Första föräldramötet på skolan

Idag har jag och Victor varit på första föräldramötet på Lucas skola. Det känns helt sjukt! Är han verkligen så STOR?! Jag vill både fira och gråta på samma gång. Min lille Lucas, jag är så stolt över honom.

Det kändes hur bra som helst att gå in i matsalen på skolan och träffa pedagogerna och dom andra föräldrarna. Det är ett 50-tal barn som ska börja i 0:an och många av föräldrarna verkade engagerade i sina barns skolgång. Pedagogerna berättade om hur läsåret såg ut, vilka tider som verksamheten är, att den är obligatorisk och lite om hur läroplanen ser ut. Jag tyckte det kändes väldigt bra.

På fredag är det dags för Lucas att besöka sin nya skola för första gången. Han är sååå exalterad och skiner upp varje gång jag nämner hans nya skola. Mitt hjärta bara smälter! I höst ska jag ta med honom till affären och låta honom välja ryggsäck, pennor, skrivblock m.m. inför den stora dagen 🙂 Lille gubben!

Har ni barn som ska börja skolan till hösten eller som just gått klart sitt första skolår? Hur känner era barn?

Relaterade Inlägg

9 Kommentarer

 1. Sanna

  Åh, vad härliga tider som väntar er! Minns så väl när Alva började skolan och hur stolt man var för varje litet framsteg som skedde. Nu börjar hon snart årskurs 6, och det är helt nya utmaningar som väntar med högstadiet som väntar runt hörnet.

  Kram Sanna

  Svara
 2. Vicktoria Murawska

  får jag fråga hur det kommer sig att du gick med Victor och inte J? vill han inte vara så involverad i barnen 🙁 Man kan ju tycka att börja skolan är stort för Lucas <3

  massa kramar till dig xx

  Svara
  • Elin

   Vi är i exakt samma sits. Föräldra möte förra veckan och idag var till skolan och träffade klassen första gången. Kul men ändå jobbigt. Så mkt ett litet barn ska lära sig om hur man ska göra i skolan.

   Svara
 3. A

  Vår dotter är också Exalterad. Vi har varit på ett möte med föräldrarna och pedagogerna. Ett med barnen och föräldrarna och snart ska barnen få vara där själva och testa på att äta i bamba.
  Är imponerad hur bra uppstyrt det är. De är ca 20’barn i klassen och 2 pedagoger.
  Vilka tider går man i Göteborg? I kungbacka går de 8:15-1220

  Svara
 4. Sandra S

  Vår son ska också börja i förskoleklass till hösten. Det känns helt sjukt att han är så stor! Vi föräldrar har varit där på möte och nästa vecka är det inskolning, så spännande! Han själv är förväntansfull men lite orolig “för jag kan inte sitta stilla” ? Vi har försökt förklara att man inte bara sitter stilla i skolan och att det säkert är fler som känner så..

  Svara
 5. Nina

  Stora sonen börjar förskoleklass till hösten och han längtar.
  Var på föräldramöte för ca 1 månad sedan, sen förra torsdagen var en fröken och hälsade på på förskolan och i fredags var alla nya klasskompisar på skolgården tillsammans och åt i matsalen. Sonen hade varit lite nervös för detta men kom ut och berättade: Mamma det var inget läskigt att äta i matsalen.
  I mitten av juni ska han och jag på inskolningssamtal med en va fröknarna han kommer att ha. Som sagt han längtar mycket och har gjort ett tag, är lite nervös för vilka av nuvarande kompisar som kommer gå med honom (de är en stor grupp på 44 elever uppdelade på 2 våningar och gör klasser till de börjar ettan)

  Svara
 6. Linn

  Min dotter börjar också i förskoleklass till hösten. Ikväll var vi på föräldramöte och medan vi lyssnade på all info skulle vi lämna henne i klassrummet med sin nya lärare och klasskompisar i en timme. Hon var så glad och studsade fram. Tror hon kommer tycka att det blir jättekul med något nytt. Känns såå stort att ha ett skolbarn, nu börjar en ny värld. ☺️
  Kram

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här