Första julen som ensamstående

Hej på er! Jag hoppas att ni har haft en kanonfin jul! Vi har haft det jättebra förutom att barnen blivit sjuka igen… Lucas fick feber på julaftonskvällen och idag har Isadora också feber. Det känns tråkigt att barnen blev sjuka för jag hade tänkt att vi skulle hitta på en massa roliga spontana grejer under jullovet, men samtidigt var det lite skönt att få en ursäkt att bara vara hemma och vila i mellandagarna. I vanliga fall tycker jag inte att det är vilsamt att vara hemma i flera dagar i streck, men nu är barnen såpass trötta att dom bara orkar ligga på soffan så det är inte aktuellt att hitta på grejer att göra överhuvudtaget. Igår passade jag på att kolla resor, rensa bland barnens leksaker och fixa med Isadoras nya säng. Idag har jag planerat att ta det ganska lugnt också, men imorgon tänkte jag ta ett ryck och städa bort alla nya julklappar från vardagsrummet.

Nu tänkte jag berätta lite hur vi firade jul eftersom jag inte har skrivit något sedan dagen innan jul. Det blev ändrade planer så vi firade julafton i Göteborg och åkte till Vegby på juldagen istället. Förmiddagen firades tillsammans med Jair som kom hit på julfrukost kl 9. Barnen blev helt överlyckliga när dom fick syn på alla julklappar som jag och Jair hade ställt under granen. Jag har nog aldrig sett någon som slitit upp julklappar så snabbt som Lucas gjorde 🙂 Haha!

org_dsc06596
org_dsc06593

Jair var välkommen att stanna och fira jul med oss hela kvällen, men valde att åka klockan 14.00 så då fortsatte firandet tillsammans med min mamma. Det kändes väldigt underligt att fira jul utan Jair tyckte jag, jag antar att det är lite speciellt första året som ensamstående, men som tur var verkade barnen inte bry sig. Barnen var på toppenhumör och det kändes inte som dom saknade nånting överhuvudtaget, alltså precis så som det ska vara på julafton när man är liten 🙂 Mamma fixade mat, det blev inte traditionell julmat utan något annat väldigt gott, fruktfylld kycklinggryta med tillbehör. Ni hittar receptet HÄR!

img_5138
org_dsc06601

Efter maten åt vi kladdkaka och sen kom tomten och knackade på dörren. När Lucas öppnade dörren var tomten borta men det stod två stora julklappssäckar på trappen som Lucas släpade med sig in. Barnen var i extas!

org_dsc06615
org_dsc06631
org_dsc06613
org_dsc06626

Efter julklappsöppningen monterade jag och mamma allt som behövdes monteras och sedan lekte barnen med alla grejer. När Isadora hade lagt sig spelade vi Monopol Junior som Lucas fick i julklapp och Mario kart på Nintendo Wii. Monopol Junior som är från 5 år kan jag varmt rekommendera! Det var lika kul som det vanliga Monopol men mycket enklare att förstå och det gick betydligt snabbare att spela.

På juldagen åkte vi hem till min morfar, moster och kusiner i Vegby och firade med julbord och jultårta. Det blev supermysigt även om Lucas var tröttare än vanligt eftersom han blivit sjuk.

På mitt önskemål fixade morfar lutfisk – MUMS!

org_dsc06669
org_dsc06657
org_dsc06677

Under hela helgen har jag försökt få till en bild på oss all tre eller åtminstone barnen tillsammans men det ville inte Isadora, så jag fick nöja mig med några kollage 🙂

Nu är Lucas på bättringsvägen, men jag räknar med några sjukdomsdagar till eftersom Isadora fick feber idag.

Hur blev er jul? Hoppas er jul också blev bra!

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här