Okategoriserade

Hur man kopplar av på semestern med barn

Jag fick en fråga om hur man kopplar av på semestern med barn så det tänkte jag svara på, för det känns som något jag har väldigt bra koll på, i alla fall vad det gäller våran familj. Det är några saker som jag alltid brukar se till när vi åker nånstans för då vet jag att jag kommer kunna ha riktig semester och koppla av så mycket som det går när man har barn.

1. Jag väljer alltid hotell som är superdupernära till stranden eller som har bra poolområde. Jag vill att det ska vara enkelt att gå till stranden/poolen med barnen även om jag ska göra det själv. (Om Jair till exempel surfar eller vill göra nåt annat). För mig är det inte avkopplande att dra iväg med ett packning till stranden och så blir barnen otåliga och ledsna och så måste jag försöka packa ihop allt själv samtidigt som jag ska lugna ledsna barn. Det är direkt stressande att ens tänka att detta scenario skulle kunna inträffa.


2. Jag är noga med att bestämma mattider iförväg för då är det mycket enklare att hålla humöret på topp. Vätska är superviktigt! Både vuxna och barn behöver påfyllning med mat och dryck, ibland känner man inte ens att man är hungrig när det är så varmt. Det är avslappnade att veta att alla har fått mat i magen och är på gott humör.

3. Ha inte så höga krav på att ni ska sitta länge på restaurang varje kväll. Ibland funkar det, men ibland är det absolut skönast att beställa roomservice och slippa försöka underhålla ett barn med spring i benen eller ett barn som egentligen är på tok för trött. När vi var på Bali så tyckte jag det var så skönt att beställa roomservice eller äta på hotellet. Surfplatta på restaurangen kan också vara ett bra sätt att underhålla ett barn som inte vill sitta still 🙂

4. Om man har små barn eller barn som blir trötta av solen så kan det vara skönt för dom med en liten siesta mitt på dagen. Om barnen är glada och pigga så blir man själv mer avslappnad 🙂

5. Under resan till Gran Canaria sa jag vid flera tillfällen till Jair ”Det här är semester”. Vid dom tillfällena njöt jag till max av att se på när barnen lekte och skrattade. Jair och jag njöt i solen vid poolkanten med varsin kall öl i handen och allt var så perfekt. Nyckeln till avkoppling för oss föräldrar är att se till att barnen har det bra, då njuter vi. Så är det för mig i alla fall 🙂

6. Ett tips för att göra poolbadandet lite enklare och mer avkopplande är att köpa en flytande badstol till bebisar/småbarn eller armpuffar/flytväst. Isadora var för liten för armpuffar. När hon använde armpuffar så tippade hon över så att ansiktet hamnade i vattnet. Även om barnen kan guppa runt själva i en badstol eller med armpuffar så ska man naturligtvis inte lämna sina barn ensamma i poolen, det kan hända olyckor även med simkunniga barn. Men om dom har en badstol eller armpuffar så slipper man hålla i dom hela tiden, det blir jobbigt för armarna tillslut.

7. Ge barnen paddan hellre lite för många gånger än för få gånger. Paddan är inget farligt och inget vi behöver ha dåligt samvete för, barn lär sig otroligt mycket på paddan nu för tiden och om den kan lugna barn och hjälpa föräldrar att koppla av – go for it!

Lucas med paddan på restaurangen på Bali

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.