Okategoriserade

Hur har barnen reagerat på sitt syskon?

Stoltare syskon än Lucas och Isadora får man leta efter! Dom är verkligen inte det minsta avundsjuka på William utan visar enbart ren och skär kärlek till honom. Jag trodde ändå att det skulle bli lite avundsjuka, men det enda är att Isadora behöver lite mer uppmärksamhet men det är inget hon tagit ut på William. Däremot vill båda gärna vara med och ta hand om William och dom bokstavligt talat TÄVLAR om att få hjälpa till! Vem kan stoppa in nappen först? Leka bäst? Få William att skratta? Visa flest gosedjur? Klappa mest? Sitta närmast huvudet vid matning? The list goes on and on and on… ? Jag älskar att dom är så ihärdiga på att få hjälpa till att ta hand om sitt syskon, men det är nästan enklast med en hjälpreda åt gången. Haha!

Fotograf: https://www.wanderings.se

Vi tog faktiskt upp det med BVC, inte för att vi ser det som något stort problem, utan mer för att berätta hur Lucas och Isadora reagerat på sitt syskon. Vi berättade att det kan bli lite ”mycket” när båda springer fram för att sätta in nappen. William bryr sig inte nämnvärt, men vi föräldrar oroar oss instinktivt för att han ska bli ledsen, även om jag är lite mer ”laid back” nu med tredje barnet. Dessutom känns det som att Lucas och Isadora också blir stressade av det ständiga ”tävlandet” så därför föreslog BVC-sköterskan att barnen kanske kunde turas om att hjälpa, t.ex. varannan dag. Jag hade en idé om att dom kanske kunde hjälpa till med olika saker varannan dag. Till exempel så kunde en hjälpa till med nappen medans den andra fick i uppgift att hjälpa till med något annat. Jag har bara inte kommit på något annat att hjälpa till med än 😛

Hur upplevde era barn det att få syskon? Har ni några bra knep på hur man kan dämpa hjälpa-till-tävlingarna?

One Comment

  • Gittan

    Mina ”stora” barn är 7 år och 5 år och när lillebror kom hade vi lite samma. De ville va med och hjälpa till med allt. Bråkade om vem som skulle göra, vem som skulle hålla först osv.. nu har det dock lugnat ner sig. Lillebror är 7,5 månad och nu börjar de bli mer NEJ! Mamma, Alvin förstör. Mamma kan du ta bort Alvin härifrån osv. Även om de fortfarande tycker om att busa och leka med honom och gärna håller honom och gosar så är de inte samma sak som de första två-tre månaderna. Så kanske lugnar det sig med tiden. ☺️ Skönt iaf att de är så glada i lillebror ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.