Hur går det med Williams sovrutiner – 5 månader

Nu är William 5 månader och vi har precis börjat greppa sovrutinerna igen. Det har varit KAOS i en hel månads tid. Haha! Fram tills att William var 4 månader var han en exemplarisk bebis som sov tryggt i sitt babynest i bedside-criben. Han vaknade bara för att äta två gånger och sen sov han vidare i sitt babynest. Underbart! Men nästan direkt efter att han blev 4 månader och det fjärde utvecklingssprånget var slut så förändrades det.

På nätterna vill han inte sova i sitt babynest och GUD FÖRBJUDE nappen! Denna hemska plastiga sak duger inte alls på nätterna utan det är nästan bättre med inget alls. Han vill gärna äta mer eller mindre hela nätterna om han får och jag sover apdåligt. Ibland vill han inte ens sova, utan stå i sängen mitt i natten. Ja, ni hör ju… jobbigt! Jag tycker även att han har sovit sämre på dagtid, han sover många men väldigt korta stunder och jag undrar om inte det påverkar nattsömnen också.

Barn i åldern 3-12 månader ska sova 9-12 timmar på natten och 2-5 timmar på dagen enligt 1177. Jag har svårt att säga hur länge William sover eftersom han sovit så korta stunder, men jag tänkte att det var på tiden att vi införde regelbundna sovtider för William istället för att ”gå på känsla” och låta honom sova där han somnar (i famnen osv). Förhoppningsvis sover han längre om vi lägger honom ordentligt på samma tid varje dag.

Vi testade först att lägga honom uppe i sovrummet men han sov bara korta stunder där, så då testade jag som jag gjorde med Isadora när hon var bebis. Jag packade in honom i vagnen och rullade ut den på altanen för att se vad som händer och mycket riktigt somnade han. Jag behövde inte ens rulla vagnen fram och tillbaka, han somnade ändå. Nu har jag kört med det i ett par dagar och det är lika enkelt varje gång och jag tycker faktiskt det blivit lite bättre på natten också 🙂 Men just nu är han ju i det femte utvecklingssprånget så det är svårt att säga… vi får se vad som händer. Fortsättning följer!

Relaterade Inlägg

En kommentar

  1. Lisa

    Min två har alltid fått sova ute och har sovit väldigt bra och länge för det mesta 🤗🤗 Tror det är toppen att sova ute med frisk luft om man bor så det finns möjlighet! 🤗

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här