Okategoriserade

Ergonomiska bärselen Omni

Idag har jag och barnen varit iväg på ett frukostevent på Babyproffsen i stan. Det var Najell som bjöd in till event för lanseringen av den ergonomiska bärselen Omni. Jag fick höra om den här bärselen redan när Isadora var spädis så det var kul att få se den och prova den nu när den äntligen är lanserad.


När jag såg bilder på Omni första gången så trodde jag att den inte var ergonomisk för barnet eftersom större bebisar inte bärs i den så kallade M-positionen. Jag hade ingen aning om att det bara är upp till 6 månader som bebisar behöver bli burna i M-position. Efter 6 månader har barnets höfter och rygg utvecklats och är mer likt oss vuxna och det finns inte längre något behov av M-position enligt den medicinska expertisen och då kan man med fördel använda det speciellt utvecklade hipseat-läget. Höftsätet är ergonomiskt för föräldern och designen gör att vikten fördelas jämt över höfterna vilket gör Omni till marknadsledande inom viktfördelning på höften. När bebisen är yngre än 6 månader används inte höftsätet och då ställs selen in så att barnet bärs i naturlig grodposition dvs M-position och ryggen i C-kurva. Bebisen kan bäras inåtvänd, framåtvänd och ryggposition. Omni är rekommenderad av Infant Hip Dysplasia Institute i Orlando, Florida som är de som är experter på produkter för säker och naturlig höftutveckling.

  

Jag och Isadora fick prova Omni på ryggen en liten stund. Isadora var helnöjd och jag kunde verkligen känna hela belastningen på höften. Jag kände i princip ingenting i axelremmarna. Jag har inte burit så mycket på ryggen för att jag tycker att jag får ont efter en stund. Det hade varit intressant att se om Omnis höftsäte löser mitt ryggproblem.

Najell är också samma företag som står bakom den innovativa uppfinningen SleepCarrier som jag skrivit om här: Test av SleepCarrier med nyfödd bebis och SleepCarrier – bärselen som är en mjuklift

Tack Najell för ett supermysigt event och stort tack till Tessochlex för att jag fick låna alla fina bilder som du tog idag!

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.