Hon sa sitt namn!

Nu har hon börjat prata! Min lilla tjej! Jag höll på att tappa hakan när jag hörde henne säga sitt namn första gången! Det är ju inte lättaste namnet som vi har gett henne precis, men igår så hon sitt namn flera gånger faktiskt 🙂 Hon säger “Isadåja” – hur sött?! Första gången hon sa det var när jag öppnade passagerardörren på bilen för att stoppa in min väska, hon rusade fram för att få sitta där och sa “Isadåja“. Gissa om hon blev besviken när jag lyfte upp henne för att sätta henne i bilbarnstolen där bak 😛 Andra gången sa hon det när jag tog hennes napp. Då pekade hon på den och sa “Isadåja”  🙂

Andra ord som hon också har lärt sig är där, hejdå, titta, pappa, mamma, sova, gå, nej, ja, mer, tack, namnam (vårt ord för mat), dada (bebisspråk för ge mig på portugisiska) och baba (vi tror det betyder Lucas). Det är säkert något mer ord nu som jag inte kommer på. Det roliga med just “baba” är att Isadora har ropat det efter Lucas i flera veckor. Hon står och ropar så högt hon kan och det syns tydligt hur hon tar i från fötterna för att göra sig hörd men Lucas vänder sig ändå inte om för han har inte fattat förrän nu att hon ropar på honom. Och nu dom senaste dagarna har han börjat rätta henne och det är också himla gulligt haha! Varje gång Isadora ropar baba så svarar han Lucas och pekar på sig själv 🙂 Mina små hjärtan!

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

  1. Sandra - Blivande tvåbarnsmamma

    Så duktig som kan säga sitt namn 🙂
    Vad roligt att talet har börjat släppa, snart sprutar det säkert ut en massa nya ord. Alfons säger bara några enstaka ord, men han verkar ju förstå iallafall och det är ju bra.

    Himla gulligt att Lucas hjälper till också och “rättar”, snart så säger hon nog Lucas också

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här