Fler får parkeringsböter än tidigare

Häromdagen hade jag en hemsk mardröm som gjorde att jag vaknade alldeles kallsvettig. Den handlade inte om såna saker som mardrömmar brukar handla om, den handlade om parkeringsböter. Usch, ja, jag drömde att jag fick parkeringsböter på 5320 kr på en enda dag! Helt galet! I min dröm så berodde det på att jag fick två parkeringsböter som kostade 2660 kr vardera och den ena berodde på att jag hade parkerat på en 10 minuters-parkering mitt inne i stan och så glömde jag bort mig och råkade stå 25 minuter istället. Jag mådde illa, ville kräkas och kände hur paniken sköljde över mig när jag såg beloppet på 2660 kr! Jag vaknade med ett ryck och kände mig väldigt lättad när jag insåg att detta bara var en mardröm.

Den här drömmen fick mig att fundera lite på varför jag drömde om just parkeringsböter. Jag har fått väldigt många parkeringsböter det sista året, trots att jag har trott att jag följt alla regler, så detta med att parkera är en oro som växt fram inom mig. Jag trodde att jag kunde parkeringsregler hyfsat bra, jag betalar alltid parkeringsavgifterna, jag chansar aldrig och har aldrig haft några böter i mitt liv innan förra året. Jag tycker det känns som att det blivit mycket svårare att parkera nuförtiden eller så är det bara många fler parkeringsvakter som håller koll på en?

Jag var tvungen att googla och jag hade rätt! Det är fler som får parkeringsböter nu än tidigare och enligt chefen på Parkering Göteborg så beror det på att fler parkeringsvakter jobbar ute på gatorna. Enligt siffrorna i artikeln så var det “bara” en ökning på 4370 botade bilar i Göteborg, men det där med fler parkeringsvakter ute på gatorna är jag beredd att hålla med om. Jag ser nästan alltid P-vakter när jag kör i centrum på dagtid! Det sägs att p-vakterna inte jobbar på provision, men jag undrar ändå om inte privata parkeringsbolag jobbar för provision eller har som i den här artikeln ska lappa ett visst antal bilar för att få bra chanser till löneförhöjning vid årets lönerevision. Den sista parkeringsvakten jag stötte på som lappade cirka 20 bilar inklusive min. Han såg sadistiskt lycklig över att få sätta så många lappar på en och samma morgon.

Har ni fått P-böter nån gång? I så fall, vad tyckte ni, var det rätt eller fel att er bil blev botad?

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

  • Emma - På Smällen!

   Gud vad skönt att slippa! Ja det känns fasiken så!! Det känns svårt att förstå hur en p-vakt tänker när dom ser lyckliga ut över att skriva p-lappar i vissa situationer…

   Svara
 1. En som undrar

  Borde man inte märka ut dessa klicklänkar som affiliates eller reklam på något sätt? Tänker att detta vet säkert du som är så erfaren? För antar att du får betalt för klicken?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Förstår att du undrar, men nej, jag får inget betalt för dessa länkar. Jag länkar till dessa artiklar för att det är källor på det som jag skrivit. Om jag har en annonslänk med i inlägget så skriver jag alltid det högst upp eller i parentes precis efter länken för att undvika missförstånd om inlägget är långt och handlar om något annat.

   Svara
 2. Rebecca

  Förstår inte ditt resonemang över huvud taget. Var glad att det finns parkeringsvakter annars så skulle du inte ha någon plats att ställa din bil på.. Det finns inga parkeringsvakter i Göteborg som jobbar på provision och de är definitivt inte ute efter att sätta dit någon men de måste samtidigt göra sitt jobb för att samhället ska fungera. Det är inte så att det finns parkeringsplatser i ett överflöd i centrala Göteborg. Se till att följa reglerna och ha gott om tid på dig så ska du se att det blir mindre böter för dig med.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Okej, jag ska förtydliga mig. Mitt problem är inte parkeringsvakterna, mitt problem är att det har blivit så komplicerat att parkera rätt. Reglerna är otydliga och zonparkeringsskyltar blir allt vanligare så skylten om att det är zonparkering i området kan ligga flera gator bort. Det är lätt att missa. Jag har fått många böter det sista och bara en av dom vet jag med mig att jag gjorde fel. Alla andra böter har jag fått när jag trott att jag har gjort rätt och det är där jag tycker att det är fel och det är därför jag är rädd för att parkera. Jag är rädd för att jag gör fel även när jag läser på skylten och tror att jag förstått allt.

   Svara
 3. Caroline

  Jag fick på barnakuten i Göteborg 🙁 var ensam med barnet som de tog prover på, kom 5 minuter efter tiden för att fylla på automaten och då var min bil lappad. Hände faktiskt 2 ggr under en sommar just på barnakuten… andra gången var jag 8 minuter sen… dyr historia som om besöket inte redan var tråkigt nog 🙁

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Nej vad tråkigt!! Det är så svårt att gå ifrån när man sitter på barnakuten för man vill inte missa sin tid och man kan ju inte avbryta prover mitt i. Dessutom är det ju helt omöjligt att veta hur lång väntetiden är. Jag har Göteborgs parkering-app och det underlättar väldigt mycket, speciellt när man ska till barnakuten.

   Svara
 4. Jennifer

  Har fått 2 st och en var helt klart berättigad, en var lite mer osäker.
  Nummer ett var pga felvriden p-skiva. Var stressad in på sjukhuset och ställde den på 13 istället för 15 (klockan var ju TRE så jag vred till närmsta TREA), stressad dumstrut med andra ord, haha…

  Andra var lite svårare… Hade parkerat efter en väg bakom en korsning (ska ju vara ett avstånd på typ 10m från korsningen). Jag stod lite för nära men grejen var att mellan min bil och korsningen så fanns en GIGANTISK snöhög (vi snackar 5m hög) som täckte all sikt i korsningen. Jag gick till och med runt hörnet till vägen bakom mig för att se om min bil skulle blockera sikten, men det gjorde den inte eftersom att snöhögen var ivägen. Jag hade letat parkering i en timme och klockan var 24 på natten, så jag chansade men fick såklart en böter för att jag stod för nära korsningen… Förstår ju att jag fick det med tanke på att jag bröt mot en regel, men tyckte ändå att det kanske kunde gå att ha lite överseende med att jag stod 9m från korsningen med tanke på att snöhögen bröt mot betydligt fler regler 😉

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åh vad retligt!!! Jag har aldrig haft p-skiva så fattat inte riktigt hur man gör med den..? Din andra gång var ju jättestörande! Den där snöhögen borde fått böter också haha!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här