Okategoriserade

Hur länge får sjuka barn sova utan mat eller vatten?

Nu börjar mina varningsklockor ringa. Jag känner inte alls igen min lilla tjej. För det första tog hon sjukt lång sovmorgon och vaknade inte förrän strax efter 10 när jag väckte henne. Jag gjorde gröt men hon åt bara två skedar, drack lite vatten och några klunkar av min kvarg-smoothie. Hon var kokhet så jag gav henne alvedon och efter det visade hon tydligt att hon ville sova igen så jag la henne för att sova vid 11 och då sov hon till klockan 15. Det är verkligen inte normalt för henne, inte ens när hon är sjuk så jag väckte henne av ren oro. Först orkade hon inte ens ha ögonen öppna och slog armarna om mig för att somna om på mig. Hon ville inte alls dricka så tillslut la jag henne jämte Lucas med ipaden och gav henne vatten med medicinspruta. Hon drack lite men inte alls mycket. Men nu är hon i alla fall på benen och pratar och skrattar trots att magen är helt tom. Dags att försöka pilla i henne lite mat eller åtminstone jordgubbar och banan och vatten såklart…

Varje gång något av barnen är sjuka och sover mycket så undrar jag hur mycket dom får sova utan mat eller vatten? Är det någon som vet?

11 Comments

 • Jennifer

  Mat kan även barn klara sig utan i flera dagar. Får hon i sig lite vätska och är uppe korta stunder skulle jag personligen inte oroa mig. Att sova vid sjukdom är ju bra! Gör egen vätskeersättning och ge henne så att hon får i sig lite socker och salt 🙂 Men blir hon sämre eller har hög feber som Alvedon inte biter på så kan du ju höra med 1177.

 • Lin

  Sålänge de kissar något under dagen så brukar jag vara hyfsat lugn: då finns det ju något slags överskott. Skulle barnet vara svårväckt på ett onormalt sätt så skulle jag ringa 1177. 🙂

 • C

  Hej! Jag tror inte du behöver oroa dig, nattetid sover de ju fler timmar än så utan att dricka. Men bra att ge med spruta i munnen, det gör vi också ibland när de är sjuka. Min son har precis varit sjuk med feber och drack jättelite första 12 timmarna men sen har han druckit bra. Hoppas även I kryar på sig fort.

  Idag läste jag en artikel på mama om selektiv ätstörning. Även om det inte är vad L har kanske du kan få några tips genom att läsa den.

  Krya på er

  • Emma - På Smällen!

   Tack vad skönt! Hon är lite piggare nu så det känns bättre 🙂
   Åh tack för tipset om artikeln, ska in och läsa på en gång. Jag tror att Lucas har selektiv ätovilja som är den finare benämningen för samma sak. Jag har läst att det inte är en ovanlig utgång för barn som kväljer sig av maten och nu har vi ju dessutom fått mer eller mindre bekräftat att han är känslig i munnen och på händerna. Men en sak är säker… jag hade aldrig nånsin förstått och vetat så mycket om Lucas problem utan hjälp från läsare. Han hade kanske inte ens fått en operation vid 3 årsålder om ni läsare inte hade lett in mig på rätt spår! Jag är tacksam för såna här tips 🙂

 • Line

  Här när lillan inte vill dricka så får hon vatten i ett litet glas (har barn-lekservis från Ikea) hon älskar att få dricka själv! Så får hon för 1-2 klunkar så fyller vi glaset mellan. Vart toppen nu när vi vart i Grekland o jag behövt få i henne lite extra. Blir mer lek. 🙂

 • Virre

  När Maximilian var sån så skedade jag in vatten när han sov helst med lite vätskeersättning i… Samtidigt som jag baddade pannan och underarmarna… viktigast är att de får i sig vätska…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.