Fuck corona

Det gör så fruktansvärt ont… det verkar verkligen i bröstet och jag känner inte alls att jag vill skriva om detta. Jag vill förtränga, förneka och låtsas att det inte alls händer men igår kunde jag inte blunda längre. Min morfar är allvarligt sjuk i covid-19. Han har varit sjuk i över en månad nu och legat på IVA det mesta av den tiden. Det gör så ont. Jag saknar honom så jag går sönder. Det värker i hela kroppen när jag tänker på hur han kämpar mot den hemska sjukdomen.

Igår fick jag träffa honom för första gången sen julen 2019. Han har varit så duktig, hållit sig isolerad och på avstånd. Han har väntat tålmodigt på vaccinet och ändå är det han som drabbas. Så orättvist. Jag önskar att det var jag som var smittad, inte han. När jag kom in till morfar kunde jag inte hålla tårarna borta. Han är så stark min morfar och han var så fin. Han hade till och med kammat håret för att vi skulle komma. Det känns så overkligt att han är så sjuk när han till och med kammat håret.

Jag visste att corona var förrädisk, men jag tror inte jag har förstått hur mycket skada sjukdomen ställer till på organen. Så mycket skador att livet efter kanske inte ens är värt att leva, om man ens överlever. Corona är som cancer.

Jag står inte ut med tanken på att sakna morfar som jag saknar mormor. Jag saknar henne så fruktansvärt mycket och ännu mer nu. Jag önskar att hon var här. Jag önskar att morfar orkar fortsätta kämpa och överlever corona. Jag önskar ett mirakel.

Relaterade Inlägg

38 Kommentarer

 1. Josephine

  Åh Emma jag lider med dig! 😢 Det är min största mardröm just nu! Har flera gamla nära och kära och jag mår verkligen illa av tanken på att dom ska få Corona! Hoppas verkligen att din morfar tar sig ur det här! ❤️

  Svara
 2. Gittan

  Lider så med dig 💔 Vet precis hur det är när en nära anhörig drabbas av denna hemska sjukdom. Hoppas så att din morfar tillfrisknar ✊🏽❤️

  Svara
 3. Ida

  Varma styrkekramar till dig Emma. Känner med dig😍Min 94 åriga mormor fick covid-19 i våras. Hon klarade sig dock undan sjukhusvård, men fick en blodpropp som följd av att hon blev liggandes-sittandes i nästan en månad. Proppen ledde till att hon fick amputera precis hela benet. Men snart 95 år, ny användare av rullstol och vaccinerad är det mer liv i henne än någonsin. Håller alla tummar att din morfar återhämtar sig. För en annan som jobbar inom vården, är det hemsk att se vad som pågår i samhället. Måtte det vända snart🙏😍

  Svara
  • Malin

   Fy så jobbigt. Stackars din morfar. Men något som är värt att tänka på är att det är positivt att din morfar ens är på IVA. Om man trodde det vore chanslöst hade man inte låtit honom gå dit då det är en enorm påfrestning för kroppen. Håller tummarna att det vänder för din morfar. Kram ❤️

   Svara
 4. Sabina

  Förlåt om jag är okänslig. Tycker det är hemskt med din morfar och hoppas verkligen att han snart blir bättre. Men jag förstår inte riktigt hur du tänker kring shopping, restaurangbesök, fjällenresor, klipptider och hotellnätter i pandemitider och om du dessutom har en morfar som legat på IVA och kämpat för sitt liv. Det rimmar inte riktigt i mina öron? Sen undrar jag om ni inte har besöksförbud på sjukhuset? Det har vi där jag jobbar i alla fall.

  Svara
  • Emma

   Asså jag fattar inte, snacka om att ta varje tillfälle i akt för att försöka trycka ner den som mår dåligt. Vi har varit friska hela denna tiden, ingen av oss har haft corona. Vi har inget med smittspridningen att göra. Jag är så trött på såna här kommentarer. Det skrämmer mig hur internet förvandlats till en så ond plats sen pandemin kom, det är nästan mer otäckt att se vad folk skriver till varandra än själva viruset.

   I livets slutskede får man träffa covidsjuka patienter, i alla fall i Borås.

