Okategoriserade

Hemmatester för järnbrist, sköldkörteln, prostata och klimakteriet

Hemmatester för järnbrist, sköldkörteln, prostata och klimakteriet 

– I samarbete med Quicktest –

I min familj drar vi oss från att gå till vårdcentralen. Vi är likadana allihopa. Vi går inte till vårdcentralen när vi mår lite dåligt, vi väntar tills vi mår jättedåligt, så dåligt att vi inte klarar av att gå till jobbet längre. Dom enda gångerna som vi kontaktar vården för säkerhets skull är när det gäller barnen. Det finns flera anledningar till att vi inte kontaktar sjukvården ”i onödan” och det är att det är jobbigt, det är svårt att få tid, man förlorar en hel arbetsdag och om man bara är ”lite sjuk” så kanske man inte blir tagen på allvar.

Vissa sjukdomar bekräftar vården med ett enkelt test, lika lätt som ett graviditetstest egentligen och vips så får man veta om man är sjuk eller inte. Quicktest.se har sådana tester som man kan köpa online för att i lugn och ro testa hemma, bl.a. kan man köpa hemmatester för järnbrist, sköldkörteln, prostata och klimakteriet och givetvis har dom även gravid- och ägglossningstest 🙂

hemmatester för järnbrist
Jag har några gånger nämnt att Jair alltid är trött. Han säger det hela tiden och flera av er har skämtsamt (med lite allvar) skrivit att jag borde ge Jair D-vitamin. Tyvärr tror inte Jair på mig när jag säger att han borde äta d-vitamin så han käkar koffeintabletter istället 😛 Men han gick i alla fall med på att testa Quicktest järnbristtest. Jag önskade faktiskt lite att det skulle visa att han hade järnbrist, för det hade varit enklare för mig, men testet visade inte det så nu får jag fortsätta tjata om d-vitamin… haha! Fast om det är d-vitaminbrist så löser det sig nog automatiskt nu under sommaren 🙂

Det som är skönt med den här typen av hemmatester är att man behöver inte gå till doktorn ”i onödan”. Jag skriver det inom citationstecken för självklart ska man gå till doktorn om man misstänker att allt inte står rätt till i kroppen. Men steget att gå till doktorn är lite väl långt för många och då är det bra att kunna göra ett sånt här test i lugn och ro hemma. Jag tycker att hemmatester är en extra trygghet, särskilt när det kommer till nära och kära som vägrar gå till vårdcentralen trots att man som utomstående starkt misstänker att något inte är som det ska.

hemmatester
Jag älskar deras slogan – ”You deserve to know”

5 Comments

 • Loppan

  Jair som är uppvuxen i ett land med mycket D-vitamin påverkas garanterat mer i solfattiga Sverige. För att nå bra D-vitamin nivåer bör alla äta detta.

   • C

    Jag hade en kollega från ett afrikanskt land som blev ordinerad d-vitamin av läkare med argumentet att personer som har mörkare hy behövde mer d-vitamin än nordbor (och då räknade de även sydeuroper och personer från Mellanöstern). Nu är inte jag läkare så kan inte säga något om sanningshalten men vi pratade om detta att det är viktigt att vården anpassar sina råd så att sådan här typ av information når de som behöver.

    • Emma - På Smällen!

     Det där stämmer! När Lucas föddes så vill BVC veta hudfärg på Jair för att veta hur länge Lucas behövde d-vitamin. Ju mer pigment ju svårare har solen att bryta igenom huden och då kan inte heller huden ta upp d-vitamin. BVC ordinerar att barn med svart hy eller väldigt mörk hy äter d-vitamin tills dom är 4 år. Så det är absolut rimligt att Jair behöver mer av det än vad jag behöver.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.