Halv- eller helsyskon – spelar det någon roll?

Vi gör ingen som helst skillnad på barnen och för barnen finns det inget som heter “halvsyskon”. William är deras “hela” lillebror. Det hade kunnat bli ganska komplicerat om vi vuxna gjort det komplicerat, men för barnen är det hela väldigt enkelt. Lucas pratar ofta om sin stora familj som även inkluderar bonusfarföräldrar, bonusfaster, bonuskusinen och bonusgamlafarmor. Jag njuter av att höra honom prata om sin familj! Det är det här jag alltid drömt om, att få omgiva mina barn med många vuxna som älskar dom 🙂

Fotograf: https://www.wanderings.se

Att leva i en bonusfamilj har inte varit det minsta komplicerat för Lucas och Isadora, snarare väldigt självklart på nåt vis. Men en fundering som Lucas har haft det sista är, varför William inte också ska åka hem till pappa nån helg? Lucas förklarade för oss att J ju är Williams bonuspappa… ??

Själv har jag två helsyskon som jag växt upp med och en halvbror som är mer än 20 år yngre än mig. Den stora ålderskillnaden gör att jag har väldigt olika relation till min helsyskon och min halvbror, det går inte att komma ifrån. Victor har också ett halvsyskon, en syster, men varken han eller nån annan i familjen har gjort någon skillnad på hel- och halvsyskon 🙂

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Sabina

  Hej!
  Det är först när någon dör som det ställs på sin spets, tyvärr. Och vissa ärver men andra inte 🙁 Hur har ni tänkt, resonerat och gjort i den frågan?

  Svara
  • Emma

   Bra att du skrev det! Jag har inte tänkt så mycket på arv faktiskt, förutom vad som händer med Lucas och Isadora om något händer mig… och så har vi pratat mycket om att göra så att den andra kan bo kvar om något skulle hända den ena.

   Svara
 2. KarinH

  Vi har lyckan att ha bonusmoster och bonuskusiner till barnen, att få starka band med andra vuxna än bara familjen ser jag bara som något välsignat och lyxigt.
  Jag vet helsyskon som har en annan relation bara för att åldersskillnaden är så stor, precis som du & din halvbror.
  Älskar Lucas fundering och på sätt och vis har han rätt ju. ?

  Svara
 3. Sara

  Vi har aldrig gjort skillnad på våra barn, o att småsyskonens kusiner inte är storasysters riktiga kusiner struntar vi i o min mamma har alltid gett presenter till storasyster också fasten att hon bara är mormor till småsyskonen. Inget barn har bett om att bli fött men alla barn ska älskas o bli behandlade rättvist.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här