   Svara
   • Emma

    Jag måste också säga att jag tänkte samma som Sabina. Det handlar inte om att jag vill hoppa på dig men jag undrar helt ärligt hur du tänker kring detta.
    Du skriver att ni inte bidrar till smittspridningen, men det kan du inte veta. Många har varit ”sjuka” i corona, utan en endaste symptom, de har levt på som vanligt och därför sprids sjukdomen ytterligare. Läs nu inte att jag säger att du har spridit corona, jag bara säger att du kan inte veta det. Att du också promotar skidåkning, resturanger och shopping gör att andra tänker äh men då kan väl jag också.. Och att du jämför det med cancer orkar jag inte ens gå in på.
    Jag förstår att jag förstår att ditt liv ändras mycket sen Corona började, men det har allas. Du (och många andra såklart) måste sluta peta ut russinen ur kakan, vilket jag tycker du gör just nu och vill med denna kommentaren säga att du kanske borde tänka ett varv till

   • Emma

    Orkar inte ens bemöta fler kommentarer på det här ämnet. Folk verkar tro att dom vet allt om mig, vad jag tycker och tänker bara för att dom läser min blogg. Folk tror att dom vet hur vi har skött pandemin under hela tiden bara för att jag delar dom få gångerna som jag varit utanför dörren istället för dom 300 dagarna jag suttit hemma ensam. Du och Sabina är ju två av dom som alltid har ifrågasatt på vilket sätt vi har levt isolerat. Jag var gravid under större delen av förra året och var väldigt isolerad pga rädsla för att bli smittad och den sista tiden innan förlossningen träffade vi ingen, ändå har folk mage att ifrågasätta hur vi har varit isolerade?! Det spelar liksom ingen roll vad jag gör för det finns alltid något att hacka på och just det gör att jag inte kommer bry mig om vad andra tycker längre. Ni tycker ändå fel för ni har inte hela bilden. Jag känner ingen annan som varit så försiktiga som vi är, vi har inte varit sjuka eller haft corona och ändå är det vi som blir kritiserade. Ni kanske kunde lägga lite mer av er energi på något som gör nytta istället?

    Och att jag jämför corona med cancer är helt rätt utifrån vad jag syftade på. Jag syftade på Coronas förrädiska sätt att sprida sig och förstöra organ inne i kroppen, även när själva coronan har läkt ut. Det var precis det som hände med min mormor när hon dog i cancer. Corona är så mycket mer än bara ett virus för dom som drabbas illa. Fråga innan du kritiserar.

    Slutligen tycker jag att ni som gärna kritiserar borde tänka att extra varv innan ni gör det. Särskilt ni som har för vana att bara kommentera negativa saker.

   • Emma

    Självklart förstår jag att jag inte vet allt om ditt liv, men jag vet det som du väljer att dela med dig av. Och jag tycker att det är skevt att du i några inlägg beklagar dig över det som du går miste om pga av Corona, att du önskar att corona är över för att i nästa inlägg uppmuntra och göra reklam för shopping, fjällresor osv. (det som vi borde undvika för att faktiskt bli av med den här pandemin). Det är det jag kritiserar. Men jag vet inte, kanske är det för att vi bor i Tyskland med betydligt strängare restriktioner som jag ser det med andra ögon.

    Och om du skulle kunna bota att cancer i världen genom att sitta hemma i 4 månader, hade du gjort det då? Lite så försöker jag tänka

    Igen, jag skriver inte det här för att vara elak utan mer för att alla borde tänka till en gång till. Vi kan besegra den här extremt tråkiga och i många fall vidriga situation, men då måste vi göra det tillsammans. Så istället för att skriva inlägg om tex nöjesshopping, varför inte inspirara dina läsare och berätta vad ni hittar på för Corona-vänligt de andra 300 dagarna, då kanske fler hakar på. Det är du som väljer hur du framstår

   • Emma

    Orkar inte svara på allt, men jag kan säga så här. Jag hade antagligen tagit in din kommentar på ett annat sätt om det hade varit förra året du skrev den. Nu har jag lärt mig att det verkligen inte spelar någon roll om man sköter sig, följer restriktioner, lever isolerat utan att träffa någon alls under flera månader för man framstår inte ett dugg bättre för det. Folk har letat fel med lupp under hela tiden jag levde isolerat och när jag berättar att jag mår dåligt för att jag har levt för isolerat så skriver folk som du gjorde ”på vilket sätt har du varit isolerad?”. Det spelar ingen som helst roll, folk vill hitta fel och då gör dom det.

