Grill och mys med bebis
Det finns en metod för att själv sätta igång förlossningen som jag inte tog med i mitt inlägg (7 sätt att sätta igång förlossningen). Den metoden är att mysa med en liten bebis och precis det gjorde jag iförrigår när Siranee, Måns, Tilda och baby ”Prim” var här 🙂 Jag kunde inte mysa utan konkurrens dock, Lucas ville nämligen också mysa med baby Prim. Han var verkligen helt otrolig! Han klappade henne så ömt och försiktig och jag har aldrig sett honom så stolt som han var när han fick hålla Prim alldeles själv! Det kändes som han redan var storebror fast åt Prim istället ❤ Nu kan jag knappt vänta på att få ge honom hans egna lillasyskon! Jag känner mig inte alls så orolig för hur Lucas ska reagera när bebis kommer längre, men jag förstår att det kan komma syskonrivalitet längre fram. Men det känns ändå bättre om rivaliteten kommer längre fram än direkt när vi kommer hem från BB. Vi kommer involvera Lucas så mycket som möjligt i allt med bebis. Jag tror det är bra för Lucas 🙂
Vi hade en mysig grillmiddag iförrigår och köttet blev helt makalöst gott! Jag gillar Picanha på brasilianskt vis, men jag vill gärna att det ska vara rött eller åtminstone rosa inuti. Köttet som Jair grillade var precis så som jag ville ha det, plus att det låg en rejäl bit parmesan i mitten och utsidan var perfekt saltad (Jair gnuggar med grovsalt på utsidan). För mig var det en riktig smakupplevelse! Vi lagar alltid rätt mycket mat när vi lagar mat så det räckte till idag också.
5 Comments
sabina
Äter du kött som inte är genomstekt när du är gravid! Detta bör man väl inte göra enligt livsmedelsverket?
Emma - På Smällen!
Jag gjorde inte det när jag var gravid med Lucas, men nu har dom ändrat sina rekommendationer lite. Så här står det på hemsidan:
”Ät inte rått kött. Genomstek köttfärs, fågel, lamm, gris och vilt.” På deras sida har dom även pdf:er med förklaringar till sina rekommendationer och när jag läste det så fick jag uppfattningen att det var just köttfärs, fågel, lamm, gris och vilt som var viktigt att genomsteka men att nötkött gick bra. Så picanha och oxfile som är nötkött har jag ätit medium, alltså inte blodigt rött utan lite rosa. Min läkare så att det var helt ok när jag frågade så jag har tänkt att det är det… Svårt ibland att veta om man gör rätt eller inte.
Emma - På Smällen!
Läste precis i en av deras pdf:er igen: http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/matvanor-halsa-miljo/kostrad-matvanor/gravida/rad-om-bra-mat-for-gravida.-handledning-for-modrahalsovarden..pdf
Det står att nötkreatur mer sällan är bärare av toxoplasmaparasiten, men att den dör vid upphettning till 65 grader. Vi har inte använt nån kött-termometer men om man vill ha en blodig insida så ska innertemperatur vara omkring 60 grader har jag för mig, så om man vill ha rosa borde vi ju kommit upp i 65 grader. Hade jag tänkt på det här tidigare så hade jag frusit köttet i 3 dygn innan för säkerhetsskull. Det är ju ett lätt sätt att skydda sig på.
sabina
Okej! Skönt att veta! Ja trodde att de gällde allt kött 🙂
Emma - På Smällen!
Egentligen kanske det gäller allt kött, men jag fattade det inte så första gången jag läste. Nu tänker jag att nästa gång så ska jag frysa in köttet för säkerhetsskull, men jag tror att OM det var nån toxoplasma i köttet så borde dom bakterierna dött, men jag vill absolut inte riskera något i onödan såklart ❤️