Okategoriserade

Hur delar ni upp ekonomi med barn från tidigare förhållande?

Jag och Victor är överens om det mesta, även när det kommer till ekonomi. Vi är inte snåla av oss och båda är generösa mot varandra. När vi träffades dejtade vi intensivt i några veckor med flera restaurangbesök per vecka (vi hade ingen annanstans att gå) och varje besök gick på 2000 kr! Den månadens nota gick på 20.000 kr! Jag splittade notan med Victor några gånger men jag hade inte råd att dela hela kalaset med honom. Han förväntade sig inte det heller utan sa att det vore orättvist om jag skulle lägga lika mycket pengar eftersom jag har två små att försörja hemma också.

När det kommer till ekonomi är både jag och Victor ganska fria. Vi båda tycker att det är viktigast att vi har det bra tillsammans och medlet för att kunna leva bra TILLSAMMANS är att ha pengar som ger oss tillsammans en god ekonomi. Hur uppdelningen kommer se ut exakt återstår att se, men initialt har vi bestämt att dela lika på boendekostnaderna.

Jag är lite nyfiken på hur ekonomi ser ut i andra familjer där det finns barn från tidigare förhållande? Berätta gärna hur ni bonusfamiljer gör eller om ni känner till hur andra har gjort.

5 Comments

 • Johanna larsson

  Min kommentar rör inte kring barn sedan utan när jag träffade min sambo hade han hus och lån. När vi flyttade ihop så delade vi lika på boende kostnaden förut att jag inte betalade på lån och amortering då jag vid en försäljning inte skulle ta del av vinsten.

  • Anke

   Precis så gjorde vi också, innan vi hade barn och jag flyttade in hos honom, när han hade bostadsrätt att vi delade allt men lån och amortering fick han betala själv då jag inte fick något av vinsten.

   Sen har vi typ samma lön så vi delar allt lika och just nu är jag mammaledig så tar han större delen av kostnader och när han ska vara pappaledig så tar jag större delen. Men vi har ju gemensamma barn, inga bonusbarn. Men tror jag skulle dela lika då också.

 • Lexochlogan

  Vi har aldrig haft gemensam ekonomi jag och min numera man, men pengar har aldrig varit ett problem. När vi träffades hjälpte jag honom ekonomiskt, han stod där själv med två barn varannan vecka och dålig ekonomi efter att blivit lämnad ocv en separation som inte gick rätt till. Tvekade aldrig att hjälpa till, trots att ham stod där med två barn. Nu när jag varit föräldraledig har han tagit i princip alla stora kostnader och normalt så betalar vi ca hälften var, han tar huset ocv lånen och jag mat och annat, så på sätt och vis känns det ändå som vi har gemensam, vi delar ju på det rättvist. Sen har han ju två barn sedan innan, så visst kan man tycka att han skulle lägga mer men vi delar allt typ rättvist istället ♥️

 • Sabina

  Vad räknas som boendekostnad? Lån, amortering, el, vatten, försäkring på hus, mat, bil? Tänker att om han inte köper in sig vill han inte betala lån och amortering? Vi har 2 barn! Har ett huskonto där vi betalar huskostnader, ett matkonto där vi betalar mat och hygien på, ett övrigt konto för barnens saker och små saker till hemmet! Och sedan våra egna konton! Jag får min lön och han sin! Sen för vi över pengar till huskonto lika mycket! Då vi äger 50 % vardera! Min man betalar mer till mat och övrigt kontot! Då han äter mer än mig samt tjänar ca 15000 mer än mig!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.