   • Emma

    Vi har helt enkelt olika syn på vad leva isolerat innebär, och då syftar jag på vad du har delat på bloggen. Det andra vet jag såklart inte.
    Jag önskar dig allt gott, det gör jag verkligen. Jag vet hur tufft den här situationen är, har själv börjat med antidepressiva av olika anledningar. Kanske därför jag tycker det lite konstigt hur du framställer på din blogg. Jag önskar självklart också att din morfar tillfrisknar, och att corna försvinner lika snabbt som den kom

 5. Ella

  Önskar mig också ett mirakel. Men för min 11-månaders som är allvarligt sjuk. Tycker nog inte att Corona är som cancer. Det kan inte göra mer ont än att se sitt barn ha ont och genomgå extremt tuffa behandlingar. På hans avdelning får vi inte ha besök ens av den andra föräldern. Fint att ni fick besöka honom i dessa tider.

  Svara
  • Emma

   Herregud vad ledsen jag blir att höra det 💔 självklart går det inte jämföra något i världen med ett allvarligt sjukt barn. Det jag menade med att corona är som cancer är att det är sneaky, slår till mot organ på ett oberäkneligt sätt både under sjukdom och flera veckor efter. Det är ju många barn som drabbats av hyperinflammation 4-6 veckor efter att ha haft corona. Stackars er att inte kunna vara båda föräldrarna. Kan inte ens föreställa mig 😭

   Svara
 6. M

  Usch jag lider med dig Emma! Jag håller tummar och tår för att din morfar tar sig igenom den här skiten♥️. Hela makens släkt och mina föräldrar har haft covid men har klarat sig undan väldigt lindrigt. Dock har jag andra bekanta som är unga pch friska annars, som legat på IVA i respirator. Skrämmande hur olika det kan slå mot folk. Jag har kommit dit nu där jag tvivlar på om det går att göra något åt. Hårdare restriktioner har ju inte haft den effekten man önskat. Jag tror vi måste lära oss att leva med detta. Coronan är inte på tillfälligt besök. Därmed är det viktigt för människor att få må bra där de är.

  Svara
  • Emma

   Tack fina du ❤️tyvärr krävs ett mirakel för att han ska klara sig nu, men jag hoppas med allt jag har ❤️ Jag har också känt precis som du, särskilt när folkhälsomyndigheterna pratade så mycket om flockimmunitet, men nu tror jag stenhårt på vaccin. Man har ju ändå sett minskning i både sjuka och dödstal sedan vaccinen kom, så nu gäller det att hålla ut.

   Svara
   • M

    Det var tråkigt att höra 😪. Hoppas han slipper lida och får hjälp in i det sista ♥️ Jag hoppas verkligen på vaccinet. Är själv i riskgrupp och hade känt mig tryggare med vaccin. Jag vaccinerar mig varje år mot vanliga influensa också för jag vet hur dålig jag kan bli. ”Tyvärr” väntar vi nu tillökning till midsommar så jag får vänta snällt på vaccin ändå men man hoppas ju att många andra vill vaccinera sig så att man kan känna sig tryggare ändå. Många har ju iaf varit tveksamma till vaccinet förut.

   • Emma

    Åh så tufft just nu när du själv i riskgrupp! Men jag tänker att även om en del vägrar så kommer ju andra bli erbjudna vaccinet snabbare istället så jag tänker att vaccineringstakten borde inte påverkas så mycket. I slutändan hoppas jag att dom flesta ändå kommer välja att ta vaccinet för få stopp på detta.

   • M

    Nej det är sant men för mig som gravid spelar det ingen roll då vaccinet inte är testat på gravida och därför ska undvika det. Och med tanke på att gravida inte är testade vill jag inte riskera att något händer med mitt lilla pyre så får vänta till jag inte är gravid längre. Dålig tajming hehe men så är det. Jag håller mig hyfsat isolerad på hemmaplan ändå pga sjukskrivning. Man hoppas ju att man slipper bli sjuk. Ta hand om dig!

   • Emma

    Nej precis 🙂 Jag förstår det. Förhoppningsvis minskar risken för smittan nu i alla fall 🙂 Bra att du håller dig hemma och är försiktig <3

 7. Therése

  Väldigt tråkigt att läsa om din morfar 💔 Hatar verkligen corona trots att ingen i min närhet har drabbats hårt av det. Har varit jätteorolig för min 95-åriga mormor men hon har hållt sig frisk och är nu vaccinerad.

