Första graviditeten,  Träning

Gravid vattengympa i Göteborg

Jag ska börja gravidvattengympa har jag bestämt mig för nu. Tänkte gå sån vattengympa som profylax och babymeditation ingår. Tycker det låter så mysigt med babymeditation. Det är lite dyrt, men först funderade jag på att unna mig det ändå, men sen kom jag på att jag kan ju få friskvårdsbidrag från jobbet om jag börjar nästa år!

Den första vattengympan som jag började kolla på var via Magplasket och de rekommenderar att man börjar vattengympan v.30-32 och jag kommer vara i vecka 30 första veckan i januari. Med magplasket kostar vattengympan + profylax + babymeditation med en barnmorska som ledare 2050 kr för 7 ggr och 2250 kr för 8 ggr. De hade träning även på Lundbybadet alltså precis där jag bor och jobbar!! Kan det bli bättre?

Ja, tydligen…

Mamma rekommenderade nämligen starkt att jag skulle välja Hagabadets vänta-barn-vattengympa eftersom det är ett spa och den där spakänslan är ju verkligen inte helt fel. Lite gravidlyx, kan väl en blivande mamma vara värd 😉 Det här passet verkar vara väldigt populärt och bli också snabbt fullbokat. Dom har också mysig babymeditation och deras pass är 75 minuter istället för 60 minuter. Deras kurs kostar 2520 kr för 8 ggr så det är lite dyrare, men dom rekommenderar att man börjar v. 27-30, men jag vill ju börja tidigast vecka 30! Så jag ska ringa och prata med dom imorgon och se hur vi kan lösa det här.

Jag kommer nog välja hagabadet i alla fall. Jag får 2000 kr i friskvårdsbidrag så då behöver jag bara betala 520 kr och det är det absolut värt 😉

Någon som har provat någon av dessa vattengympa-kurser eller någon annan gravidvattengympa i Göteborg som ni vill rekommendera?

4 Comments

 • Tessan

  Kul med gravid vattengympa! Jag går på vanlig vattengympa, vi har ingen för just gravida så därför har jag ingen möjlighet att gå på det 😉 Och eftersom jag är student så tycker jag att det brukar oftast röra sig om mycket pengar så fort det heter ”gravid” framför 😛 Visst, jag hade gärna gått på någon kurs med inslag av profylax men jag hoppas jag klarar mig utan ändå 😉

 • Therese - lotusmamma

  Ååå det låter väldigt mysigt med lite spakänsla tycker jag. Och gravidlyx är aldrig fel! 🙂 Just att man kan använda friskvårdsbidraget är superbra!!

  Tips till dig Tessan – bli mamma ambassadör på lotusmamma.se så kan du få gratis tillgång till gravidyoga eller mamma/babyyoga efter förlossningen. Här kan du läsa mer: http://lotusmamma.se/lotusmamma-behover-dig/

  Hoppas du tycker vattengympan är skön Emma!

 • Emma

  Tessan, jovisst är allt som heter ”Gravid” framför lite dyrare.. det har jag också upptäckt! Förresten, ja har hört att profylax, iaf förut var inkluderat i föräldrakursen som man får på MVC när man är förstföderska. Isf är det ju inte nödvändigt att betala massa bara för att få profylax.

  Therese, jag såg att du hade ett bra tips där också! Ja, jag hoppas också att vattengympan är skön! Den kostar ju ändå lite 😀

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.