Finns det mer egentid i en ny relation efter separation?

Jag och Victor har precis haft vår allra första barnfria långhelg! Så mysigt! Det är väldigt värdefullt för oss att få tid ensamma nu innan bebis kommer, samtidigt som vi såklart saknar barnen när dom inte är hemma. Vi har just börjat med att barnen är hos sin pappa varannan helg, vilket betyder att vi för första gången under vårt förhållande får sovmorgon på helgen! Underbart!

När jag och Victor träffades var jag ensamstående på heltid. Jag hade barnen jämt, enda gångerna som jag var barnfri var när jag ordnat några timmars barnvakt. Mitt och Victors förhållande startade därför med familjeliv på en gång. Jag reflekterade inte så mycket över det då för det var ju min vardag att inte ha någon egentid förrän barnen hade lagt.

När jag och Victor hade varit tillsammans i ett halvår så hade barnens pappa lite mer ordnade omständigheter och då började barnen sova där söndag -måndag och senare söndag – tisdag. Det funkade bra, barnen trivdes, men det gav inte oss mer tid tillsammans eftersom vi jobbar på måndagar och tisdagar. Det är alltså först nu, som vi får varannan helg barnfria, som vi får känna på hur det är att vara bonusfamilj på riktigt. Jag ska inte sticka under stolen med att jag tycker det känns lyxigt!!! Vi har ju barnvakt varannan helg och behöver inte känna det minsta dåligt samvete eftersom barnen är jätteglada över att få träffa sin pappa och vi har inte belastat någon annan genom att fråga efter barnvakt. Det är underbart! 🙂

Första gången jag var ifrån barnen mer än två nätter i streck var när Victor tog mig på överraskningsresa till Mallorca och friade ♥ Då var vi borta i 4 nätter men det kändes nästan som två veckor! Vi hade så mycket fri tid! Jag mindes inte att det var så det var att vara på semester utan barn 🙂 Efter det har vi åkta på flera korta getaways på spa och bott på hotell en natt, så värdefullt!

Jag känner ändå att det har funnits mer rum för egentid för oss, åtminstone det senaste halvåret. Och vi har haft fler “barnvakter” eftersom det inte bara varit min mamma som kan ta barnen, utan även barnens pappa. Jag tycker också att jag och Victor är duktiga på att ta hand om vår relation. Vi äter alltid mysfrukost tillsammans, lunchar oftast tillsammans och har dedikerad tid till varandra på kvällarna. Vi uppskattar varandras umgänge och älskar att bara sitta och prata så det är ganska lätt att ta hand om relationen då 🙂

Jag har funderat mycket på hur livet kommer förändras när vi får bebis. Jag är lite orolig för jag vill verkligen inte att vår relation ska förändras. Det vi har nu är helt perfekt! Jag vill inte vi ska tappa det där lilla extra som vi har och jag vet att det lätt blir så när man är 100% fokuserad på något annat.

Har ni några bra tips på hur man behåller gnistan i relationen när man är nyblivna föräldrar? Tipsa gärna då!

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Matilda

  Vi har ju tre barn på heltid tillsammans, men tycker det är väldigt svårt med just “egentiden” såhär i början. Vår minsta är 3,5mån nu och vi försöker få tid till att sitta och prata eller köra lite hemmaträning tillsammans när/om han sover bra på kvällen. Vissa helger är de stora (4&5år) hos farmor och farfar en natt så då får vi lite mer tid, men blir ju lätt att man passar på att städa hemma och fixa sånt som är svårt att fixa med tre barn hemma så mitt tips som jag själv försöker börja följa nu är att när man väl får tid med bara bebis eller helt ensamma så får man försöka blunda för stök och smuts och istället bara tänka på tiden man får tillsammans.. Det är verkligen inte lätt, haha!

  Svara
  • Emma

   Bra tips! Jag märker att vi också passar på att fixa en massa saker när barnen inte är hemma så det är väl lätt hänt att det blir så. Tack!

   Svara
 2. Sara

  Är ”bebis” ett smeknamn för bebisen lr är det vedertaget att man ska skriva ”bebis” istället för ”bebisen” i bestämd form? Menar absolut inte att det ena lr det andra är rätt lr fel utan bara nyfiken för att det blir ”hackigt” för mig då jag läser ?

  Apropå egentid så tycker jag uppfattningen av egentid förändras, vi som har 3 barn tycker att 1 barn= inget barn ? så njut av egentiden till max ❤️

  Svara
  • Emma

   Jag kallar bebisen antingen för ”bebis” ibland och för ”korven” ibland. Jag tycker bebis låter gulligare så ja, det är ett smeknamn ? Hehe! Ja, vi ska njuta så mycket som det går så länge det varar ?

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här