  Jag kan förstå att vissa är kritiska till vissa inlägg du lagt ut men självklart visar du ju inte upp hela ditt liv. Jag tror att det inte spelar någon roll vad du lägger upp för något eller hur du kommenterar för de kommer alltid hitta något att klaga på.

  Ingen av oss läsare känner till allt du och familjen gör (vilket vi absolut inte heller bör göra) och därför tycker jag att det är väldigt taskigt att hoppa på dig så.

  Svara
  • Emma

   Tack snälla! Vad skönt att din mormor har hunnit få vaccinet. Victors farmor har också fått det nu, tack och lov 🙂 Nej, jag har märkt att det inte spelar nån roll vad jag skriver eller vad jag gör för vill man se problem så gör man det ändå. Jag tycker också att det är taskigt och det känns väldigt orättvist med tanke på hur vi levde under förra året och hur deppig jag blev av det. Det känns verkligen som att min insats inte räknas och med tanke på hur mycket den ”kostade” mig så känns det knappt som att det var värt, åtminstone inte vissa läsares ögon.

   Svara
 8. Johanna

  Hej Emma 💞 så tråkigt att höra om din morfar! Jag hoppas det sker ett mirakel. Orättvist att någon som hållt sig isolerad ändå blir sjuk.
  Jag förstår hur du upplever alla kommentarer på bloggen nu sista månaderna, tonläget är hårt och folk skriver som om dem vet varje steg du tar.
  Att shoppa och åka till fjällen är ju fullt tillåtet. Jag förstår att det sticker i folks ögon ändå, ens ego fungerar ju så… Men jag måste säga att ert fjällbesök ändå inspirerande mig, att ni visade hur smittsäkert det kunde vara 👍 ni hade ju verkligen tänkt till och planerat allt! Det är ju det som behövs nu i fjällen, erat upplägg var perfekt. Fjällens ekonomi måste ju också gå runt.
  Jag tänker att du kanske får ta bloggen med en nypa salt nu resten av pandemin? Eller stänga av komentarerna 😎
  Kram! 💞

  Svara
  • Emma

   Åh tack! Vad glad jag blir att höra det 🙂 Vi tycker själva att vi tänkte genom resan och gjorde den på bästa vis. Jag tror inte att fjällenresorna påverkar smittspridningen alls om alla bara tänker noga igenom resan på det sättet som vi gjorde 🙂 Ja, jag kommer i alla fall inte lyssna på vad alla har och säga för en del har bara något att säga när dom vill klaga. Kram

   Svara
   • A

    Problemet är ju att alla inte tänker igenom? Har du sett hur mycket människor det är på skidorter na nu? Det är ju skillnad att åka innan ett sportlov och under ett sportlov . Långa köer med knappt 1 meter avstånd. Om alla skulle tänka igenom allt så kan vi ju göra precis som vi gjort innan. Alla kan hålla avstånd på badhus, alla kan hålla avstånd i affärer, alla kan sprita sig, alla kan hålla avstånd på restauranger. Men det gör ju inte alla. Och man kan smitta och bli sjuk även om man håller avståndet. Du vill verkligen inte förstå.

   • Emma

    Jag förstår, jag tycker bara inte likadant. Jag tycker också att det är fel det som sker i fjällen nu. Det var därför jag skrev hur man kunde åka till fjällen på ett smittsäkert sätt och rekommenderade att åka utanför loven. Men det var ju ingen överraskning att folk skulle resa till fjällen under både julledigheten och sportloven. Anders Tegnell sa till och med att det inte är några problem att resa till fjällen så länge man följer restriktionerna, tänker igenom resan väl, inte stannar på rastplatser och äter osv. Det är ju faktiskt det som är det största problemet. Folk planerar sina resor dåligt och trängs på bensinmackar och snabbmatshack, äter ute och trängs. Dom långa köerna till liftarna är något positivt eftersom det visar på att folk håller avstånd, däremot ser det dåligt ut. Men det allra värsta är att det finns dom som åker till fjällen trots att dom VET att dom är sjuka. Det är dessa människor som är problemet i pandemin.

  • Emma

   Asså seriöst, lägg bara ner! Det var helt rätt av mig att göra det utifrån det jag syftade på. Covid-19 är så mycket mer än bara ett virus för dom som drabbas allvarligt. Viruset angriper och FÖRSTÖR organ precis som cancer gör och även om du överlever själva viruset så kan du dö av skadorna du fått pga viruset, precis som cancer. Fråga istället om du inte fattar!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här