndagen mellan 10- 16

  Svara
 13. Malla

  Eh, du har ju bara Jair och din mamma till hjalp. Det ar ju en mer an vad vi har. Vi har ingen familj har i USA men jag ar ju stay at home mom. Andra har nanny’s som tar barnen till aktiviteter, sen at l alltid birthday party’s pa helgerna. Jag har ej aktiviteter, Mina barn kommer forst.

  Svara
 14. Elin

  Jag har 4 barn, där alla har aktiviteter. 2åringen gympar, 8 åringen har kör, miniorer, gymnastik 2ggr / vecka och dans. 11 åringen tränar artistisk gymnastik 5 ggr/vecka och 13åringen spelar innebandy 2ggr/vecka+ match. Som det ser ut just nu har vi ledigt 1dag/ vecka annars är det träningar som gäller. Barnen tränar ungefär 22 timmar tillsammans per vecka.

  Svara
 15. Zane

  Herregud, vad alla kör! ?Jag vägrar dock ha dåligt samvete bara för att jag tycker inte att man ska köra sig in i väggen för att vara “duktig”och släpa ungarna till 3 aktiviteter per vecka.. . Och nej, det är inte dem som vill det… När ska dem få vila? Hur ska vi som föräldrar orka vara roliga och umgås med dem utan någon betald ledare bredvid? Vi tycker verkligen att det räcker med heltid på skola/fritids/förskolan. Sen har vi EN aktivitet per vecka, en myskväll per vecka, en skärmkväll, en kompiskväll och resten tar vi som det kommer… inte konstigt att så många är utbrända, det här är ju fasiken inte roligt för någon…

  Svara
 16. Solin

  Vi jobbar dagtid och har två barn, samma ålder som dina. Maken får sluta lunch en dag i veckan. Då tar han minstingen till simskola och stora till musikskola. På tisdag och lördag spelar maken tennis. På onsdagar har jag kör. På söndagar har stora sonen tennis och simskola. Och jag vill gärna träna en-två ggr på gymmet ( du kan tänka dig hur det går). Min förhoppning till hösten är tennisen som barnen får gå på fritidstid där vi bor. Det är ju toppen om aktiviteter är klara redan när man hämtar.

  Svara
 17. Nina

  Bor i en mindre stad med max 5 minuter med bil till träningsanläggningarna.
  5 åringen har hockey 2 gånger i veckan samt simskola 1 gång i veckan. Tiderna ligger på vardagar så pappan tar med honom direkt när han kommer från jobbet och jag är hemma och gör maten. Jag flexar hem på måndagar för att hinna förbereda honom. Ena hockeypasset är på lördagsförmiddagen så det löser sig oftast.
  3 åringen går på gympa fick välja en tid på söndagseftermiddagarna så vardagstiderna krockade med storebrors tider. (Har en nyfödd annars hade jag kunnat ta 3 åringen och pappan 5 åringen). 5 åringen vill till hösten börja på fotboll också så tanken är att han får göra det (och inte ha kvar simskolan då om han lärt sig simma)
  Tänker att 1-2 aktiviteter per säsong och barn är lagom. Det jag tänker är svårast är att få till bra middagstider med lagad mat på kvällarna men när de blir större får man kanske ha färdiga matlådor som de kan värma innan träning.

  Svara
 18. EN MÖLNBOBOS LIV

  Jag har sen i februari varit ensam med mina barn varannan vecka.
  6-åringen har bara gympa 1 dag i veckan, 11-åringen har just nu 3 aktiviteter per vecka (tidigare 2 som krävde skjuts). Så nu är veckoschemat innebandy på måndagar (kräver skjuts och hämtning), fotboll tisdag , gympa onsdagar och fotboll torsdagar.
  Galet egentligen, hinner ju knappt aldrig umgås med barnen. När den stora kommer från träningen så är det dusch, lite läxa och sängen som gäller. Har vi otur så tar nattningen av 6-åringen så lång tid att vi alla somnar.

  Ser fram emot sommar och lite träningsuppehåll 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här